EVENIMENT
Mehedinți: 14 milioane de lei obținute ilegal prin activități fictive de reciclare a deșeurilor

Un grup infracțional din Mehedinți a obținut ilegat suma de 14 milioane de lei prin activități fictive de reciclare a deșeurilor.
Potrivit DIICOT, polițiștii și procurorii din Mehedinți au făcut joi 22 percheziții domiciliare, pe raza județelor Mehedinți, Gorj, Constanța, Ilfov, Vaslui și București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală.
Procurorii spun că în anul 2018 s-a constituit pe raza orașului Strehaia, județul Mehedinți, un grup infracțional organizat ce a avut drept scop obținerea ecobonificaţiilor de la OTR-uri (Organizaţie de Transfer de Responsabilitate) pentru activități fictive de reciclare a deșeurilor din ambalaje.
Grupul a controlat o serie de firme înființate pe numele unor persoane cu o situaţie finaciară precară, dispuse să accepte să fie numite administratori ai societăţilor comerciale implicate în circuitul infracţional. Pe numele acestor societăți au fost întocmite în fals documente ce atestau colectarea, transportul și reciclarea deșeurilor de ambalaje (sticlă, plastic, cartoane).
Actele false au fost transmise ulterior organizațiilor de îndeplinire a răspunderii extinse a producătorilor în vederea decontării unor servicii de gestionare a deșeurilor de ambalaje ce nu au fost prestate în realitate.
Sumele de bani obținute din această activitate erau ulterior retrase în numerar de către membrii grupului.
În acest fel, membrii au creat un prejudiciu statului român, prin Administrația Fondului pentru Mediu, în valoare de 14.532.220 lei.
În urma perchezițiilor au fost confiscate sume de bani, respectiv 179.000 lei, 11.000 euro și 1.000 de lire, instalații de minat criptomonede și bijuterii.
La audieri au fost duse 39 de persoane. Cinci au fost reținute pentru 24 de ore, iar 7 au fost plsate sub controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
În cursul zilei de vineri urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților cu privire la care s-a dispus măsura reținerii. MEDIAFAX
Sursă foto: DIICOT
Citește Romania24.ro pe Google News

Căței, pisici, pești, hamsteri, râme, păianjeni și mai nou, alpaca. Cu alte cuvinte, gama animalelor de companie se diversifică. Clujenii se simt bine alături de partenerii necuvântători, ca atare, aceștia devin nelipsiți din viața de zi cu zi a stăpânilor.
Acasă, pe stradă ori în mijloacele de transport, animalele își însoțesc prietenii umani, devenind parte integrantă a stilului de viață a acestora.
VIDEO. Ce animale de COMPANIE mai au…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Situația taximetriștilor de la Aeroportul Cluj, scăpată de sub control? Sesizare pe MyCluj: „Ne-a dat jos!”

Un clujean cu un copil mic a fost dat jos din mașină de către un șofer de taxi care, potrivit sesizării depuse pe platforma MyCluj, a refuzat să ofere explicații și a reacționat agresiv verbal.
„O nouă călătorie cu avionul, o nouă aventură la sosire cu taximetriștii. Minunat să îți bată cineva joc de tine când ajungi acasă. De data aceasta, domnul Isidor din câte spunea un coleg de-al dânsului, nu a avut loc să ne puna toate bagajele în portbagaj (au ramas…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Start Up Nation 2025: lista furnizorilor de formare profesională, publicată de minister. Cum se fac înscrieri

Start Up Nation 2025: Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) a publicat lista celor 151 de furnizori de formare profesională selectați. Aceștia care vor organiza cursuri de pregătire antreprenorială pentru persoanele interesate să obțină finanțare prin intermediul programului Start-Up Nation.
”Pentru prima dată, finanțăm în Start-Up Nation nu doar afacerile aflate la început de drum, ci și cursuri gratuite de formare antreprenorială.
O…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Curățenia de primăvară, la Cugir. Angajații Primăriei au adunat aproximativ 100 de saci cu deșeuri dintr-o zonă a orașului

La Cugir a avut loc vineri, 4 aprilie, o nouă acțiune din cadrul campaniei de primăvară, un demers al administrației locale menit să încurajeze grija față de mediul înconjurător și implicarea activă în comunitate.
Angajații Primăriei Cugir și ai instituțiilor subordonate s-au mobilizat și au intervenit într-o zonă a orașului care a inclus: Stadionul Nou, Pârâul Gugului și Calea Murelor, unde au adunat deșeurile abandonate.
În urma efortului comun, s-au adunat…
Citește mai mult pe Alba24.ro