EVENIMENT
Membrii clanului Sadoveanu, acuzaţi că obligau victimele să-şi înstrăineze proprietăţile din Ilfov

Membrii clanului Sadoveanu, reţinuţi joi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sunt acuzaţi că au ameninţat şi şantajat mai multe persoane vătămate să-şi înstrăineze proprietăţile imobiliare pe care le deţineau în zone din judeţul Ilfov.
Şapte bărbaţi, membri ai clanului Sadoveanu, au fost reţinuţi de procurori pentru şantaj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.
„La începutul lunii iulie 2020, inculpaţii, cunoscuţi în spaţiul social având ca preocupare săvârşirea de fapte cu violenţă, profitând de autoritatea conferită de apartenenţa la o anumită familie, prin ameninţare cu acte de violenţă transmise prin intermediul platformelor de comunicare online, au constrâns persoanele vătămate să îşi înstrăineze, într-un interval scurt de timp, proprietăţile imobiliare pe care le deţin în zone din jud. Ilfov, ameninţările proferate aducând totodată atingeri grave demnităţii persoanelor care au luat la cunoştinţă de aceste manifestări”, spun procurorii, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Tot joi, poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii la locuinţele membrilor clanului, de unde au ridicat 24 arme albe (cuţite, macete, săbii) şi 10 obiecte contondente (bâte, castet, box metalic), un pistol tip airsoft, precum şi sumele de 152.000 de euro, 38.250 de USD şi 8.020 de lire sterline. De asemenea, au fost ridicate şi bijuterii din aur.
Clanul Sadoveanu acţionează în cartierele din nordul Capitalei şi o parte din judeţul Ilfov şi se ocupă cu traficul de persoane, proxenetism, furturi de maşini sau din locuinţe.
În luna iulie, membri ai clanul Sadoveanu au postat o înregistrare pe Facebook în care şi ameninţau rivalii: „Suntem obligaţi să punem mâna pe pistol şi cuţit. Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Nu aveţi voie, vere, să veniţi peste zonele noastre: 1 Mai, Griviţa, Chibrit, Giuleşti, Chiajna, Dragomireşti. Duceţi-vă, frate, în oraş! Dacă nu luaţi în seamă, facem belea, chiar dacă ajungem la puşcărie”. Agerpres
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro