Connect with us

EVENIMENT

Medic internist din Sibiu, despre colegii de la Boli Infecţioase: ”Puţini şi-ar dori să fie în pielea lor”

PublicatUnul din medicii internişti ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dr. Dan Orga-Dumitriu, a transmis un mesaj de susţinere şi încurajare pentru colegii lui din Secţia Clinică de Boli Infecţioase, unde sunt internaţi majoritatea pacienţilor confirmaţi pozitiv sau suspecţi să fie infectaţi de COVID-19.

“Dragi prieteni, aş vrea să ne îndreptăm cu toţii gândul către o parte din eroii noştri locali. Sunt cei care chiar acum înfruntă la modul direct maladia COVID-19 în Clinica de Boli Infecţioase din Sibiu. Sub conducerea unui profesionist excepţional – d-na conf. dr. Victoria Bîrluţiu, 15 colegi tineri şi personalul sanitar aferent îşi dedică zi de zi vocaţia profesională pentru a-i salva pe cei atinşi de SARS-COV-2. Sunt oameni cu trăiri, emoţii, anxietăţi, care au copii, părinţi şi bunici ca noi toţi, dar care sunt cu adevărat în linia întâi, iar asta îi deosebeşte de noi toţi! Puţini ştiu ce este în sufletele lor! Şi mai puţini şi-ar dori să fie in pielea lor…O parte din ei s-au oferit însă din proprie iniţiativă să fie acolo! Zi de zi, ceas de ceas, adeseori mai mult de 12 ore, de multe ori până aproape de epuizare, îşi oferă cu generozitate cunoştinţele, sufletul şi spiritul umanitar celor aflaţi pe patul de suferinţă”, a scris dr. Dan Orga-Dumitriu pe pagina sa de Facebook.

Doctorul internist îi îndeamnă pe sibieni să-i sprijine pe colegii lui infecţionişti, chiar şi cu un gând bun.

“Dacă lor le-a fost dat să lupte pentru noi, cu siguranţă putem lupta şi noi pentru ei! Dincolo de respectarea recomandărilor de prevenţie, am putea în fiecare seară să ne unim cu toţii gândurile noastre pline de recunoştinţă către ei. Şi, pentru că o să le vedeţi mai jos numele, veţi şti şi ce altceva să mai faceţi pentru ei…Va conta enorm! Victoria, Smaranda, Simona, Ionela, Alexandra, Diana, Cristina, Alin, Cosmina, Alina, Andreea, Alina, Andra, Victor, Camelia, Ramona. Alături de ei luptă Mariana, Cristea, Iuliana, Dorina, Ligia, Lavinia, Iuliana, Adriana, Alin. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a spus dr. Dan Orga-Dumitriu.

De la începutul pandemiei, secţiile cheie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu – Urgenţa, Terapia Intensivă şi mai ales Bolile Infecţioase, au beneficiat de mai multe donaţii constând în echipamente, aparatură şi medicamente, plus suplimentări de bugete din partea Consiliului Judeţean. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

 

Sursa foto: (c) Dan Orga-Dumitriu/Facebook.com


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Premieră în Israel. Mai puţin de 1.000 de cazuri active de coronavirus

Publicat

Pentru prima dată din martie 2020, Israelul înregistrează mai puţin de 1.000 de cazuri active de coronavirus, potrivit ministrului Sănătăţii din această ţară, informează DPA.

În perioada de vârf a pandemiei, se înregistrau peste 70.000 de cazuri, a anunţat duminică pe Twitter ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein.

În ultima săptămână, numărul persoanelor grav bolnave a fost mai puţin de 100. La sfârşitul lui ianuarie, în Israel, s-au înregistrat circa 1.200 de pacienţi cu forme grave de COVID-19.

Numărul noilor infectări, de nivelul zecilor, a scăzut de asemenea în ultima vreme, a mai scris Edelstein. Potrivit oficialului, este rezultatul succesului campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din Israel.

Duminică, Ministerul Sănătăţii, a anunţat că alte 17 noi cazuri au fost anunţate în ultimele 24 de ore. Doar 0,2% din peste 11.500 de teste au avut rezultate pozitive.

Ca urmare a ratelor mici de infectare, cea mai mare parte a restricţiilor anti-coronavirus au fost ridicate în Israel. Obligativitatea purtării măştii ar putea fi de asemenea desfiinţată în spaţii publice închise.

Până în prezent, peste 5,4 milioane de persoane din populaţia de aproximativ 9 milioane a Israelului a primit cel puţin o doză din vaccinul BioNTech/Pfizer, echivalentul a 60% din populaţie.

Aproape 5,1 milioane de rezidenţi sunt vaccinaţi cu ambele doze. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

O întreagă familie a ajuns la spital după un accident în Harghita

Publicat

O întreagă familie a ajuns, suminică, la spital după un accident în Harghita.

Accidentul rutier cu două autoturisme implicate a fost la ieșirea din Sâncrăieni, județul Harghita, fără victime încarcerate.

S-au deplasat un echipaj SMURD și un echipaj SAJ cu medic.

În urma impactului dintre cele două mașini au rezultat 3 victime: un copil cu părinții săi.

După acordarea primului ajutor calificat la locul evenimentului, mama și fiul au fost preluați de echipajul SMURD și tatăl, de echipajul SAJ cu medic, toți 3 fiind transportați la UPU a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Citește mai departe

EVENIMENT

Papa Francisc face apel la încetarea violenţelor la Ierusalim

Publicat

Papa Francisc a făcut apel duminică la încetarea violenţelor la Ierusalim, la o zi după noi ciocniri care au făcut peste 90 de răniţi în Oraşul Sfânt, relatează AFP.

“Violenţa alimentează violenţa. Trebuie oprite aceste ciocniri”, a spus Suveranul Pontif într-un mesaj după rugăciunea duminicală.

Papa a subliniat că urmăreşte cu “o preocupare specială evenimentele care se desfăşoară la Ierusalim”.

El cerut părţilor implicate să facă în aşa fel încât “identitatea multireligioasă şi multiculturală a Oraşului Sfânt să poată fi respectată şi fraternitatea să prevaleze”.

Tensiunea continua duminică în Ierusalimul de Est, sector din Oraşul Sfânt anexat de Israel şi unde ciocnirile dintre manifestanţi palestinieni şi poliţişti israelieni, cele mai mari din ultimii ani, au făcut sute de răniţi în ultimele seri, realimentând temerile privind un potenţial conflict.

Vineri seară, peste 220 de persoane, majoritatea palestinieni, au fost rănite în timpul unor ciocniri pe Esplanada Moscheilor între poliţişti israelieni şi credincioşi palestinieni adunaţi pentru Iftar, cina care întrerupe postul în Ramadan.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Copil blocat într-o toaletă publică din Slatina

Publicat

Pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, au intervenit în municipiul Slatina, în zona Oficiului Poștal 1, pentru salvarea unui minor blocat într-o toaletă publică.

Pompierii au îndepărtat o grilă de aerisire aflată pe plafonul toaletei și cu ajutorul unei scări au reușit să-l salveze pe minor.

Copilul, în vârstă de 12 ani, din Slatina, nu prezenta urme de traumă, a fost asistat la locul evenimentului de echipajul SMURD.

Cu consimțământul părinților, acesta a refuzat transportul la spital.

Citește mai departe