ACTUALITATE
Master profesional la Academia de Poliţie, ca formă de pregătire a ofiţerilor de poliţie

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, a operaţionalizat, începând cu acest an universitar, programul de master profesional, ca formă de pregătire iniţială a ofiţerilor de poliţie, pentru absolvenţii altor facultăţi, măsură luată în vederea reducerii deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.
În urma susţinerii concursului de admitere, s-a constatat că aproximativ 90% sunt agenţi de poliţie încadraţi în unităţi ale MAI.
„Având în vedere această situaţie, la nivelul structurilor de specialitate a fost realizată o analiză în scopul identificării soluţiilor de reglementare pentru gestionarea corespunzătoare a raporturilor de serviciu ale acestora, ţinând cont de faptul că participarea la programul de master profesional presupune prezenţa obligatorie în instituţia de învăţământ pe toată durata lui”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, marţi, AGERPRES.
Master profesional la Academia de Poliţie, ca formă de pregătire a ofiţerilor de poliţie: modifică Statutul Poliţistului
În acest sens, a fost elaborat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care să modifice Statutul Poliţistului, fiind reglementată posibilitatea frecventării acestor cursuri cu scoatere de la locul de muncă, cu acordarea drepturilor băneşti prevăzute de Legea salarizării pentru asemenea situaţii.
La final, absolvenţii acestei forme de învăţământ vor fi încadraţi în funcţie de nevoile instituţionale, cu obligaţia să-şi desfăşoare activitatea pentru o perioadă de 5 ani în cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, după caz, unde au fost repartizaţi după absolvire.
Master profesional la Academia de Poliţie, ca formă de pregătire a ofiţerilor de poliţie: Nerespectarea angajamentului încheiat în urma admiterii
„Nerespectarea angajamentului încheiat în urma admiterii atrage obligaţia restituirii, proporţional cu perioada rămasă de executat, a cheltuielilor efectuate în total pe timpul şcolarizării, inclusiv a drepturilor financiare acordate pe perioada cursurilor cu scoatere de la locul de muncă”, arată sursa citată. AGERPRES
ACTUALITATE
DEZASTRU: Un sfert dintre TINERII români nu au un loc de muncă. Rata șomajului a urcat la 5,6% în februarie 2025

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Bătaie cu sabie într-un cazinou din Botoșani: Trei bărbați trimiși în judecată pentru tentativă de omor

Citește mai mult pe Botosani24.ro