Connect with us

EVENIMENT

Medicii de familie din județul Buzău susţin că au salarii mici, cheltuieli mari şi fac consultaţii pro bono

Publicat

doctor medic sanatate pixabay 1000x600.jpg
sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

Medicii de familie avertizează că veniturile obținute în cadrul activităților desfășurate în cabinetele medicale sunt reduse în comparație cu cheltuielile lunare, iar deseori se află în situația de a acorda consultații pacienților în mod gratuit.

Un medic generalist arată că lunar în jur de 40.000 de lei sunt cheltuiţi pentru plata angajaţilor din cadrul cabinetului medical, la care se adaugă alte câteva zeci de mii de lei pentru plata facturilor, utilităţilor şi celorlalte materiale sanitare sau tipizate.

„Venitul cabinetului depinde de numărul pacienţilor şi se serviciile furnizate, dar, în orice caz, venitul nu este al medicului. Nu ia medicul aceşti bani, îi bagă în buzunar şi pleacă în Tenerife.

Doctorul de familie are angajaţi, eu am două asistente de exemplu, plătite corespunzător pentru munca pe care o depun, avem contabil, femeie de serviciu, registrator, avem cheltuielile cu cabinetul care nu sunt puţine – factura de curent, factura la apă, telefonie şi internet, platforma informatică pe care lucrăm, salubrizare, semnătură digitală.

Plătim tipizate, noi cumpărăm absolut tot, reţete verzi, reţete simple, adeverinţe, bilete de trimitere, formulare pentru concediile medicale, detergenţi, dezinfectanţii de suprafeţe şi de mâini, măşti, teste.

Mai sunt şi ratele.

Nu am făcut un calcul exact, cheltuim cu angajaţii, respectiv impozite, CASS, cam 35.000-40.000 de lei pe lună plus celelalte cheltuieli ce se ridică la o sumă considerabilă”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul de familie Gina Câmpeanu.

În aceste condiţii, precizează medicul de familie, la sfârşitul lunii salariul pe care îl câştigă nu depăşeşte 8.000 de lei brut, în situaţia în care sunt cazuri când este nevoit să consulte pacienţi gratuit, pentru că numărul lor îl depăşeşte pe cel alocat cabinetului.

În fiecare sezon sunt viroze respiratorii la copii

„În orice caz, rămân şi eu pe lună cu 8.000 de lei impozabili, restul sunt cheltuieli. Este bătaie de joc…

Avem pacienţi cronici, vârstnici de peste 65 de ani, am în jur de 700, am populaţie tânără în jur de 1.100 de persoane şi copii între 1-4 ani în jur de 300.

În fiecare sezon sunt viroze respiratorii la copii, cronicii care vin cu acutizarea bolilor. Lucrez şi sâmbătă şi duminică dacă sunt solicitată.

Noi vedem în jur de 40 de pacienţi în fiecare zi, nici nu pot mai mult pentru că nu pot să-i introduc în sistem. Mie îmi decontează, pentru că am program prelungit, 28 de consultaţii zilnic, cu tot cu domiciliile pe care le am.

Dacă depăşesc această cifră, o fac pe răspunderea mea, adică gratuit, nu pot să-i cer bani omului care vine din vârful dealului sau copiiilor cu diverse probleme. Mulţi sunt consultaţi pro bono”, a mai precizat Gina Câmpeanu.

Medici de familie din întreaga ţară protestează nemulţumiţi de scăderea valorii punctului per serviciu, modificare propusă într-un proiect pus în transparenţă decizională de CNAS. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Datoria României a crescut cu o sumă imensă, într-o singură lună. A ajuns la 52,4% din PIB. Cum arată cifrele iresponsabilității

Publicat

datoria româniei a crescut cu o sumă imensă, într o singură

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, în februarie 2024, până la 841,292 miliarde lei, de la 801,687 miliarde de lei în luna precedentă. Vorbim despre o sumă imnesă, de aproximativ 40 de miliarde lei, de la o lună la alta. 

Informația se regăsește în datele publicate de Ministerul Finanţelor MF), transmite Agerpres.

Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,4%, de la 49,9% în ianuarie.

În a doua lună a anului, datoria pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mitropolitul Andrei a distribuit sute de pachete de Paști. Printre beneficiari se numără și romii din Pata Rât și Turda

Publicat

pachete alimente 3.jpg

Mitropolitul Andrei a distribuit, în Săptămâna Mare, 400 de pachete cu alimente de Paști, inclusiv pentru romii din Pata Rât și Turda.

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a distribuit, în Sfânta Săptămână a Patimilor, 400 de pachete cu daruri de Paști persoanelor din evidența Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Printre beneficiari s-au numărat și romii din comunitățile de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din Alba, testat pozitiv pentru substanțe psihoactive. Unde a fost tras pe dreapta de polițiști

Publicat

peste 100 de șoferi trași pe dreapta de polițiștii din

Un bărbat tras pe dreapta de polițiștii din Blaj a ieșit pozitiv la testul pentru substanțe psihoactive. Cazul s-a petrecut în data de 2 mai și a fost comunicat o zi mai târziu, pe 3 mai 2024.

Potrivit IPJ Alba, la data de 2 mai 2024, în jurul orei 16.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acționau împreună cu polițiștii rutieri din Blaj, pe raza localității Crăciunelu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? O minoră din Alba Iulia a dispărut de mai bine de 12 ore. POLIȚIA ȘI FAMILIA O CAUTĂ

Publicat

aȚi vĂzut o? o minoră din alba iulia a dispărut de

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 2 mai 2024, în jurul orei 20.00, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie de 54 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 19.00, nepoata sa TOMA ELENA CĂTĂLINA, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe