Connect with us

ACTUALITATE

Medaliaţii la Europenele de canotaj de la Lucerna, premiaţi la Palatul Victoria

Publicat

medaliati

Canotorii români care au cucerit 6 medalii (1 de aur, 4 de argint şi 1 de bronz) la Europenele de la Lucerna, alături de staff-ul tehnic, au fost felicitaţi şi premiaţi de către premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, cu prilejul unei festivităţi desfăşurate marţi la Palatul Victoria.

Sportivii şi antrenorii lor au fost premiaţi în total cu aproape un milion de lei, medalia de aur fiind recompensată cu 37.000 lei, cea de argint cu 22.000 lei şi cea de bronz cu 15.000 lei.

”Este o bucurie să premiem astăzi, la Palatul Victoria, pe cei mai performanţi sportivi ai canotajului românesc. Alături de dl ministrul Bogdan Matei vreau să vă felicit pentru munca dumneavoastră şi pentru rezultatele obţinute la CE din Elveţia. Aţi reuşit şi de această dată să urcaţi tricolorul românesc pe podiumul european, să faceţi mândră o ţară întreagă şi vă mulţumesc. Reprezentanţi unul dintre sporturile în care ne punem cele mai mari speranţe la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo. Aveţi susţinerea guvernului, a echipei ministeriale şi a federaţiei. În acest an, am reuşit să dublăm bugetul MTS, iar acest lucru se resimte şi în bugetul FR de Canotaj. Este un semn de apreciere şi de susţinere a activităţii sportive. Dragi sportivi, dincolo de performanţele lăudabile pe care le obţineţi, aveţi şi un important rol social. Dovediţi generaţiei voastre, tinerilor şi copiilor, beneficiile unei vieţi sănătoase şi mai ales faptul că atunci când munceşti cu dăruire şi perseverenţă rezultatele nu întârzie să apară. (…) Starea de sănătate a unei generaţii este în strânsă legătură şi cu practicarea sporturilor de masă şi cu încurajarea vieţii active”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ministrul Bogdan Matei a declarat la rândul său că speră ca medaliile de la Europenele din Elveţia să fie doar o repetiţie a marilor succese de la JO 2020: ”Vreau să adresez felicitări tuturor sportivilor şi antrenorilor care au obţinut medalii la CE din Elveţia, dar şi tuturor care au stat în spatele acestor performanţe, personal medical şi membri ai staff-ului tehnic. Azi premiem performeri cu o tradiţie frumoasă şi ne putem mândri că o putem avea pe cea mai mare sportivă din istoria acestui sport (Elisabeta Lipă, n. red.). Având în vedere că suntem în an preolimpic, aceste medalii sper să fie doar o repetiţie pentru mari succese la Tokyo 2020. Sunt mulţumit că reuşim să oferim premiile într-un timp atât de scurt de la încheierea competiţiei. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul guvernului. Sper ca prin exemplul vostru să deveniţi modele pentru următoarele generaţii de campioni”.

Iuliana Popa, dublă campioană europeană, mondială şi medaliată cu bronz la JO 2016, în barca de 8+1, a mulţumit în numele sportivilor pentru onoarea de a fi premiaţi la Palatul Victoria: ”Vă mulţumim pentru că ne-aţi primit aici în sediul Guvernului României. Pentru noi acest lucru înseamnă recunoaşterea rezultatelor, înseamnă curaj pentru competiţiile viitoare, dar mai ales sprijin pentru sport în general şi pentru calificarea noastră la JO 2020 de la Tokyo. Rezultatele obţinute la acest campionat european au arătat că suntem o echipă unită, începând cu colegii mei, sportivi, şi continuând cu antrenori, echipa medicală, FR de Canotaj, şi dorim ca din această echipă să face parte toate instituţiile statului care ne susţin în drumul către calificarea la JO”.

Singura medalie de aur de la Lucerna a fost câştigată de echipajul feminin de opt plus unu (Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea), care şi-a apărat astfel titlul continental. Medaliile de argint au fost câştigate la dublu rame masculin (Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu), 4 rame feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu), dublu vâsle feminin (Ancuţa Nicoleta Bondar şi Simona Radiş), în timp ce bronzul a fost obţinut la dublu vâsle masculin (Marian Florin Enache şi Ionuţ Prundeanu). AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe