Connect with us

EVENIMENT

Medic aflat în misiune în Italia: ”Șocul este la fel de puternic. Oamenii au înțeles pericolul, dar au învățat treptat că se poate trăi și cu restricții”

Publicat

medic italia
sursa foto: ISU Sibiu

O echipă formată din 11 medici, 3 asistenți și un ofițer ISU se află, începând din data de 07 aprilie, în misiune în Italia, una dintre cele mai afectate țări din lume, ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus.

Maiorul Joe Stroescu de la ISU Sibiu, plecat în Italia alături de o echipă de 11 medici şi trei asistenţi români, vorbeşte despre activitatea desfăşurată la un spital din nordul acestei ţări şi de felul în care oamenii trăiesc în contextul măsurilor luate pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

medic italia

„Ceea ce se poate observa cu uşurinţă este responsabilitatea arătată de fiecare, oamenii au înţeles pericolul, au învăţat treptat că se poate trăi şi cu aceste restricţii, că toate măsurile sunt luate pentru binele general şi respectă măsurile impuse de autorităţi. Atunci când ies din case, indiferent de motiv, toată lumea poartă mască, mănuşi chirurgicale şi semnează o declaraţie pe proprie răspundere, menţionând motivul deplasării”, povesteşte Joe Stroescu, ofiţer în cadrul ISU Sibiu.

medic roman italia

Referitor la activitatea de relaţionare, ofiţerul de legătură este în contact zilnic cu reprezentanţii Societăţii Socio-Sanitare Teritoriale din Lecco pentru asigurarea desfăşurării în cele mai bune condiţii a misiunii. Sunt discutate zilnic aspectele legate de program, asigurarea zilnică a transportului, servirea mesei.

De asemenea, se menţine zilnic legătura cu DSU şi IGSU pentru informări asupra activităţilor desfăşurate şi respectarea mandatului încredinţat echipei, dar şi cu ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan, asigurând astfel un climat de normalitate în relaţiile cu autorităţile italiene.

medic roman italia

„Echipa noastră a fost repartizată să sprijine răspunsul medical în Regiunea Lombardia în oraşul Lecco, localitate situată la aproximativ 55 de km de Milano, pe malul lacului Como. Încă din prima zi a sosirii noastre în Italia am avut o vizită la spitalul din Lecco unde, alături de reprezentanţii Societăţii Socio-Sanitare Teritoriale care administrează trei spitale din provincia Lecco, s-a stabilit ca, ţinând cont de necesităţile şi priorităţile medicale, românii să fie repartizaţi în Spitalele Alessandro Manzoni din Lecco şi San Leopoldo Mandic din Merate”, mai spune Joe Stroescu, potrivit unui comunicat al IGSU.

El arată că, în primele trei zile, au fost instruiţi cu privire la sistemul de sănătate din Italia, organizarea activităţii în spitalul Alessandro Manzoni din Lecco, precum şi cu referire la protocoalele medicale locale. După acest instructaj, medicii şi asistenţii au fost planificaţi să lucreze în ture pe timp de zi.

Acest program de muncă pe timpul zilei a fost stabilit de comun acord cu cei din conducerea spitalului pentru perioada sărbătorilor pascale, sprijinind în acest fel personalul medical italian care a lucrat în fiecare zi începând cu luna februarie a acestui an.

Pentru a doua parte a misiunii, medicii şi asistenţii medicali din România au intrat în programul de lucru în ture, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii.

medic roman italia

„Încrederea între cele două părţi s-a consolidat şi a crescut în fiecare zi, personalul medical din România primind tot mai multe sarcini de îndeplinit, mai complexe, încredere câştigată prin efortul depus. Acest devotament a fost răsplătit de conducerea medicală a spitalului din Lecco prin încredinţarea efectuării tuturor bronhoscopiilor diagnostice şi terapeutice către o parte din medicii români specializaţi în acest sens”, precizează ofiţerul ISU.

El face un apel la solidaritate pentru toţi românii şi să realizeze că acţiunile fiecăruia pot sprijini eforturile celor din prima linie.

„Celor de acasă vrem să le transmitem în primul rând un mesaj de speranţă, să respecte măsurile şi restricţiile impuse, să dea dovadă de responsabilitate, să se gândească că orice acţiune poate produce efecte, atât asupra propriei persoane, cât şi asupra celor din jur, în special celor dragi, familiei, prietenilor, colegilor. Le transmitem să stea acasă atunci când nu merg la serviciu, iar celelalte deplasări să fie reduse la minim, doar pentru cazuri excepţionale, să respecte măsurile de distanţare socială, de protecţie personală”, este mesajul lui Joe Stroescu.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ministerul Finanțelor MODIFICĂ forma de sancționare în cazul e-Factura. De când vor fi aplicate AMENZI

Publicat

1711473031 e factura.png

Ministerul Finanțelor modifică forma de sancționare în cazul e-Factura. Acesta vrea să prelungească perioada pentru neaplicarea amenzilor, pentru cei care nu folosesc Ro e-Factura. Mai exact, perioada va fi extinsă până la 31 mai. 

Asta însemană că cei care nu transmit  facturile în sistemul RO e-Factura vor fi sancționați de la 1 iunie. Momentan este vorba despre un proiect de lege ce va fi adoptat în cursul acestei săptămâni, scrie
Citește mai mult pe
Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri: ce adeverință trebuie. Precizările Casei de Pensii Alba

Publicat

pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri: ce

Pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri. Casa Județeană de Pensii Alba a transmis marți precizări cu privire la depunerea documentelor care atestă realizarea sporurilor/veniturilor nepermanente și a veniturilor lunare brute, care pot fi valorificate conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii. 

Legea nr. 360/2023 prevede că în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare, pensiile stabilite conform legislației anterioare și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atletul din Cugir, Vasile Hârjoc, a obținut un nou record pentru România, la Campionatul European din Polonia

Publicat

atletul din cugir, vasile hârjoc, a obținut un nou record

Atletul din Cugir, Vasile Hârjoc, a participat recent în Polonia, la ”European Masters Athletics Championships Indoor 2024 ”. Acesta a stabilit și un nou record pentru România. Campionatul a avut loc în perioada 17-23 martie 2024. La eveniment au participat peste 3.200 de sportivi. 

Performanța atletului a fost făcută publică de reprezentații Primăriei Cugir, într-o postare pe Facebook.

La proba de 3000 m individual, în sală, Vasile Hârjoc legitimat la CS Metalurgistul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Publicat

1711469877 spital urgenta cluj.jpg

Spitalul de Urgență Cluj anunță că face noi angajări. Unitatea sanitară scoate la concurs mai multe posturi de personal medical, auxiliar, TESA, dar și pentru muncitori.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Cluj posturile sunt pe perioadă nedeterminată.

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Cel mai mare spital din Cluj angajează nu doar personal medical, ci și personal…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe