Connect with us

EVENIMENT

Medicii din București, în fața valului 4: Risc de epuizare și burnout

Publicat

Spitalele din toată țara sunt din nou în alertă în fața valului 4 al pandemiei de COVID-19. Colegiul Medicilor din București trage un semnal de alarmă și cere măsuri urgente. Medicii sunt epuizați și riscă să ajungă în burnout. Sunt de 18 luni, de la începutul pandemiei,în linia întâi.

România este în fața valului 4 al pandemiei de COVID-19. Spitalele bucureștene sunt din nou în alertă. Medicii și întregul personal medical sunt nevoiți iar să facă față numărului mare de pacienți.

Citește și: Medici acuzați că au făcut în Capitală proceduri medicale estetice fără autorizație, plasați sub control judiciar

Unui an și jumătate fără pauză de respiro

 

„Nu trebuie uitat că acest nou val vine pe fondul oboselii și stresului acumulate deja de prea mult timp, pe fondul unui an și jumătate fără pauză de respiro, mai ales în anumite specialități și unități medicale. Colegiul Medicilor din Municipiul București trage un semnal de alarmă și cere măsuri urgente privind riscul epuizării și chiar ajungerii în burnout a personalului medical aflat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, având în vedere că vorbim mai ales de medici din specialități care au fost încă de la începutul pandemiei pe acest front”, spun reprezentanții Colegiului Medicilor București.

 

Sindromul de burnout

 

Sindromul de burnout poate include o serie de manifestări precum epuizarea emoțională, lipsa satisfacției profesionale. Poate fi o senzație de depersonalizare, dar și o frecvență mai mare a greșelilor la locul de muncă.

„Dacă nu avem grijă de medici, nu va avea cine să ne îngrijească. Pentru un act medical de calitate, este nevoie ca întreg personalul medical să fie la capacitate maximă, din toate punctele de vedere. Vedem, însă, că eforturile enorme care li se cer medicilor de peste 18 luni se prefigurează a fi necesare și în următoarea perioadă, fără să se întrevadă un moment final. În aceste condiții, este important să se ia măsuri. Pentru a asigura o resursă umană suficientă în unitățile medicale și pentru a asigura tot suportul necesar personalului existent deja”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Colegiul Medicilor din București atrage atenția că măsurile trebuie implementate rapid. Este important ca ele să fie menținute și pe termen mediu și lung.

„O meta-analiză ce a inclus peste 30.000 de profesioniști din sănătate a arătat că cel puțin 1 din 5 prezintă simptome de depresie și anxietate. Cel puțin 4 din 10 se confruntă cu probleme de somn și/sau insomnie. Datele sunt îngrijorătoare, iar fără măsuri adecvate, situația în București și nu numai se poate dovedi și mai gravă”, mai arată reprezentanții Colegiului Medicilor București.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Care este suma totală

Publicat

plafonarea tarifelor rca, prelungită de guvern. data până la care

Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Suma totală este de peste 4,7 miliarde lei, potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Acestei valori i se adaugă și despăgubirile plătite de FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților (în creștere cu circa 48%), precum și rezervele constituite de asigurători conform legislației. Astfel, în final, valoarea totală pentru asigurările RCA…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi USTURĂTOARE dacă faci GĂLĂGIE în orele de liniște. Ce PEDEAPSĂ s-a mai adăugat

Publicat

bormasina.jpg

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.

Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centru de zi pentru copii, la Cugir. Investiție de peste 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri din oraș

Publicat

centru de zi pentru copii, la cugir. investiție de peste

Centru de zi pentru copii, la Cugir. O clădire din orașul Cugir urmează să fie transformată în curând, printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei, într-un Centru de zi pentru copii, proiect care urmărește prevenirea separării copiilor de familie. 

Direcția de Asistență Socială Cugir a lansat pe 3 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări pentru obiectivul „Centru de zi pentru copii Cugir – Un pas cu SPAS”.

Valoarea totală estimată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Publicat

ince1.jpg

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.

La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.

Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu

Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe