Connect with us

ACTUALITATE

Medic român: Africa este continentul cel mai avansat în lupta împotriva pandemiei

Publicat

omicron

Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, susține că Africa este continentul cel mai avansat în lupta împotriva pandemiei, în condițiile în care cercetătorii de acolo au analizat și avertizat lumea despre variantele Beta și Omicron ale virusului SARS CoV-2.

„Eroul meu personal din acest an este profesorul Tulio de Oliveira. Alături de echipa să din Africa de Sud, Tulio de Oliveira a caracterizat două dintre cele 5 variante de îngrijorare: Beta și Omicron. Și a alertat timpuriu întreagă comunitate mondială asupra acestor variante, permițând o fereastră de oportunitate mult mai largă decât am avut, de exemplu, în privința variantei Wuhan sau chiar a variantei Alfa. De altfel, modul în care au identificat Beta a inspirat muncă britanicilor în caracterizarea Alfa”, a explicat Marius Geantă pe Facebook.

Medicul susține că Africa a fost „pedepsită” inutil de restul lumii.

„Africa de Sud a primit, în schimb, o pedeapsa din partea comunității: multe țări din Europa și America au suspendat zborurile înspre și dinspre Africa de Sud și alte state africane, o măsură ce s-a dovedit inutilă din punct de vedere epidemiologic, dar a și produs daune economice și medicale statelor africane care își făcuseră treaba la cel mai înalt nivel științific”, a adăugat Geantă.

Concluzia specialistului român este că Africa a devenit cel mai avansat continent în ceea ce privește lupta cu virusul SARS CoV-2.

„În esență, despre asta este vorba: supravegherea genomică a SARS-CoV-2, cuplată cu valorizarea datelor clinice, a dat valoare maximală secvențierii de nouă generație și analizei bioinformatice, cu scopul de a alerta timpuriu și de a informa atât deciziile de sănătate publică, cât și deciziile clinice, din spital. Din acest punct de vedere, nu greșim deloc dacă spunem că Africa, nu altul, este continentul cel mai avansat în lupta împotriva pandemiei, utilizând inovația disruptivă la potențialul sau maxim. Noi, restul, avem mai degrabă de învățat cum se face”, este concluzia medicului român. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

S-a SEMNAT contractul de finanţare pentru „Velo Apuseni”, de 110 milioane de lei. 92,4 km de pistă vor fi în Cluj

Publicat

pista biciclete aeroport cluj 1 e1604391680320.jpg

Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a semnat miercuri, 22 martie, la Bucureşti, contractul de finanţare pentru proiectul „Velo Apuseni” prin care se va realiza traseul cicloturistic ce leagă judeţele Bihor, Cluj şi Alba în zona Munţilor Apuseni, în valoare totală de 110 milioane de lei, finanţat prin PNRR.

Potrivit comunicatului remis joi de Biroul de presă al CJ, proiectul „Velo Apuseni” presupune amenajarea a 227 de kilometri de piste de biciclete, din care 99,3 km vor fi pe teritoriul judeţului Bihor, 35,3 km pe teritoriul judeţului Alba, iar restul de 92,4 km în judeţul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grupul IULIUS a MONTAT panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj

Publicat

iulius mall cluj 1 e1679577572147.jpg

IULIUS este singura companie de pe piaţa de real estate din România care implementează în toate proprietăţile sale, dezvoltate și operate, un amplu proiect ce vizează sporirea autonomiei energetice prin instalarea de panouri fotovoltaice. Grupul gestionează întregul proces, de la proiectare şi achiziție de echipamente, la montaj și punere în funcțiune a infrastructurii, care ulterior va fi conectată la sistemul de distribuție intern. Energia produsă va fi utilizată pentru consum propriu, iar investiţia depăşeşte valoarea de 3,5 milioane de euro.

family market miroslava iasi

Suprafața totală a proiectului de panouri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Consiliul Județean Cluj REGLEMENTEAZĂ urbanistic Zona Protejată Cheile Turzii

Publicat

cheile turzii 7 e1679576125682.jpg

Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTATU) Cluj, constituită în cadrul Consiliului Județean și condusă de președintele Alin Tișe, a analizat și reglementat, pentru prima oară, situația Cheilor Turzii, a comunicat CJ Cluj.

cheile turzii 1

cheile turzii 2


„Împreună cu specialiștii din comisie au fost reglementate:

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Miliarde promise de ministrul Economiei pentru firme clujene. Firmele vizitate de Florin Spătaru

Publicat

ministrul economiei psd florin spataru.jpeg

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat joi, la Cluj, că în viitorul program de guvernare susţinut de PSD firmele din industria materialelor de construcţii vor beneficia de un ajutor de un miliard de lei, iar cele din industria chimică, de un ajutor de 300 de milioane de euro. El avizitat mai multe companii cu capital românesc şi străin din judeţul Cluj, printre care s-au numărat Farmec, Bosch, DeLonghui. De asemenea, el avea programată o dezbatere cu mediul de afaceri local, cu scopul promovării schemelor de ajutor de stat implementate de Ministerul Economiei.

„Suntem aici, o echipă mai largă de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe