Connect with us

EVENIMENT

Măsuri suplimentare în Arad după explozia unei maşini care a ucis un cunoscut om de afaceri

Publicat

. Acesta a precizat  . Au. O Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, a dispus suplimentarea măsurilor de ordine publică, după explozia unei maşini care a ucis un cunoscut om de afaceri din Arad, prefectul afirmând că în acest caz a fost vorba de o moarte violentă posibil provocată de o bombă, care ar fi putut fi acţionată şi de la distanţă.

Măsurile suplimentare au fost luate în condiţiile în care arădenii ar putea fi îngrijoraţi cu privire la faptul că persoanele responsabile de provocarea exploziei sunt în libertate.

Ce spune prefectul

 

„Consider că în primul şi în primul rând mesajul care trebuie să vină din partea noastră, a autorităţilor, este unul de calm. Cetăţenii municipiului şi judeţului Arad pot să stea liniştiţi, am luat toate măsurile de ordine publică. În această situaţie, zic eu, ciudată, pentru că infracţiuni s-au mai întâmplat, dar infracţiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad. Există efective de poliţie şi jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activităţile normale, şi activităţi suplimentare pentru a menţine ordinea publică”, a declarat, duminică, prefectul Toth Csaba.

El a spus că anchetatorii au mers „pe o pistă de moarte violentă, de incendiu provocat”.

„Există şi această posibilitate, cu o bombă, care, din câte cunosc eu, ar fi putut fi declanşată şi de la distanţă. (…) Anchetatorii lucrează la mai multe piste. Au fost efectuate activităţi specifice de anchetă, cercetarea la faţa locului, audieri de martori. Au fost identificate piste de anchetă. Nu am însă cunoştinţă despre identificarea unor persoane direct responsabile de această faptă”, a declarat prefectul. Acesta a precizat că informaţiile le are din surse publice, nu direct de la anchetatori.

Ce se știe până acum

 

Bărbatul care a decedat, sâmbătă dimineaţă,  este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan, au declarat, pentru AGERPRES, surse din rândul anchetatorilor. Acestuia i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad.

Maşina omului de afaceri ar fi explodat când el a vrut să plece.

Conform surselor, sunt audiate în prezent persoane care locuiesc în zona unde a avut loc explozia. Suflul a spart mai multe ferestre ale blocului la parterul căruia se află supermarketul, fără a exista alte persoane rănite.

O echipă de anchetatori de la Bucureşti a plecat spre Arad, cu un elicopter, pentru a prelua cercetările.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est. Ferma era amenajată în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri. O parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Publicat

bazin olimpic 2 e1689574942156.jpg

Bazinul Olimpic din Grigorescu s-a deschis pentru public vineri, 29 martie, anunță RADP Cluj-Napooca.

Clienții care au abonamente achiziționate până la momentul închiderii bazinului, resepctiv 16 decembrie 2023, pot utiliza aceste abonamente până la epuizarea intrărilor neefectuate, dar maxim 2 luni.

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Potrivit reprezentanților RADP Cluj-Napoca, orarul de funcționare a bazinului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rezultate olimpiade în Alba 2024 – școli și clase cu predare în maghiară sau germană. Elevii premiați la etapa județeană

Publicat

rezultate olimpiade în alba 2024 – școli și clase cu

Rezultate olimpiade pentru minorități în Alba 2024: Peste 90 de elevi din Alba au participat la etapele județene ale olimpiadelor organizate pentru minorități. Cei care au luat premiu I s-au calificat la etapele naționale. 

Un elev din Alba a obținut și premiul III la o etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru școli/secții cu predare în limba maghiară. Este calificat la etapa internațională.

Inspectoratul Școlar Județean Alba a prezentat rezultatele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Rezultate bune pentru mai multe practicante de schi din Alba, la competiții naționale și internaționale

Publicat

video: rezultate bune pentru mai multe practicante de schi din

Mai multe sportive din Alba au participat în această lună la competiții montane. Este vorba despre competiții de schi, la care sportivele au reușit să obțină puncte, și locuri bune în clasament. 

Fiind un sport care necesită costuri destul de ridicate, sportivele au fost sprijinite financiar de către părinți, dar și de către Primăria Alba Iulia.

”În perioada 11-15 martie am participat cu Maria Beleiu la campionatul național al României de ski alpin și la cupa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

RESTRICȚII de circulație în Ungaria pentru camioane din cauza sărbătorilor Pascale Catolice

Publicat

1711702249 bors e1594879002304.jpg

În perioada sărbătorilor Pascale Catolice (28 martie – 1 aprilie) vor fi instituite restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj (peste 7,5 tone), anunță CNAIR.

În perioada 28 martie (joi), ora 22:00 – 29 martie (vineri), ora 22:00 și 30 martie (sâmbătă), ora 22 – 01 aprilie (luni), ora 22:00, circulaţia tuturor vehiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricționată.

RESTRICȚII de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe