EVENIMENT
Medicul Mircea Beuran, de la Spitalul Floreasca, audiat la Poliţie în cazul pacientei care a suferit arsuri

Doctorul Mircea Beuran a ajuns, vineri, la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, pentru a fi audiat în cazul pacientei care a suferit arsuri în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca.
Mircea Beuran nu a dat declaraţii la intrarea în sediul Poliţiei, invocând faptul că trebuie să ajungă la audieri la o anumită oră.
Poliţiştii au mai audiat ca martori, în ultimele zile, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca.
Citește și: Femeia care a luat foc pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca, a decedat
În acest caz, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca „pentru neregulile găsite”, dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei.
Totodată, în urma cercetării administrative efectuate de conducerea spitalului, s-a decis şi demiterea prof. dr. Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare.
Vezi și: Încă un pacient ars în timpul unei operații, la Spitalul Floreasca. Incidentul este mai vechi și a fost ținut ”la secret”
Cazul a fost cercetat şi de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, concluziile fiind prezentate marţi de ministrul Victor Costache.
„Niciunul dintre medicii aflaţi în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Deci avem o pacientă care a sângerat şi care s-a deteriorat pe parcursul nopţii, s-a intervenit la 9 dimineaţa, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident şi apoi cu un medic specialist venit de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari, care erau de gardă în spital”, a declarat Costache.
S-au constatat nereguli şi privind modul în care a fost înregistrat incidentul, folosirea substanţei dezinfectante, precum şi privind intervenţia medicului rezident fără supravegherea unui îndrumător.
Beuran a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală. AGERPRES
EVENIMENT
Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj

Pirotehniștii din cadrul ISU Cluj au preluat, azi, muniție neexplodată din două locații din județul Cluj, Strucuț, respectiv Crăești, în vederea distrugerii ei controlate în poligon. Este vorba de un proiectil de 105mm și un proiectil de aruncător de 82mm, ambele din al Doilea Război Mondial.
„Echipajul pirotehnic din cadrul unității noastre a fost solicitat să desfășoare în această după-amiază două misiuni de asanare a unor elemente de muniție găsite pe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”, susținută de părintele Amfilohie Brânză.
Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții
În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.
Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii în ziua Învierii. Tradiții din satele clujene

În Postul Paștilor, în mai toate casele dn satele din județul Cluj răsuna bătaia brâglelor de la războiul de țesut.
Asta pentru că, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în Postul Mare erau pregătite hainele noi, purtate de Paști.
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii
În vechime, în satul tradițional, femeia ocupa un rol important, ea fiind…
Citește mai mult pe Cluj24.ro