Connect with us

EVENIMENT

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre: Ţara noastră îşi va consolida capacitatea de apărare

Publicat

iohannis
Arhivă foto

Klaus Iohannis a afirmat că actuala criză de securitate din Europa, provocată de agresiunea militară brutală și nejustificată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, a subliniat din nou importanța Forțelor Terestre române în protejarea securității țării noastre și a Flancului Estic al NATO.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, în care spune că în contextul războiului din Ucraina importanţa Forţelor Terestre române a fost scoasă încă o dată în evidenţă, asigurând securitatea ţării şi a Flancului estic al NATO.

„Aducem un omagiu tuturor celor care au servit sau servesc cu dăruire şi patriotism sub drapelele de luptă ale unităţilor Forţelor Terestre, în ţară sau în misiuni în afara teritoriului României, sub egida ONU, NATO sau a Uniunii Europene.

Totodată, cinstim astăzi memoria celor care şi-au sacrificat viaţa, slujind cu onoare şi credinţă patria şi poporul român.

De-a lungul timpului, Forţele Terestre şi-au dovedit profesionalismul şi relevanţa pe timpul misiunilor executate în ţară şi în teatrele de operaţii, în cadrul acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor producerii unor urgenţe civile sau pe timpul pandemiei de COVID-19. Astăzi, Forţele Terestre sunt o componentă modernă a Armatei României, cu un rol determinant în garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale.

Actuala criză de securitate din Europa, generată de agresiunea militară neprovocată şi brutală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, a scos în evidenţă încă o dată importanţa Forţelor Terestre române în asigurarea securităţii ţării noastre şi a Flancului Estic al NATO”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, duminică, de Ziua Forţelor Terestre, una dintre cele mai importante categorii de forţe ale Armatei României, al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre. „Ţara noastră îşi va consolida capacitatea de apărare şi rezilienţă şi va continua să fie un pilon de stabilitate”

Potrivit preşedintelui, Forţele Terestre, împreună cu celelalte componente ale Armatei României şi alături de contingentele aliate prezente pe teritoriul ţării noastre, au o contribuţie importantă la întărirea posturii de descurajare şi apărare a NATO la nivel regional.

„Având în vedere actualele provocări de securitate cu care România şi întregul spaţiu euroatlantic se confruntă, este necesară continuarea procesului de creştere a interoperabilităţii Forţelor Terestre române cu structuri similare ale NATO, prin executarea în comun de misiuni şi activităţi de instruire.

Ţara noastră îşi va consolida capacitatea de apărare şi rezilienţă şi va continua să fie un pilon de stabilitate şi un furnizor de securitate în regiune”, a mai spus Klaus Iohannis.

Modernizarea şi înzestrarea Armatei României cu noi tipuri de armament şi echipamente constituie o prioritate pentru perioada următoare, potrivit preşedintelui României, iar alocarea, începând cu acest an, a 2,5% din PIB pentru Apărare oferă premisele ca aceste obiective să fie atinse rapid.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre. „Veţi fi capabili să faceţi faţă tuturor ameninţărilor cu care România şi spaţiul euroatlantic se confruntă”

„Profesionalismul şi abnegaţia probate în misiunile şi activităţile de instruire pe care le desfăşuraţi împreună cu aliaţii noştri reflectă nivelul ridicat de pregătire pe care îl aveţi şi ambiţia de a vă perfecţiona permanent.

Continuând pe aceeaşi linie, veţi fi capabili să faceţi faţă tuturor ameninţărilor cu care România şi spaţiul euroatlantic se confruntă şi veţi consolida prestigiul şi profilul ţării noastre la nivel regional şi aliat.

Vă felicit pentru modul remarcabil în care vă îndepliniţi cu succes misiunile încredinţate şi vă urez La mulţi ani!”, le-a transmis preşedintele Klaus Iohannis militarilor.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Actorul Dorel Vișan (Gr 33 1/2) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

visan mason scaled.jpg

Actorul clujean Dorel Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video.

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când locuia în Los Angeles, SUA, a declarat pentru Cluj24 că maestrul Dorel Vișan a primit titlul de onoare din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

SONDAJ. Prime de Paște pentru angajați. 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii

Publicat

bani pixabay.jpg

Un sondaj efectuat pe 120 de companii a scos în evidență faptul că 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii de Paște angajaților. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei. Pe lângă acestea, angajații și-ar dori o zi liberă suplimentară, pe 2 mai.

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paște, beneficii extra…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gradație de merit 2024: Profesorii pot depune dosarele de înscriere din 13 mai. Calendarul concursului și regulile oficiale

Publicat

gradație de merit 2024: profesorii pot depune dosarele de înscriere

Gradație de merit 2024. Regulile de acordare a gradației de merit în 2024 și calendarul concursului au fost publicate în Monitorul Oficial. Profesorii pot depune dosarele de înscriere în perioaa 13-21 mai. Metodologia întocmită de Ministerul Educației cuprinde și unele noutăți față de anii anteriori.

Regulile și calendarul pentru gradația de merit 2024 sunt prevăzute în Ordinul Ministerului Educației nr. 4308/22 aprilie, publicat în Monitorul Oficial din 23 aprilie.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj. Clujenii au nevoie de victorie ca de aer în lupta pentru poziția secundă a Superligii

Publicat

1713988123 cfr cluj 1.jpg

CFR Cluj și Universitatea Craiova se vor întâlni joi, de la ora 21,45 pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șase a play-off-ului Superligii, deplasare în urma căreia CFR Cluj trebuie să obțină victoria pentru a conta în lupta pentru locul secund.

CFR Cluj traversează o perioadă de criză de la începerea play-off-ului, reușind să obțină doar 4 puncte în primele cinci etape din play-off, iar în ultima etapă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe