Connect with us

EVENIMENT

Mesaje haioase de Anul Nou 2020: Urări care să îi bucure pe cei dragi și să-i facă să intre în noul an cu zâmbetul pe buze

Publicat


La cumpăna dintre ani, iată câteva mesaje de Anul Nou haioase, care să îi bucure pe cei dragi. Haideți să punem punct anului 2019 cu zâmbetul pe buze și tot așa să imbrățișăm noul an care bate la ușă.

Îţi doresc să ai duminici dulci, luni luminoase, marţi minunate, miercuri magnifice, joi jucăuşe, vineri voioase, sâmbete superbe şi un An Nou Excelent!

Citește și MESAJE DE ANUL NOU 2020: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2020

În anul ce vine, să fim mai buni, mai iertători. Dacă ți-am greșit vreodată, dă-mi o șansă… de a-ți greși din nou. Un An Nou fericit!

La mulți ani! Fie ca noul an să reflecte adevărata ta imagine în oglindă și să-ți faci în sfârșit abonament la sală!

Aho, aho, prieten bun care stai on-line acum. Ia opreşte-te din scris şi-ascultă ce-am de zis! N-am intrat să te stresez, am intrat să îţi urez “La mulţi ani şi fericire, liste de id-uri pline”!

Ajunul de Anul Nou a sosit! În sfârșit putem să bem șampanie în public fără ca nimeni să sune la poliție!

În 2019 au fost momente în care te-am deranjat, te-am făcut să suferi, te-am supărat, te-am enervat, te-am făcut să urli de frustrare… Iar astăzi vreau doar să-ţi spun… că am de gând să continui şi în 2020!

Aho Aho, e Anul nou,
Şi găina-i fără ou,
Şi cocoşu-i fără guşă,
Dă-mi şi mie un leu mătuşă! La Multi Ani, 2020!

Grăbește-te să îți scrii listuța cu promisiuni pentru noul an, mai ai câteva ore! Nu te îngrijora, ai timp apoi tot anul să găsești scuze ca să nu le respecți. La mulți ani!

Fie ca în anul ce vine să ai o viață mai bună! Tot ce îți rămâne de făcut este să găsești pe cineva dispus sa ți-o dea pe a lui în schimb. Succes! La mulți ani!

Fără tine, viața mea ar fi goală! Însă trebuie să recunosc că aș avea contul bancar plin. La multi ani!

Bate-n ușă, bate-n geam. Cine este? Noul An! La multi ani!

Spune anului ce vine,
Să-ţi aducă numai bine…
Şi mai spune-i să îţi dea,
Tot ce vrea inima ta…
Sănătate şi mulţi bani
“La Anu’ şi La Mulţi Ani!”

Se spune că așa cum petreci ultima zi din an, așa vei fi în Noul An. Veselia petrecerii de Revelion să te însoțească și în 2020 (ai grijă la mahmureală!). La mulți ani!

Bucuria vine din lucruri mărunte, însă cum te poate bucura un cont bancar cu cifre mici? La mulți ani, să ne trăiți!

Ca să fii fericit în anul ce vine, declară război petrecerilor târzii și fă pace cu vecinii. Nu invers, că mereu le încurci! La mulți ani!

De Anul Nou, îți doresc să crezi mai mult în tine, să ai parte de iubire, să ierți mult mai ușor, să muncești cu mai mult spor! La mulți ani!

Sper ca în anul ce vine să faci multe greșeli! Pentru că din greșeli înveți și devii mai înțelept și mai puternic. La mulți ani!

Vă doresc s-aveţi de toate:
Mult belşug în casă
Pâine mai gustoasă,
Datorii puţine
În anul care vine.
Pace-n inimi, rod bogat
Bucurie, gând curat,
Din a voastră casă
Binele să nu mai iasă.

De Anul Nou, nu îți mai urez să ai mult succes și prosperitate, te-ai bucurat din plin de ele în anul care a trecut! Ar trebui să fie ale mele anul acesta!

Vă doresc de 2020 ori câte 12 luni de succes, 52 de săptămâni de realizari, 365 de zile reuşite, 8760 de ore de sănătate şi 525600 de minute inspirate. La Mulţi Ani!

Fie-vă verde dolarul,
Şi de whisky plin paharul,
Şi încă unul cu vin,
Pentr-un 2020 plin!

Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!

Să aveţi parte de tot ce aveţi şi mai vreţi,
De tot ce nu aveţi şi vă doriţi,
De tot ce vă lipseşte şi nu ştiţi.
Un an nou fericit !
Mulţi ani cu sănătate !

Să crezi mai mult în tine, Să ai parte de iubire, Să ierţi mult mai uşor, Să munceşti cu mai mult spor! Bucură-te de viaţă! La mulţi ani!

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Spectacole contemporane şi clasice din stagiunea Teatrelli – disponibile online gratuit

Publicat

Sursa foto: Teatrelli / Facebook

Mai multe producţii Teatrelli pot fi vizionate online pe toată durata lunii aprilie.

Producţii ca “Oxygen”, spectacol multimedia pe un text al celebrului dramaturg rus contemporan Ivan Vîrîpaev, “Urban GIF Show”, o instalaţie inovatoare despre viaţa urbană, sau “Priveşte cerul…”, un spectacol de breakdance şi teatru-dans pe fundal de muzică clasică, precum şi montări clasice sau comedii pline de savoare – cum sunt “Contesa”, “Arsenic şi dantelă veche”, “Milionul, nepoatele şi milionara” sau “Amor Amar” – pot fi văzute de public online începând de sâmbătă, Teatrelli oferind acces gratuit chiar la producţiile din stagiunea curentă, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Spectacolele Teatrelli pot fi vizionate online pe toată durata lunii aprilie la rezoluţie de înaltă calitate direct pe site-ul www.teatrelli.com, la o secţiune nouă de Spectacole online, creată în acest scop.

Prima difuzare va avea loc sâmbătă, când reprezentaţia “Oxygen” era programată în sala Teatrelli. Spectacolul se va muta, astfel, din offline în online şi va fi difuzat în intervalul orar 18,00 – 23,00.

Următoarele spectacole vor putea fi vizionate în zilele de miercuri şi duminică, în acelaşi interval orar, fiind împărţite pe săptămâni tematice.

Teatrelli este un proiect al Primăriei Capitalei, prin creart, un spaţiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producţii proprii de teatru şi dans, precum şi concerte acustice, dezbateri şi artist-talk-uri. AGERPRES

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Donație uriașă a vedetei Oprah Winfrey pentru lupta împotriva coronavirusului

Publicat

oprah

Oprah Winfrey a declarat joi că donează 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus, inclusiv unei noi iniţiative destinate procurării de alimente pentru americanii vulnerabili în timpul pandemiei, informează Reuters.

Winfrey, una dintre cele mai bogate şi mai influente femei din America, a făcut anunţul pe reţelele de socializare.

“Donez 10 milioane de dolari pentru a ajuta americanii în timpul acestei pandemii în oraşele din toată ţara şi în zonele în care am crescut”, a declarat vedeta, în vârstă de 66 de ani, care s-a născut într-o familie săracă în Mississippi şi a crescut Milwaukee şi Tennessee.

O parte din bani vor merge către noua iniţiativă America’s Food Fund, lansată împreună cu Apple Inc, Fundaţia Ford, Laurene Powell Jobs şi actorul Leonardo DiCaprio, şi destinată procurării de alimente pentru persoanele cele mai afectate de pandemie, cum ar fi copiii care se bazau pe prânzul oferit la şcoală, familii cu venituri reduse, bătrâni şi persoanele confruntate cu pierderea locului de muncă.

Oprah nu a precizat însă spre ce va direcţiona cea mai mare parte din donaţia sa de 10 milioane de dolari.

Vedeta a făcut anunţul în aceeaşi zi în care datele au arătat că un număr record de 6,6 milioane de americani a depus actele pentru şomaj săptămâna trecută.

Luna trecută, Winfrey a lansat o serie de emisiuni săptămânale pe noul serviciul de streaming al Apple, Apple TV +, intitulată “Oprah Talks COVID-19”, în care vorbeşte prin intermediul platformelor video cu lideri spirituali şi cu alte personalităţi despre cum depăşim criza.

Vedeta, care a pus capăt celebrei sale emisiuni după 25 de ani, a semnat un acord cu Apple în 2018 pentru a produce conţinut original pentru serviciul său de streaming.AGERPRES/ (AS – autor: Ana Bîgu, editor: Mihaela Moise, editor online: Simona Aruştei)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Astronomii au identificat o gaură neagră considerată ”veriga lipsă” în înţelegerea acestor regiuni din spaţiu

Publicat

O echipă de oameni de ştiinţă a detectat o gaură neagră de dimensiuni medii – considerată “veriga lipsă” în procesul de înţelegere a acestor brute cereşti – care a eviscerat o stea nefericită, ce s-a apropiat prea mult, relatează miercuri Reuters.

Cu ajutorul datelor obţinute de la telescopul spaţial Hubble şi a două observatoare cu raze X, cercetătorii au stabilit că această gaură neagră are o masă de peste 50.000 de ori mai mare decât cea a Soarelui şi se află la 740 de milioane de ani-lumină de Pământ, într-o galaxie pitică, care conţine mult mai puţine stele în comparaţie cu galaxia noastră, Calea Lactee.

Găurile negre sunt obiecte extraordinar de dense cu forţe gravitaţionale atât de puternice încât nici măcar lumina nu poate scăpa.

Acesta este una dintre puţinele găuri negre cu “masă intermediară” identificate până în prezent, mult mai mică decât găurile negre supermasive din centrul galaxiilor mari, dar cu mult mai mare în comparaţie cu aşa-numitele găuri negre de masă stelară, formate prin colapsul stelelor masive.

A cosmic homicide in action, with a wayward star being shredded by the intense gravitational pull of a black hole that contains tens of thousands of solar masses in an artist’s impression obtained by Reuters April 2, 2020. NASA-ESA/D. Player/Handout via REUTERS TPX IMAGES OF THE DAY. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY

“Am confirmat că un obiect pe care l-am descoperit iniţial în 2010 este, într-adevăr, o gaură neagră cu masă intermediară care a sfâşiat şi înghiţit o stea aflată în trecere”, a declarat astrofiziciana Natalie Webb de la Universitatea din Toulouse, coautoare a studiului publicat săptămâna aceasta în Astrophysical Journal Letters.

Se estimează că steaua a avut aproximativ o treime din masa soarelui, a precizat Webb.

Potrivit specialistei, oamenii de ştiinţă caută de patru decenii găuri negre cu mase intermediare şi în prezent sunt cunoscute mai puţin de zece exemple, deşi este posibil să existe mai multe.

“Aşadar, găsirea unuia noi este foarte semnificativă. De asemenea, înghiţirea unei stele de către o gaură neagră se întâmpla, în medie, doar o dată la circa 10.000 de ani în oricare galaxie, aşadar acestea sunt evenimente rare”, a explicat Webb.

Gaura neagră supermasivă din centrul Caii Lactee este de 4 milioane de ori mai mare decât Soarele şi se află la 26.000 de ani lumină de Pământ.

Cea mai apropiată gaură neagră de masă stelară se află la aproximativ 6.000 de ani lumină de planeta noastră.

Un an lumină este distanţa parcursă de lumină într-un an, adică 9,5 trilioane de kilometri.

În opinia lui Webb, găurile negre de masă intermediară reprezintă “veriga lipsă” în procesul de înţelegere a tipurilor de găuri negre.

Oamenii de ştiinţă ştiu cum s-au format găurile negre de masă stelară – cu masa de aproximativ trei până la o sută de ori mai mare decât cea a soarelui nostru – însă nu şi cum au apărut găurile negre de masă intermediară. Ei bănuiesc însă că găurile negre de masă stelară au apărut din cele de dimensiuni medii. “Negăsind astfel de obiecte era imposibil de validat această teorie”, a spus Webb.

Găurile negre cu masă intermediară au rămas evazive.

“Cea mai bună explicaţie este aceea că ele sunt prezente în special într-un mediu lipsit de gaz, găurile negre fiind astfel private de materie de consumat şi emiţând mai puţine radiaţii – ceea ce le face extrem de dificil de reperat”, a notat astronomul Dacheng Lin de la Universitatea din New Hampshire, autor principal al studiului. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la altarul unei biserici. O biblie și un semn de carte tricolor au rămas intacte. ”În viață ni se întâmplă lucruri care nu au o explicație și care ne dau de gândit”

Publicat

biblia si tricolorul isu arad

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri după-amiaza, în Biserica Ortodoxă din localitatea Gai, județul Arad. Flăcările au distrus altarul bisericii, dar și mai multe obiecte de mobilier. După ce au stins focul, pompierii au avut parte de o surpriză: o biblie și un semn de carte tricolor au rămas aproape intacte, chiar dacă restul lucrurilor din jur erau distruse.

Iată ce au postat pe Facebook pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență:

”În viață ni se întâmplă lucruri care nu au o explicație și care ne dau de gândit.

Printr-o astfel de întâmplare au trecut pompierii arădeni care, în această după-amiază, au intervenit pentru stingerea unui incendiu la Biserica Ortodoxă din Gai. Pompierii au forțat ușa, iar după pătrunderea în interior au constatat că incendiul se manifesta în apropierea altarului. După o intervenție de aproximativ o oră, incendiul a fost stins.

Ca la finalul oricărui incendiu, au început să caute elementele care au condus la izbucnirea incendiului, pentru a stabili cauza probabilă. Pe una dintre mese, pe care se aflau mai multe obiecte, era o biblie, iar în interiorul ei un tricolor. Chiar dacă tot ce se afla pe masă era puternic afectat de incendiu, atât biblia, cât și tricolorul au scăpat ca prin minune!

Întotdeauna există speranță!”

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate