Connect with us

ACTUALITATE

Master profesional la Academia de Poliţie, ca formă de pregătire a ofiţerilor de poliţie

Publicat

politie 2 e1664452722913.jpg

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, a operaţionalizat, începând cu acest an universitar, programul de master profesional, ca formă de pregătire iniţială a ofiţerilor de poliţie, pentru absolvenţii altor facultăţi, măsură luată în vederea reducerii deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

În urma susţinerii concursului de admitere, s-a constatat că aproximativ 90% sunt agenţi de poliţie încadraţi în unităţi ale MAI.

„Având în vedere această situaţie, la nivelul structurilor de specialitate a fost realizată o analiză în scopul identificării soluţiilor de reglementare pentru gestionarea corespunzătoare a raporturilor de serviciu ale acestora, ţinând cont de faptul că participarea la programul de master profesional presupune prezenţa obligatorie în instituţia de învăţământ pe toată durata lui”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, marţi, AGERPRES.

 

Master profesional la Academia de Poliţie, ca formă de pregătire a ofiţerilor de poliţie: modifică Statutul Poliţistului

În acest sens, a fost elaborat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care să modifice Statutul Poliţistului, fiind reglementată posibilitatea frecventării acestor cursuri cu scoatere de la locul de muncă, cu acordarea drepturilor băneşti prevăzute de Legea salarizării pentru asemenea situaţii.

La final, absolvenţii acestei forme de învăţământ vor fi încadraţi în funcţie de nevoile instituţionale, cu obligaţia să-şi desfăşoare activitatea pentru o perioadă de 5 ani în cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, după caz, unde au fost repartizaţi după absolvire.

Master profesional la Academia de Poliţie, ca formă de pregătire a ofiţerilor de poliţie: Nerespectarea angajamentului încheiat în urma admiterii

„Nerespectarea angajamentului încheiat în urma admiterii atrage obligaţia restituirii, proporţional cu perioada rămasă de executat, a cheltuielilor efectuate în total pe timpul şcolarizării, inclusiv a drepturilor financiare acordate pe perioada cursurilor cu scoatere de la locul de muncă”, arată sursa citată. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

REGES-ONLINE devine obligatoriu: Publicat Ordinul nr. 1107/2025 privind noua procedură de evidență a salariaților

Publicat

reges online devine obligatoriu: publicat ordinul nr. 1107/2025 privind noua procedură

Publicitate

Ordinul nr.1107/2025 al Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 09.05.2025. Prin acest act normativ s-a aprobat oficial Procedura de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registrul General de evidență a salariaților Reges-Online. Ordinul intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial (9 mai 2025), potrivit alin. (1) al…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

22  mai 2025 – Ziua Internațională a Diversității Biologice

Publicat

22  mai 2025 – ziua internațională a diversității biologice

Publicitate

În fiecare an, pe data de 22 mai, comunitatea internațională sărbătorește Ziua Internațională a Diversității Biologice. Tema stabilită pentru acest an este „Armonia cu natura și dezvoltarea durabilă”.

Biodiversitatea pe care o vedem astăzi este rodul a miliarde de ani de evoluție, modelată de procese naturale și, din ce în ce mai mult, de influența oamenilor. Ea formează rețeaua vieții din care suntem parte integrantă și de care depindem…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Mucenic Vasilisc

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul mucenic vasilisc

Publicitate

Sfântul Mucenic Vasilisc, originar din satul Humialon, din Eparhia Amasiei, a trăit în timpul împăratului Maximian (286-305) și a fost nepotul Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron. Împreună cu Eutropiu și Cleonic, a propovăduit minunile săvârșite de unchiul său, Teodor Tiron, încercând să-i convertească pe păgânii din regiune la creștinism și dărâmând o statuie a zeiței Artemis.

După sfârșitul mucenicesc al Sfântului și Marelui…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Descoperire șocantă făcută de polițiști: Femeie găsită abia după intervenție, ascunsă de natură zeci de metri de locul accidentului de la Flămânzi

Publicat

descoperire șocantă făcută de polițiști: femeie găsită abia după intervenție,

Publicitate

Astăzi, 21 mai, pe DJ 282 B, în afara localității Flamânzi, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme.

Din verificările efectuate până în acest moment, a reieșit faptul că un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 74 de ani, din județul Iași, în timp ce se deplasa pe DJ 282 B, direcția de deplasare, dinspre Iași către Botoșani, ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat, în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe