Connect with us

ACTUALITATE

Mașină cu numere false, oprită în trafic la Sâncel. Șoferul nu avea nici permis de conducere

Publicat

1661948155 masina politia.jpg

Un bărbat din comuna Sâncel este cercetat penal după ce a condus un autoturism cu numere de înmatriculare false. Acesta nu avea nici permis. 

Potrivit IPJ Alba, marți, 30 august, în jurul orei 15.00, polițiștii rutieri din Blaj, în timp ce acționau pe raza comunei Sâncel, au oprit, pentru control, un autoturism care era condus de un bărbat de 62 de ani, din comuna Sâncel.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuțele de înmatriculare care erau aplicate pe autoturism erau false, acestea fiind atribuite unui alt autoturism, iar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia, medalie de AUR la Campionatul Mondial de Powerlifting

Publicat

andrei irimie cs unirea aur la mondiale e1669442261352 1000x600.jpg

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Campionatul Mondial de Powerlifting s-a desfășurat în perioada 14-19 noiembrie la Viborg, în Danemarca, având la start peste 300 de sportivi. În urma acestei competiții, în istoria sportului județean, național și mondial, se consemnează faptul că Andrei Irimie este primul în lume, în limitele categoriei de greutate 83 de kilograme, la proba împins din culcat, cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Concert – dezbatere al trupei IRIS, la Cluj-Napoca. Participă rectorul Daniel David. Se strâng bani pentru Fundația UBB.

Publicat

iris cluj e1669380169331.jpg

Luni, 5 decembrie 2022, ora 19.00, la Cluj-Napoca, în Auditorium Maximum (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 5), va avea loc evenimentul ”Rock & psihologie pentru o viață autentică”, un concert-dezbatere, în cadrul căruia protagoniștii vor reflecta la aspectele autentice ale vieții –  dragoste/îndoieli/despărțiri/regăsiri/sensuri în viață etc.  –, în ritmurile rock ale muzicii legendarei formații Iris, integrate în lumea psihologiei, prezentată de prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, unul dintre cei mai cunoscuți psihologi la nivel național.

Evenimentul are un scop caritabil, și anume…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Canada a anunţat prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice

Publicat

Arhivă foto

Guvernul canadian a dezvăluit joi prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice. Această strategie națională prevede investiţii şi noi standarde de construcţie pentru „a proteja comunităţile şi a construi o economie puternică”, relatează AFP.

În total, 1,6 miliarde de dolari canadieni (1,1 miliarde de euro) vor fi investiţi, pe parcursul a cinci ani, pentru a ajuta municipalităţile şi cantoanele să finanţeze infrastructuri publice rezistente la inundaţii sau pentru a informa mai bine canadienii, cu ajutorul unor noi hărţi ale inundaţiilor sau date climatice mai precise.

„Schimbările climatice afectează toate comunităţile din Canada”, a declarat ministrul protecţiei civile Bill Blair de pe Insula Prince Edward, o provincie grav afectată la sfârşitul lunii septembrie de uraganul Fiona.

Considerată cea mai costisitoare furtună care a lovit regiunea atlantică (660 de milioane de dolari pagube), Fiona este doar un început al costurilor care vor urma, estimează guvernul canadian, care se aşteaptă ca pagubele cauzate de dezastrele naturale să se apropie de 15,4 miliarde de dolari pe an până în 2030.

Canada a anunţat prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice. Creştere a frecvenţei şi a severităţii evenimentelor climatice

„În ultimii ani, am observat, şi nu numai în Canada, ci în întreaga lume, o creştere a frecvenţei şi a severităţii evenimentelor climatice”, a adăugat ministrul, menţionând inundaţii, incendii de pădure şi valuri de caniculă care au lovit Canada.

Prin implementarea a aproape 70 de măsuri, guvernul federal canadian speră să reducă costurile legate de dezastrele naturale prin definirea „obiectivelor şi a ţintelor clare pentru adaptare”. Fiecare dolar investit ar trebui să conducă la economii de până la 15 dolari, afirmă Ottawa.

Numai noile standarde de construcţie în caz de inundaţii şi incendii ar putea să conducă la economii de până la 4,7 miliarde de dolari anual, a mai spus guvernul, care menţionează şi pădurile urbane dezvoltate în ultimii ani în cel mai mare oraş din ţară, Toronto.

Canada a anunţat prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice. Care sunt obiectivele guvernului federal

Se aşteaptă ca aceste zone verzi să reducă costurile cu aparatele de climatizare, să îmbunătăţească calitatea aerului şi să reducă presiunea asupra infrastructurii de gestionare a apelor pluviale, potrivit autorităţilor care intenţionează să creeze 15 noi parcuri urbane în ţară până în 2030.

Guvernul federal a stabilit obiective specifice care vor fi „ajustate după necesităţi”. El vrea să se asigure că, până în 2025, 60% dintre canadieni vor fi conştienţi de riscurile de dezastre la care sunt expuse locuinţele lor, că 30% din terenuri şi ape vor fi conservate până în 2030 pentru a pune capăt pierderii biodiversităţii sau că, până în 2040, toate decesele cauzate de valurile extreme de căldură vor fi eliminate. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rețeaua de iluminat public din Alba Iulia va fi extinsă pe 18 străzi din municipiu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

cetatea alba carolina noaptea 1000x600.jpeg

Rețeaua de iluminat public din Alba Iulia urmează să fie extinsă pe 18 străzi din municipiu, printr-o investiție de peste 2,5 milioane de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat vineri, 25 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de servicii de proiectare faza PAC (DTAC) + P.T. + D.D.E.+ C.S. și execuție lucrări, inclusiv asistență tehnică, verificare tehnică și supraveghere arheologică pentru obiectivul de investiții „Extindere rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia pe străzile Victor Hugo, Bistra,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe