Connect with us

EVENIMENT

Mașină de gunoi, răsturnată pe șosea pe DN 13A, în județul Harghita. Trafic restricționat

Publicat

politia general accident 3.jpg
Arhivă foto

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc, vineri după-amiază pe DN 13A, în județul Harghita. Șoferul unui mașini de gunoi a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat cu mașina pe șosea.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că pe DN 13A Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc, în apropierea localității Satu Mare, județul Harghita, o autoutilitară de transport gunoi s-a răsturnat pe carosabil, blocând un sens de deplasare.

Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, circulația desfășurându-se dirijat, pe un fir.

Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Ministerul Justiției a declanșat o nouă procedură de selecţie a 11 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România

Publicat

Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, că a declanşat o nouă procedură pentru selectarea a încă 11 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România.

Potrivit unui comunicat al ministerului transmis AGERPRES, în urma procedurilor anterioare derulate la nivel naţional, nouă procurori europeni delegaţi au fost numiţi prin decizii ale Colegiului EPPO.

Procurorii interesaţi, care au o experienţă relevantă în sistemul judiciar românesc, îndeosebi în domeniul urmăririi penale a infracţiunilor contra intereselor financiare ale Uniunii Europene ori a infracţiunilor în domeniul fiscal sau vamal, îşi pot depune candidaturile, în format electronic, până la data de 1 iunie, inclusiv.

Interviul este programat în zilele de 16 şi 17 iunie, rezultatele urmând să fie anunţate în data de 20 iunie.

Parchetul European (EPPO) este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE inclusiv: frauda, corupţia, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

EPPO şi-a început activitatea la 1 iunie 2021. Instituţiile şi organismele UE, precum şi autorităţile competente din cele 22 de state membre care au aderat la EPPO trebuie să raporteze orice comportament infracţional care afectează bugetul UE. De asemenea, persoanele fizice pot raporta presupuse cazuri de fraudă şi alte infracţiuni. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, continuă

Publicat

lucrări deszapezire transalpina gorj

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova continuă lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina, sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, unde zilele trecute stratul de zăpadă măsura chiar şi 3 metri în unele zone.

Potrivit DRDP Craiova, drumarii mai au de montat indicatoarele şi de efectuat revizia parapetelui.

„Continuă lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, cele două echipaje ale DRDP Craiova care acţionează în vederea deszăpezirii acestui sector de drum de la Secţia Târgu Jiu şi Secţia Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit, deci s-a deschis o cale de comunicare între cele două localităţi, dar încă mai e mult de lucru.

Lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, continuă: Precizările DRDP Craiova

Mai avem de montat indicatoarele, în afara părţii carosabile zăpada este destul de mare, acest lucru îngreunând montarea indicatoarelor, cât şi revizia parapetelui, dar sper ca în următoarea perioadă să ne ajute şi vremea să finalizăm aceste lucrări şi să putem relua circulaţia pe DN 67C cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului”, a transmis Cristi Tudor, reprezentant al DRDP Craiova.

El a adăugat că, în continuare, face un apel la toţi participanţii la trafic să nu intre pe sectorul de drum închis circulaţiei.

„Facem în continuare apel către toţi participanţii la trafic să nu intre pe acest sector de drum pentru că îşi pun în pericol atât viaţa lor, dar riscă să pună în pericol şi viaţa altor participanţi la trafic care, la fel, intră pe acest sector de drum închis. Noaptea, temperaturile scad destul de mult, existând riscul de a fi alunecuş pe partea carosabilă”, a mai spus Cristi Tudor. Agerpres

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Hidrobicicletă furată, plutind în derivă pe Bega, descoperită de şalupa Poliţiei Locale Timișoara

Publicat

hidrobicicleta bega1 (2)

Şalupa Poliţiei Locale Timişoara, revenită weekendul trecut în patrulare pe Bega, a surprins o hidrobicicletă furată, plutind în derivă în zona turbinelor de la Uzina de apă din municipiu, care putea periclita siguranţa circulaţiei navale.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin, a declarat, luni, că în urma verificărilor s-a stabilit că hidrobicicleta aparţine unei societăţi comerciale, fiind desfăcută de persoane necunoscute, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona Catedralei şi ulterior, abandonată. Mijlocul de deplasare a fost preluat de poliţiştii locali şi a fost predat proprietarului.

hidrobicicleta bega1 (1)

Hidrobicicletă furată, plutind în derivă pe Bega, descoperită de şalupa Poliţiei Locale Timişoara: Ce are ca scop șalupa poliției

Începând din acest weekend, şalupa Poliţiei Locale Timişoara a revenit în patrulare pe Canalul Bega, având ca scop monitorizarea malurilor, depistarea situaţiilor prin care sunt încălcate prevederile legale referitoare la ordinea şi liniştea publică, dar şi în ceea ce priveşte protecţia mediului, precum şi alte aspecte negative, cum ar fi copaci uscaţi, obiecte de dimensiuni mari aflate pe luciul apei care periclitează circulaţia, distrugeri de mobilier urban şi orice alte probleme care pot apărea pe apă sau pe maluri.

politia locala timisoara bega

Poliţia Locală Timişoara a fost dotată cu această şalupă în anul 2017, pentru patrularea pe Canalul Bega, pe timp de vară. Poliţiştii locali care se deplasează cu ea acţionează în legătură permanentă cu patrulele de biciclişti care supraveghează malurile Begăi, dar şi cu patrulele auto care sunt solicitate în sprijin, în cazul în care situaţia o impune. Agerpres

sursa foto: Facebook / Directia Politia Locala Timisoara

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziții în București și 6 județe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor. 21 de persoane, racolate pentru prostituție

Publicat

mascati politisti perchezitii
Arhivă foto

Mai multe persoane acuzate de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor sunt audiate la DIICOT. Au racolat cel puțin 21 de persoane vulnerabile pentru prostituţie în România și în Europa de Vest.

Procurorii IICOT și polițiștii au pus în aplicare, luni, 44 de mandate de percheziție domiciliară în București și în județele Ilfov, Călărași, Prahova, Suceava, Olt și Brăila, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 până în prezent, pe raza localităților Tunari și Otopeni, județul Ilfov, a acţionat un grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane și proxenetism.

Membrii grupului au racolat persoane vătămate din medii sociale precare în scopul exploatării lor, prin obligarea la practicarea prostituției, în România și în Europa de Vest, respectiv, Germania, Olanda, Elveția sau Italia, conform DIICOT.

Percheziții în București și 6 județe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor: Cum s-a realizat recruatarea victimelor

Inițial, recrutarea persoanelor vătămate s-a realizat prin inducere în eroare, prin promisiunea obținerii unor importante sume de bani într-un termen relativ scurt, în scopul întemeierii unei familii. Ulterior, membrii grupului infracțional organizat au utilizat diferite metode de manipulare și constrângere, atât morală, cât și fizică, mai ales în momentele în care persoanele vătămate intenționau să înceteze activitatea de practicare a prostituției.

Racolarea clienților s-a realizat prin crearea și publicarea unor anunțuri specifice pe anumite site-uri de profil, iar persoanele vătămate au fost cazate în spații adecvate desfăşurării acestei activităţi ori au fost transportate de către membrii grupării la locuințele clienților.

Percheziții în București și 6 județe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor: 21 de persoane, exploatate de grupul infracțional organizat

Până în prezent au fost identificate 21 de persoane vătămate exploatate de grupul infracțional organizat.

Sumele de bani care au fost obținute din exploatarea persoanelor vătămate, în cuantum de aproximativ 500.000 euro, au fost transferate de către membrii grupării în România prin intermediul serviciilor internaționale de transfer monedă ori au fost aduse personal sau de către anumite persoane din anturajul acestora.

La percheziții au fost identificate și ridicate în vederea indisponibilizării 4 autoturisme, sumele de 36.100 de lei și 2.500 de euro, 24 de telefoane mobile, precum și înscrisuri bancare și contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile.

16 persoane vor fi audiate la DIICOT.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate