Connect with us

ACTUALITATE

Medicii germani cer impunerea de teste COVID-19 în întreaga UE pentru călătorii sosiţi din China

Publicat

test covid coronavirus sursa dsp hunedoara
fotografie cu caracter ilustrativ

Medicii din Germania au cerut impunerea de teste COVID-19 la nivelul întregii Uniuni Europene pentru pasagerii care sosesc din China. Asta în condiţiile unei explozii de cazuri de infecţii cu coronavirus în această ţară, relatează dpa.

Este probabil ca coronavirusul să sufere mutaţii având în vedere valul de contaminări din China, a declarat Johannes Nießen, preşedintele Asociaţiei Federale a Medicilor din Serviciul de Sănătate Publică, pentru ziarele grupului media Funke. De aceea trebuie să fim pregătiţi, a mai spus el.

„Acum avem nevoie de protecţie uniformă în toată Europa”, a spus Nießen. „Fiecare călător din China ar trebui să fie testat cu ajutorul testelor rapide la intrarea în UE”, a mai spus el.

Regula ar trebui să se aplice celor care se află în călătorii de afaceri, turiştilor şi altor vizitatori, a adăugat el.

Medicii germani cer impunerea de teste COVID-19 în întreaga UE pentru călătorii sosiţi din China. Cei care sunt infectaţi cu coronavirus ar trebui izolaţi

Cei care sunt testaţi pozitiv la coronavirus, a continuat Nießen, ar trebui să efectueze un test PCR şi proba trebuie secvenţializată.

Cei care sunt infectaţi cu coronavirus ar trebui izolaţi, a adăugat Nießen.

Uniunea Europeană nu a decis cu privire la un răspuns comun la răspândirea rapidă a COVID-19 în China, în cadrul ultimelor consultări pe această temă săptămâna trecută.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, le-a cerut pur şi simplu membrilor UE să-şi revizuiască măsurile naţionale de monitorizare a virusului şi să le intensifice din nou dacă este necesar.

Cu toate acestea, o altă reuniune a celor implicaţi în răspunsul la criza sanitară a fost programată pentru miercuri.

Între timp, mai multe ţări europene, între care Franţa, Italia şi Spania, au impus restricţii la intrarea pe teritoriile lor pentru călătorii din China sau au susţinut perspectiva unor astfel de măsuri. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Investiție de peste 3,4 milioane de lei la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Sistem de transport pneumatic și noi echipamente

Publicat

spitalul boli infectioase db 4.jpg

Noi investiții la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Unitatea sanitară va primi de la Consiliul Județean peste 3,4 milioane de lei, bani din care se vor achiziționa inclusiv noi echipamente.

„Pentru ca pacienții să poată beneficia de servicii medciale de înaltă calitate, dotarea cu aparatură de ultimă generație este extrem de importantă. Încurajîm și susținem spitalele clujene să țină pasul cu evoluția tehnologică și să realizeze investițiile necesare pentru îmbunătățirea continuă a acalității actului medical”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc: Avem 6 ofertanți pentru primul tronson al centurii metropolitane. E cel mai complex proiect din România

Publicat

centura metropolitana 4.jpg

6 oferte au fost depuse pentru realizarea primului tronson din centura metropolitană a Clujului, a anunțat primarul Emil Boc.

Licitația pentru primul tronson al centurii este gata, urmând să fie anunțat câștigătorul. Emil Boc, primarul Clujului, a anunțat la postul de radio Ziua de Cluj că au fost depuse 6 oferte, urmând să fie desemnat câștigătorul.

De asemenea, licitațiile pentru celelalte două tronsoane ale centurii, vor fi gata în 18 și 19 aprilie, a mai spus Emil Boc.

Emil Boc: Avem 6 ofertanți pentru primul tronson al centurii metropolitane. E cel mai complex proiect din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trasee DEVIATE cu ocazia MARATONULUI Internațional Cluj-Napoca 2023, anunță CTP Cluj

Publicat

bus e1585043457280.jpg

Cu ocazia desfășurării Maratonului Internațional Cluj-Napoca 2023, unele trasee ale mijloacelor de transport public vor fi deviate duminică, 2 aprilie, anunță CTP Cluj.

traseu maraton

„Duminică 2 aprilie 2023, în intervalul orar 05:00 – 15:00, următoarele linii de transport vor circula pe trasee deviate, după cum urmează:

Linia 9 ( str. Bucium – P-ța Gării):
TUR: Din str. Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Avram Iancu, str. Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazul, str. Horea, Piața Gării. Se suspendă stația Central.
RETUR: Traseul rămâne neschimbat.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj, pe locul 2 în România ca trafic de pasageri în luna februarie. Ținta, 3 milioane la sfârșit de an

Publicat

ciceo aero.jpg

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj ocupă locul 2 la nivel național ca trafic de pasageri pe luna februarie 2023, ținta fiind atingerea unui număr de 3 milioane de persoane transportate pănă la sfârșitul anului.

Astfel, în luna februarie, aeroportul clujean a înregistrat 187.686 de pasageri, față de Aeroportul București – Otopeni, cu 959.950 pasageri, Pe locul 3 s-a clasat aeroportul Iași cu un trafic de 98.945 pasageri.

Directorul Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că ținta pentre acest an este atingerea a 3 milioane de pasageri, obiectiv realizabil.

Pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe