Connect with us

ACTUALITATE

Mesaj de unitate. Îl transmite Noua Comunitate Politică Europeană (CPE)

Publicat

emanuel macron sursa foto facebook

Noua Comunitate Politică Europeană (CPE) trimite un mesaj de ”unitate” într-un moment când continentul este zguduit de invazia rusă în Ucraina, spune preşedintele francez Emmanuel Macron, la Praga, transmit AFP şi DPA.

”Este aşadar un mesaj de unitate al Europei noastre”, a subliniat Macron la Castelul din Praga, unde are loc această reuniune inedită a 44 de ţări, printre care cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Mesaj de unitate. Îl transmite Noua Comunitate Politică Europeană (CPE): solidaritate

Şeful statului francez a insistat, printre altele, asupra ”solidarităţii europene” necesare pentru a face faţă crizei energetice.

El şi-a exprimat speranţa că noua comunitate va avea un impact durabil asupra viitorului Europei.

”Împărtăşim acelaşi spaţiu, adesea aceeaşi istorie, şi avem datoria de a scrie împreună viitorul nostru”, a spus Macron.

Mesaj de unitate. Îl transmite Noua Comunitate Politică Europeană (CPE): iniţiativă a lui Emmanuel Macron

Noua grupare paneuropeană este o iniţiativă a lui Emmanuel Macron, care vede în ea o oportunitate de a structura dialogul de pe poziţii de egalitate între statele UE şi cele non-UE pe chestiuni cu care se confruntă toate ţările europene.

CPE include câteva ţări care doresc să adere la Uniunea Europeană, dar şi pe singura care a părăsit vreodată blocul comunitar, Regatul Unit.

”Obiectivul este în primul rând să existe o înţelegere comună a situaţiei care afectează Europa, să construim o strategie comună şi să avem o conversaţie strategică”, a explicat preşedintele francez.

Mesaj de unitate. Îl transmite Noua Comunitate Politică Europeană (CPE): o cale de a căuta o nouă ordine fără Rusia

El a adăugat că speră ca CPE să se reunească la fiecare şase luni şi ca întâlnirile sale să dea naştere unor iniţiative comune.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a afirmat că reuniunea de la Praga va evidenţia izolarea internaţională a Rusiei din cauza războiului declanşat de aceasta contra Ucrainei vecine şi că este ”o cale de a căuta o nouă ordine fără Rusia”.

Nu este aşteptat niciun comunicat oficial la finalul summitului din capitala cehă; în marja acestuia vor avea loc numeroase întâlniri bilaterale între liderii participanţi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO. Tineri surprinși cu MOTOARE și ATV-uri în Făget. E arie PROTEJATĂ. Organizație de Mediu: „Fenomenul, greu de controlat”

Publicat

moto2.jpg

Mai mulți tineri au fost surprinși cu motoare și ATV-uri în pădurea Făget, care e Sit Natura 2000, deci arie protejată.

Off-roadul e interzis în Făget, dar asta nu îi împiedică pe tineri să se urce pe motociclete sau ATV-uri și să dea „o tură” prin pădure.

Mai mulți tineri au fost surprinși în acest weekend pe motociclete și în ATV și a fost anunțată Poliția.

Tineri surprinși cu motoare și ATV-uri în Făget. E arie protejată

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB Cluj a făcut publice imaginile surprinse de martori în pădure și au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Foc de armă în sediul Poliției Municipiului Alba Iulia. Un agent a tras cu pistolul în podea, din greșeală

Publicat

pistol politist.jpg

IPJ Alba a deschis o anchetă internă după ce arma unui polițist s-a descărcat în podea în timpul schimbului de tură.

Incidentul s-a produs în sediul Poliției Municipiului Alba Iulia, joi, în zona specială destinată preluării și încărcării armamentului, dar nu a fost anunțat public

Un agent de poliție a apăsat pe tragăcaciul armei pe care o are în dotare, care s-a descărcat în podea. Nimeni nu a fost, din fericire, rănit.

Reprezentanții IPJ spun că acesta ar fi tras accidental.

„Se va face o cercetare care va stabili exact ce s-a întâmplat….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Stare de urgență declarată în insulă italiană Ischia, după alunecarea de teren

Publicat

alunecare italia

Guvernul Italiei a declarat duminică, stare de urgență în insula Ischia, acolo unde sâmbătă a avut loc o alunecare de teren. Patru victime au fost recuperate până acum, anunță agenția ANSA.

Până acum, patru victime au fost recuperate, printre care și o fetiță de 5-6 ani, al cărei corp a fost găsit în dormitorul unei case afectate de alunecarea de teren.

În prezent, opt persoane sunt date dispărute.

Guvernul Italiei, reunit duminică, a alocat primele două milioane de euro, declarând starea de urgență care va dura un an.

Stare de urgență declarată în insulă italiană Ischia, după alunecarea de teren.Alocare inițială de milioane de euro

Prima alocare de bani, a explicat ministrul Protecției Civile Nello Musumeci, „va fi urmată de altele, imediat ce vom avea o recunoaștere a pagubelor și a nevoilor imediate”.

„Prin Consiliul de Miniștri din această dimineață, guvernul a dat un răspuns imediat pentru Ischia, declarând starea de urgență și oferind o alocare inițială de 2 milioane de euro”, a anunțat premierul Giorgia Meloni pe Twitter.

Potrivit prefectului de Napoli, Claudio Palomba, sunt 167 de persoane evacuate.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Colind Regal la Cluj. Eveniment caritabil pentru Casa de tip Familial Maica Domnului

Publicat

colind regal1.jpg

Clubul Monarhiștilor Clujeni organizează cea de a 9-a ediție a Colindului Regal la Cluj-Napoca. Evenimentul este unul caritabil, iar banii vor fi donați Casei de tip Familial Maica Domnului din Cluj-Napoca.

Iubirea aproapelui nostru este una dintre cele mai importante valori creștine, iar aceasta stă la baza proiectului care-și propune, prin seara de colind, să fie un punct de sprijin pentru Casa de tip Familial Maica Domnului din Cluj-Napoca, arată reprezentanții Clubului Monarhiștilor Clujeni.

Colind Regal la Cluj. Eveniment caritabil pentru Casa de tip Familial Maica Domnului

Participarea la eveniment se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe