Connect with us

EVENIMENT

Mașină pierdută de sub control în Cluj. A rupt parapetul, a intrat pe contrasens și a lovit un autoturism

Publicat

Un accident rutier a avut loc pe DN 1 Cluj-Turda, în zona comunei Tureni, județul Cluj.

Șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului a rupt parapetul median și a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

Din primele verificări, pe DN1 (E81) Cluj-Turda, în zona comunei Tureni, județul Cluj, conducătorul unui autoturism a colizionat parapetul median, a pătruns pe sensul opus și a lovit un autoturism.

O persoană a suferit răni ușoare.

Traficul rutier este restricționat pe banda doi, pe ambele sensuri, circulându-se doar pe benzile unu.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LIVE VIDEO: Arborarea drapelului de Ziua Națională a României, în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia

Publicat

live video: arborarea drapelului de ziua națională a româniei, în

Drapelul Național al României este ridicat pe esplanda Catedralei Încoronării din Alba Iulia. Este un ceremonial solemn, în care drepelul este ridcat pe muzică de fanfară, pe catarg.

La eveniment participă autorități locale, partide politice, cetățeni și turiști prezenți în Cetatea Alba Carolina.

Înainte de acest moment, joi dimineața au avut loc depuneri de coroane la statuile lui Ion I.C. Bratianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul, Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria.

Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca anunță RESTRICȚII de circulație de Ziua Națională a României

Publicat

acces interzis.jpg

Primăria Cluj-Napoca anunță restricții de circulație cu ocazia sărbătorii de „1 Decembrie – Ziua Naţională a României”, astfel:

– în data de 1 decembrie 2023, pe următorul traseu: str. Napoca – Piaţa Unirii (latura de Sud şi Est) – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu, în intervalul orar 8.00 – 9.30. De asemenea, parcările de pe Bulevardul Eroilor vor fi eliberate din data de 30 noiembrie 2023, ora 00.00.

Primăria Cluj-Napoca anunță…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații în Alba și ale județe din țară. Zonele vizate

Publicat

avertizare cod portocaliu și cod galben de inundații în alba

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații valabile pentru județul Alba și alte zone din țară, până în 3 decembrie.

Avertizările sunt în contextul în care, în următoarea perioadă, sunt așteptate ploi abundente.

”Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore

ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Afacerilor Interne: MAI continuă să-şi doteze forţele cu noi capacităţi de răspuns în situaţii de urgenţă

Publicat

catalin predoiu sursa facebook
Arhivă foto

Ministerul de Interne își continuă eforturile de modernizare a forțelor sale, adăugând noi tehnologii și capacități pentru a răspunde situațiilor de urgență. Acestea devin tot mai complexe din cauze diverse, inclusiv schimbările climatice și caracterul tot mai sofisticat al instalațiilor utilizate în viața cotidiană, atât în domeniul social, cât și în cel economic.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat că aceste provocări pot genera accidente, iar adaptarea continuă a resurselor și tehnologiilor este esențială.

El a participat, joi, la evenimentul prilejuit de intrarea în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a Centrului de comunicaţii şi a punctului de comandă mobil naţional şi a două centre de comunicaţii ale punctelor de comandă mobile de nivel mediu.

„Ministerul Afacerilor Interne continuă să-şi doteze forţele cu noi tehnologii şi capacităţi de răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă, în alte cuvinte continuă să-şi întărească capacitatea de asistenţă a cetăţenilor şi a comunităţilor în situaţii de urgenţă.

Avem în faţă o tehnică produsă în România în colaborare cu firma Elbit din Israel, deci tehnologie israeliană şi românească produsă în România la standarde NATO.

Situaţiile de urgenţă, din păcate, reprezintă o provocare din ce în ce mai accentuată pentru forţele şi capacităţile Ministerului Afacerilor Interne din multiple cauze, de la schimbări climatice până la complexitatea unor instalaţii care se folosesc în viaţa de zi cu zi în activitatea socială şi economică, ce pot, uneori produce accidente, situaţii limită în care e nevoie să avem o capacitate de răspuns.

În astfel de situaţii este necesară planificarea şi comunicare, ori, aceste centre de comandă pe care le avem în faţă sunt elemente cheie, importante pentru o bună planificare a acţiunii în teren şi pentru o bună comunicare”, a declarat Cătălin Predoiu.

Dotările sunt finanţate din bani europeni

El a subliniat că şi aceste dotări sunt finanţate din bani europeni.

„Deci, iată, avem din nou aceleaşi ingrediente, aceleaşi elemente care, combinate prin acţiunea administrativă, respectiv fonduri europene, efort românesc, colaborare cu parteneri strategici, tehnologie, dedicaţie, viziune, produc un rezultat care, în final, e benefic, pentru cetăţeni şi pentru comunităţile noastre”, a declarat Predoiu.

În context, ministrul Afacerilor Interne a dat asigurări că toate cadrele MAI sunt pregătite să asiste cetăţenii, inclusiv în această minivacanţă de 1 Decembrie.

La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că IGSU mai face un pas în dotare.

„În spatele nostru se află parte din conceptul de comandă şi control în situaţiile de urgenţă.

Comandă şi control integrate care pot să permită lucrul cu toate structurile şi permit să coordonăm o intervenţie într-un mod integrat la faţa locului sau în apropierea locului, unde este o problemă”, a declarat Raed Arafat.

Şeful DSU a precizat că cele două centre de comunicaţii ale punctelor de comandă mobile de nivel mediu fac parte dintr-un complet de astfel de 33 de centre care vor ajunge în judeţele care până acum nu au primit centre de comandă.

„Aceste centre vor ajuta pompierii la intervenţiile lor, vor ajuta pe cei care comandă şi coordonează intervenţia să facă acest lucru într-un mod corect, civilizat, cu toate comunicaţiile necesare, inclusiv cele satelitare, şi să comunice cu centrele de comandă ale ministerului la nivel central”, a afirmat Arafat.

„Centrul naţional de conducere şi comandă a intervenţiei, componentă mobilă, este un Centru unic la nivel european”

El a subliniat că Centrul naţional de conducere şi comandă a intervenţiei, componentă mobilă, este un Centru unic la nivel european.

„Acest Centru permite ca până la 30-35 de persoane să lucreze în interiorul său, cu cele mai moderne sisteme de comunicaţii şi de gestionare ale situaţiilor de urgenţă.

Este un Centru care deţine anumite elemente care sunt foarte complexe din punct de vedere al comunicaţiilor. Toate standardele care sunt implementate în acest Centru sunt la nivelul standardelor NATO.

Din nou, fondurile europene au fost folosite pentru dotarea IGSU şi a Sistemului naţional de urgenţă într-un mod eficient pentru a ajunge la un nivel înalt de performanţă în viitor „, a declarat Arafat.

La eveniment au mai fost prezenţi, între alţii, ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar şi reprezentantul Elbit System, Markus Holz. Agerpre

Citește mai departe