Connect with us

ACTUALITATE

Medic: Decembrie, lună de risc. Sărbători de iarnă „în familia restrânsă” și igienă strictă

Publicat

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că decembrie este o lună „de risc” în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus, având în vedere evenimentele care au loc în această perioadă.

„În luna decembrie au fost şi vor fi mai multe momente care pot să ducă la creşterea numărului de infecţii. Dacă vorbim de vacanţa de 1 decembrie care tocmai s-a încheiat, aici, într-adevăr, dacă regulile nu au fost respectate şi distanţarea şi măsurile de igienă recomandate au fost poate trecute cu vederea în anumite momente, ne aşteptăm ca în următoarele două săptămâni să avem o creştere a numărului de infectări. Un alt moment extrem de dificil sau un moment extrem de sensibil, aş putea spune, este momentul alegerilor, pentru că, sigur, este un drept, trebuie să-l exercităm, este bine să ne exercităm acest drept, dar, în acest an, măsurile pe care le aplicăm atunci când vine vorba despre igienă personală trebuie să fie stricte. Dacă vom fi tot timpul prezenţi în momentul în care mergem către secţiile de votare, vom dezinfecta mâinile, vom purta masca corect şi vom păstra distanţa faţă de cei din jur, cu siguranţă riscul de infecţie este unul redus”, a explicat medicul.

În opinia sa, sărbătorile de iarnă ar trebui petrecute în acest an „în familia restrânsă”.

„Urmează sărbătorile de iarnă, sărbători pe care, de obicei, le petrecem în familie sau între prieteni. Probabil că anul acesta va trebui să le petrecem în familia restrânsă. Din punctul de vedere al evenimentelor pe care le parcurgem în luna decembrie şi al interacţiunii sociale, da, luna decembrie este o lună la risc pentru infecţia SARS-CoV-2, pentru că pornim de pe un platou destul de ridicat, avem un număr mare de infectări în acest moment, un număr de infectări care aduce, la rândul lui, un număr mare de pacienţi cu forme critice, un număr mare de pacienţi care, probabil, vor avea nevoie de un pat în spital”, a precizat managerul Institutului „Marius Nasta”.

Mahler a afirmat că îşi doreşte ca în această lună să se modifice procedura de testare şi să se folosească teste rapide pentru a putea fi izolate cât mai multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

„Mi-aş dori ca în acest decembrie să modificăm procedura de testare, să aplicăm testele rapide şi să putem depista cât mai multe cazuri, pentru a le izola”, a transmis ea.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a subliniat necesitatea purtării corecte a măştii de protecţie, dezinfectării dese a mâinilor, păstrării distanţei fizice faţă de alte persoane.

„Trebuie mare prudenţă atunci când ieşim din casă, trebuie să purtăm corect masca de protecţie, trebuie să evităm să ne apropiem de persoanele din jurul nostru, nu pentru că ele ar fi bolnave, ci pentru că s-ar putea ca noi să fim bolnavi şi să riscăm să îi îmbolnăvim pe ei. Trebuie să dezinfectăm frecvent mâinile mai ales atunci când atingem suprafeţe comune, chiar şi clanţa de la secţiile de votare, chiar şi pixul sau ştampila de vot. Este foarte important ca dezinfecţia mâinilor să se facă cu substanţe pe bază de alcool care să fie lăsate pe mână până în momentul în care mâna se usucă”, a evidenţiat medicul. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe