Connect with us

EVENIMENT

Măsurile de fluidizare a traficului la frontiere în perioada sărbătorilor vor fi menţinute

Publicat

granita ungaria
sursa foto: Poliția de Frontieră

Măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor vor fi menţinute şi în zilele următoare, în mod special la graniţa cu Ungaria, precizează Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, măsurile au fost luate având în vedere că vacanţa de iarnă s-a încheiat şi mulţi cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde au reşedinţa, iar acest lucru va duce la o creştere a valorilor de trafic la ieşirea din ţară.

„La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control”, explică IGPF.

Poliţia de Frontieră recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară unde sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier:

* În judeţul Arad: P.T.F. Nădlac-Nagylak, P.T.F. Nădlac II-Csanadpalota, P.T.F. Turnu-Batonnya, P.T.F. Vărşand-Gyula;

* În judeţul Bihor: P.T.F. Salonta-Mehkerek, P.T.F. Borş-Artand, P.T.F. Borş II-Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai-Nyirabrany, P.T.F. Săcuieni-Letavertes;

* În judeţul Satu Mare: P.T.F. Urziceni-Vallaj şi P.T.F. Petea-Csengersima;

* În judeţul Timiş: P.T.F. Cenad-Kiszombor.

Totodată, la nivelul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei a fost suplimentat personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră.

Este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei

IGPF precizează că este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate sunt suplimentate cu personal arterele de control pe sensul de ieşire ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor de călătorie.

În perioada 17 decembrie 2021-07 ianuarie 2022, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2,3 milioane de persoane, din care 1,2 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,1 milioane pe sensul de ieşire din ţară, cu aproximativ 600.000 mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o dublare a valorilor de trafic, la frontierele României.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au efectuat formalităţile specifice aproximativ 840.000 persoane, dar şi prin punctele de frontieră aeroportuare – 825.000 persoane.

Aplicaţia Trafic on-line

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

De asemenea, Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tânăr din Balș – Olt, cercetat de polițiști. Bănuit că a distrus mai mulți stâlpi de iluminat și geamul unui autoturism

Publicat

percheziții în județul sălaj: trei tineri, cercetați că au furat
Arhivă foto

Un tânăr din orașul Balș, județul Olt este cercetat de polițiști, fiind acuzat că în noaptea joi spre vineri a distrus mai mult stâlpi de iluminat dintr-un parc, precum și geamul unei mașini.

Potrivit IPJ Olt, la data de 24 martie 2023, având în vedere imaginile apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Balș s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi distrus mai mulți stâlpișori de iluminat dintr-un parc din orașul Balș.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 17:00, polițiștii Poliției Orașului Balș au fost sesizați de o tânără, în vârstă de 25 de ani, din orașul Balș, despre faptul că o persoană necunoscută i-ar fi distrus geamul autoturismului.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și a dispunerii măsurilor legale.

Conform sursei citate, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Balș au identificat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din orașul Balș, județul Olt, bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 23/24 martie 2023, în jurul orei 21:40, tânărul, în timp ce se deplasa pe strada Nicolae Bălcescu din orașul Balș, ar fi distrus mai mulți stâlpișori de iluminat dintr-un parc, iar la scurt timp ar fi distrus și geamul unui autoturism ce se afla parcat pe aceeași stradă.

În cauză sunt continuate cercetările pentru documentarea activității infracționale și dispunerea măsurilor legale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ora Pământului: Iluminatul se va întrerupe, sâmbătă, la Palatul Cotroceni

Publicat

palatul cotroceni sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Administrația Prezidențială a României, arhivă foto

Administrația Prezidențială continuă și în acest tradiția de a marca în ultima sâmbătă din luna martie Ora Pământului, când cetățeni, instituții publice, organizații neguvernamentale și companii din întreaga lume sting luminile timp de o oră.

Administraţia Prezidenţială informează că se alătură demersului sâmbătă, 25 martie 2023, în intervalul orar 20.30-21.30, prin întreruperea iluminatului interior şi exterior al Palatului Cotroceni.

Gestul simbolic de stingere a luminilor este un semnal că este înţeleasă importanţa protejării Planetei Pământ şi a resurselor acesteia.

„Sprijinirea politicilor publice care asigură un mediu curat, în special cele care vizează reducerea poluării şi limitarea schimbărilor climatice, reprezintă un angajament al Preşedintelui României, Klaus Iohannis”, arată sursa citată.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproximativ o mie de persoane au participat la protestul „Nu cedăm Parcul IOR”

Publicat

protest capitala parc ior sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Grupul de Inițiativă Civică IOR - Titan

Aproximativ o mie de persoane de toate vârstele au participat sâmbătă, 25 martie 2023, în Capitală, la acţiunea de protest „Nu cedăm Parcul IOR”, organizată de Grupul de Iniţiativă Civică IOR-Titan şi Greenpeace România.

Locuitorii din zonă au organizat un marş în zona retrocedată, purtând pancarte cu mesajele: „Vrem copaci, nu clădiri”, „Stop tăierilor”, „Titanii rămân fără plămâni”, „Park Crime Scene”, „Ecocid”.

De asemenea, participanţii au scandat: „IOR e parcul meu, să rămână parc mereu!”, „Stop defrişare!”, „Nu cedăm Parcul IOR!”, „Vrem parc, nu betoane!”.

Organizatorii au anunţat că petiţia prin care cer autorităţilor „să creeze un plan de reîntregire pentru Parcul IOR şi să oprească degradarea premeditată” a zonei retrocedate a strâns 10.000 de semnături.

Participanţii au fost încurajaţi să împărtăşească, la megafon, amintiri legate de parc. Au fost îndemnaţi să ridice mâna cei care au făcut baie în lacul din zonă şi cei care cunosc parcul de 20, 30 sau 50 de ani.

„Aici au învăţat şi să înoate, şi să schieze, şi să se dea cu bicicleta.

Este inadmisibil. Uitaţi-vă câte blocuri sunt în jur.

Unde se duc oamenii aceştia? Eu aici locuiesc, dar aleea de lângă lac este supraîncărcată.

Aproximativ o mie de persoane au participat la protestul „Nu cedăm Parcul IOR”. În Bucureşti există 7,5 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor

Nu ai loc unde să te mişti.

Deci, parcul acesta trebuie să rămână al nostru, este al nostru”, le-a spus o femeie celor prezenţi.

„Cei care veniţi des pe aici ştiţi că acum câteva săptămâni, dacă te uitai în direcţia aceea, nu vedeai parterul magazinului Titan. Din păcate, au tăiat sute de copaci. Şi mai vechi, şi mai tineri.

Este o lipsă de respect. (…) Nu se poate să mai fim luaţi de fraieri.

Acum zece ani ne-am mobilizat, am strâns semnături şi ni s-a spus: ‘Staţi liniştiţi, că se rezolvă’.

Din păcate, vedem ce s-a rezolvat.

Îi rugăm pe reprezentanţii tuturor partidelor, de la sector, de la Capitală, să se aşeze la masă şi să rezolve problema”, a spus un alt participant.

Unul dintre vorbitori a atras atenţia asupra faptului că în Bucureşti există 7,5 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, deşi media recomandată este 50 de metri pătraţi, iar Uniunea Europeană a cerut Capitalei să ajungă la un minim de 26 de metri pătraţi până în 2013.

„Este incredibil că, în contextul în care avem un infringement cu UE, totuşi primăriile retrocedează zone imense din parcuri.

Nu se întâmplă doar în Parcul IOR. Parcul Verdi, Parcul Bordei, Parcul Tineretului – peste tot se construieşte la greu”, a spus el.

Unul dintre membrii grupului de iniţiativă civică a declarat că marşul este menit să demonstreze politicienilor că oamenii îşi doresc oprirea „defrişărilor ilegale care au loc de două-trei luni încoace”.

El a menţionat că membrii grupului de iniţiativă civică au transmis petiţii Gărzii de Mediu, au anunţat Poliţia Locală, dar că tăierile de copaci au continuat, chiar dacă s-au dat amenzi.

„Vrem să le demonstrăm celor care se află la putere că oamenilor le pasă de această zonă şi că trebuie acţionat. Să aibă grijă de acest parc, astfel încât să rămână verde. Nu să se transforme într-un bâlci şi un loc pentru distracţii. (…)

Aproximativ o mie de persoane au participat la protestul „Nu cedăm Parcul IOR”. „Oamenii din zonă sunt legaţi afectiv de spaţiul respectiv”

În ultimele două luni am observat mult mai multe defrişări.

În fiecare zi am sunat poliţia, am încercat să îi oprim.

Poliţia doar vine, constată faptul că s-au tăiat copaci, dă o amendă modică de 20 şi ceva de lei pe copac tăiat. Şi ei îşi continuă operaţiunea, adică nu se opresc din tăiat, chiar dacă vine poliţia. (…)

Am văzut poze, că vin maşini noaptea, pe la 01,00 – 02,00 şi se încarcă lemnele care sunt tăiate în cursul zilei”, a susţinut el.

Cristian, un alt membru al grupului civic, a declarat că oamenii din zonă sunt legaţi afectiv de spaţiul respectiv, unde, în copilărie, s-au dat în leagăn, au jucat fotbal ori s-au urcat în copaci.

Totodată, a subliniat că în orice zonă din oraş trebuie să există spaţii de relaxare şi de reconectare la natură.

„Dorim în primul rând să se oprească genocidul acesta. Să nu se mai facă tăierile ilegale, care pregătesc această bucată mare de teren pentru o eventuală afacere imobiliară.

Ne dorim înapoi parcul, aşa cum a fost el, funcţional, din ’65. (…)

Părerea mea este că autorităţile nu au ca prioritate nevoile cetăţenilor, ci mai degrabă afacerile”, consideră acesta.

O pensionară a declarat că zona respectivă a fost considerată întotdeauna parc de către locuitorii din zonă şi că multe persoane sunt revoltate de posibilitatea pierderii spaţiului verde.

Aproximativ o mie de persoane au participat la protestul „Nu cedăm Parcul IOR”. „Este o mare tragedie ce se întâmplă”

„Locuiesc în acest cartier de 60 şi ceva de ani.

Aici m-am căsătorit, aici mi-am crescut copiii şi nepoţii. Când s-au făcut mai mari, traversam parcul, îi luam pe nepoţi la plimbare.

Era o plăcere să treci prin parc. Sunt foarte supărată. Nu ştiu ce este în mintea lor. De ce vor să ne ia această frumuseţe?”, a întrebat aceasta.

Fratele ei a arătat că supoziţia conform căreia acel teren nu ar face parte din parc reprezintă o „aberaţie” şi o „absurditate”, „un pretext care sfidează” orice logică.

„Este o mare tragedie ce se întâmplă. Am văzut crescând fiecare pom de aici, fiecare floare.

Acum, când văd dezastrul care este aici, mă apucă groaza şi neputinţa.

Neputinţa că nimeni nu e în stare să facă nimic.

Primarul nostru, în loc să dea bani pe pavele, ar fi trebuit să pună bani pentru expropriere.

Nu s-a implicat absolut deloc”, a susţinut el. Agerpres

sursa foto: Facebook / Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu în Câmpina – Prahova: Două case au fost cuprinse de flăcări

Publicat

incendiu produs la o locuință, într o localitate din mureș
Arhivă foto

Un incendiu care a cuprins două case din Câmpina, a izbucnit sâmbătă după-amiază.

Potrivit ISU Prahova, incendiul a izbucnit pe strada Avram Iancu din Câmpina.

Pompierii prahoveni acționează pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifestă la nivelul a două case, pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați.

La fața locului se acționează cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD.

Stire in actualizare

Citește mai departe