Connect with us

EVENIMENT

Măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 la activităţile de producţie cinematografică

Publicat

cinema

Activităţile de producţie cinematografică sunt definite ca făcând parte din categoria serviciilor cu potenţial mediu-ridicat de răspândire a infecţiei cu SARS-CoV-2, o serie de acţiuni speciale fiind prevăzute în Ordinul privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii.

Potrivit documentului, publicat în Monitorul Oficial, pe lângă măsurile individuale şi cele care privesc angajatorul, sunt prevăzute o serie de „măsuri de precauţie speciale” vizând componenţa distribuţiei filmului şi componenţa membrilor echipei de filmare, organizarea spaţiilor de machiaj şi a vestiarelor separate pentru actori şi figuraţie, limitarea la strictul necesar a deplasărilor personale ale membrilor echipei.

* componenţa distribuţiei filmului, precum şi componenţa membrilor echipei de filmare participanţi la realizarea unei producţii cinematografice vor fi decise în funcţie de necesităţile tehnico-artistice ale proiectului, fiind în responsabilitatea companiei de producţie de film şi/sau a responsabilului desemnat de către aceasta, care vor avea în vedere şi respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară prevăzute în ordin;

* machiajul şi coafura se vor efectua cu respectarea precauţiunilor universale: igienizarea mâinilor şi dezinfecţia suprafeţelor înainte şi după şedinţa de machiaj/coafor;

* se vor organiza spaţii de machiaj şi vestiare separate pentru actori şi figuraţie;

* asistenţa la echipare/îmbrăcare va fi limitată la minimum posibil;

* vestiarele vor fi dezinfectate regulat;

* se recomandă folosirea transportului individual, cu autoturism personal, pe cât posibil. În cazul în care se va utiliza transport organizat pentru mai multe persoane, se vor respecta regulile obligatorii pentru persoanele care folosesc mijloacele de transport în comun;

* pe toată perioada producţiei se recomandă limitarea la strictul necesar a deplasărilor personale ale membrilor echipei;

* în situaţia extraordinară în care un membru al echipei dezvoltă simptome respiratorii în timpul programului de lucru, recomandările sunt următoarele:

– izolarea imediată de restul echipei şi organizarea transportului individual al acestuia la domiciliu şi contactarea medicului de familie;

– încăperea în care respectiva persoană a petrecut timp îndelungat se închide şi se aeriseşte timp de 24 de ore;

– după aerisirea spaţiului, se realizează curăţenia, precum şi spălarea şi dezinfecţia riguroasă a respectivei încăperi;

– în cazul în care persoana a petrecut mai mult timp, în egală măsură, în mai multe încăperi, se va aplica procedura amintită pentru fiecare încăpere;

– în situaţia în care o persoană suspectă sau confirmată cu COVID-19 a fost prezentă în una sau mai multe locaţii de producţie, într-un interval mai scurt de şapte zile, se aplică procedura prevăzută anterior;

– pentru activitatea desfăşurată în birourile companiilor de producţie se vor aplica măsuri conform Ordinului ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al ministrului Sănătăţii nr. 3.577/831/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă;

– pentru cetăţenii străini, sosiţi în România, membri ai echipelor de filmare, se vor respecta regulile şi măsurile de protecţie stabilite de Legea nr. 136/2020, precum şi de Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 36/2020 privind constatarea pandemiei de COVID-19 şi stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecţia populaţiei. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruştei)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

VIDEO: Un microbuz s-a răsturnat în județul Cluj. Șase persoane, transportate la spital

Publicat

Un microbuz s-a răsturnat vineri dimineața pe o șosea din județul Cluj. Șase persoane sunt transportate la spital.

Potrivit ISU Cluj, accidentul a avut loc la intrare în localitatea Bologa.

La fața locului au fost trimise două autospeciale, un echipaj SMURD și un echipaj SAJ, după ce un microbuz s-a răsturnat.

Echipajele au găsit la locul accidentului șapte persoane ieșite din autovehicul, printre care patru minori, care prezentau afecțiuni ușoare.

Șase persoane sunt transportate la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandal într-un centru comercial din Cluj, din cauza certificatului verde. Agent de pază lovit

Publicat

Polițiștii au fost sesizați joi seara despre un scandal într-un centru comercial din localitatea Florești, între agenții dispozitivului de pază și alte două persoane.

Doi tineri aflați în centrul comercial ar fi intenționat să se deplase în zona Food Court, fără prezentarea Certificatului Verde persoanei care desfășura activități de verificare în acest sens.

Ulterior, aceștia i-ar fi adresat expresii jignitoarea agentului de pază și l-ar fi agresat fizic.

A fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru provocare de scandal și o altă sancțiune în baza Legii nr. 55/2020 care vizează nerespectarea prevederilor referitoare la obligația persoanelor de a prezenta dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.

De asemenea, în cauză sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au demarat verificări asupra modului de acțiune al personalului de pază.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: UPDATE: ALERTĂ! Plan roșu activat în Gorj. Alarmă la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Doi oameni au murit

Publicat

Planul roșu este activat în Gorj. S-a dat alarma la spitalul din Târgu Cărbuneşti.

Stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

„A fost activat planul roșu de intervenție în urma unei defecțiuni apărute de stația de oxigen a Spitalului Târgu Cărbunești. Sunt direcționate la fața locului toate forțele, încercăm să suplimentăm sursele de oxigen, până vom vedem cât de repede va fi remediată defecțiunea”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții ISU Gorj.

Conform acestoa, sunt identificate sursele de oxigen disponibile în celelalte spitale din județ și s-a solicitat sprijinul județelor învecinate.

Spitalul din Târgu Cărbunești este unitate Covid și are 15 paturi ATI.

UPDATE ISU Gorj: Sunt 2 persoane decedate. Este vorba despre 2 persoane care erau internate în stare foarte gravă pe ATI. „Din informațiile transmise de către reprezentanții spitalului, pacienții nu au rămas niciun moment fără oxigen”, transmite ISU Gorj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu cu victimă într-o localitate din Bistrița-Năsăud

Publicat

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, într-o localitate din Bistrița-Năsăud. Primele informații arată că este o victimă.

Pompierii din Lechința și Teaca intervin în localitatea Pintic la un incendiu izbucnit la o casă de locuit.

„Din primele informații, în urma incendiului a rezultat o victimă. Incendiul se manifestă generalizat”, sunt informațiile primite până la această oră de la ISU.

Citește mai departe