Connect with us

EVENIMENT

Măsuri relaxate de la 1 iunie, în România. Condiţii pentru piscine şi săli de fitness. Ce trebuie să ştie spectatorii la competiţiile sportive?

Publicat

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat vineri noi măsuri de relaxare în ceea ce privește participarea spectatorilor la competițiile sportive, începând cu data de 1 iunie. De la aceeași dată se vor redeschide, în anumite condiții, sălile de fitness și piscinele interioare.

Competițiile în spații închise vor putea avea spectatori. În plus, atât în spațiile închise cât și deschise, limita de ocupare de 25% poate fi depășită, dacă suporterii se vaccinează la intrarea în incintă. De asemenea, se redeschid la capacitate maximă sălile de sport şi/sau fitness, precum și piscinele interioare, până la un procent de 70% din capacitatea maximă a spațiului, în anumite condiții.

„Lumea sportului se bucură de la 1 iunie de importante măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, dar și cu privire la activitatea sălilor de sport și fitness și a piscinelor interioare, ca urmare a aprobării în ședința de Guvern de ieri a Hotărârii pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021.”, se precizează în comunicatul MTS.

Hotărârea urmează a fi publicată în scurt timp în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare la data publicării.

Astfel, potrivit noilor reguli, suporterii vor putea reveni la evenimentele sportive în spații închise, fără ca organizatorii să mai aibă obligația de a solicita aprobări sau avize pentru a avea spectatori. Procentul în care aceștia vor putea participa la evenimente sportive este de până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului.

Competiţiile sportive se vor putea desfășura, în spații închise sau deschise, cu un procent mai mare de 25% din capacitatea maximă a spaţiului dacă persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore se vaccinează la intrarea în incintă.

Această măsură deschide calea organizării de evenimente la capacitate maximă, fără alte avize sau aprobări, și reprezintă un câștig major pentru sport, sportivi și iubitorii sportului. Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber și în spații închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021.

“Veștile sunt foarte bune și mă bucur de acest pas major către normalitate. El vine pe fondul evoluției favorabile a situației pandemice, a scăderii constante a numărului de infectări și cazuri grave și a succesului campaniei de vaccinare. Responsabilitatea celor care au înțeles cât de importantă este contribuția fiecăruia dintre noi la aceste procese a adus o deschidere fără precedent. Pentru sport, dar nu numai. Toți ne dorim aceleași lucruri: viața normală, bucuria de a fi împreună, de a ne reintegra în normalitate, fără nicio teamă. Haideți să continuăm pe acest drum! Noi suntem aici pentru a deschide treptat toate aceste uși, dar nu putem face asta fără voi”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

O altă noutate o constituie faptul că a fost reintrodusă posibilitatea accesului pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel, la evenimentele sportive în spații închise și deschise vor putea participa ca spectatori, în limita a 25% din capacitatea maximă a spaţiului:

– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, se redeschid la capacitate maximă sălile de sport şi/sau fitness, în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

O altă veste îndelung așteptată este că se redeschid și piscinele interioare, până la un procent de 70% din capacitatea maximă a spaţiului, în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligaţia operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a acestor bazine de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe