EVENIMENT
Medicul Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA. Este acuzat că a luat mită în valoare de peste 10.000 de euro

Medicul Mircea Beuran, fostul preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii DNA pentru că ar fi luat mită bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Mircea Beuran, care, la data faptei, îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, pe 18 decembrie 2018, inculpatul Mircea Beuran ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
”Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul UMF ‘Carol Davila’ Bucureşti), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competenţa sa, în oricare din calităţile sale menţionate anterior”, precizează procurorii.
În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, până la concurenţa sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar aparţinând inculpatului.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse. AGERPRES
EVENIMENT
Festivalul-concurs ”Cultură pentru cultură” 2025, a doua etapă, duminică, la Castelul Sâncrai. Programul evenimentului

Duminică, 29 iunie, Castelul Sâncrai din județul Alba devine, pentru o zi, centrul viu al tradițiilor, obiceiurilor și valorilor transmise din generație în generație în spațiul rural românesc.
Sub egida Consiliului Județean Alba și a Centrului de Cultură „Augustin Bena”, se desfășoară a doua etapă a prestigiosului Festival-Concurs de Tradiții și Obiceiuri „Cultură pentru Cultură”.
Considerat reper în Europa rurală pentru conservarea patrimoniului cultural…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Originea COVID-19, încă un mister. Virusul vine de la animale sau din laborator. Ce cred cei de la OMS

Organizația Mondială a Sănătății susține că pandemia de COVID-19 a avut, cel mai probabil, o origine naturală, prin transmitere de la animale la oameni, însă recunoaște că nu poate exclude nicio ipoteză, în lipsa informațiilor esențiale pe care China refuză să le furnizeze.
Un raport recent al Grupului consultativ științific pentru originile noilor agenți patogeni (SAGO), format din 27 de experți internaționali, concluzionează că „transmiterea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Vremea se încălzește din nou: urmează zile caniculare în mai multe zone din țară, dar și furtuni

Vremea va deveni călduroasă în următoarea perioadă, caniculară în unele zone din țară. Temperaturile maxime vor varia între 24 și 37 de grade Celsius.
Vor fi și perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, potrivit prognozei săptămânale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
În Alba, duminică vor fi 29 de grade, însă de săptămâna viitoare acestea urcă la 31-32 de grade, în primele zile, respectiv 36-37 de grade, spre…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
29 iunie: Sfinții Petru și Pavel, sărbătoriți de Biserică. Tradiții, superstiții și obiceiuri

Sfinții Petru și Pavel, doi dintre cei mai importanți apostoli ai lui Iisus Hristos, sunt sărbătoriți pe 29 iunie, zi cu mare însemnătate în calendarul creștin-ortodox.
Sfinții Petru și Pavel sunt sărbătoriți împreună pe 29 iunie pentru că au murit în aceeași zi, în anul 67 după Hristos. Cei doi apostoli au murit pentru credința lor, dar în moduri diferite: Pavel, fiind cetățean roman, a fost decapitat, iar Petru a fost răstignit cu capul în jos.
În icoane, Sfântul…
Citește mai mult pe Alba24.ro