Connect with us

EVENIMENT

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre: Ţara noastră îşi va consolida capacitatea de apărare

Publicat

iohannis
Arhivă foto

Klaus Iohannis a afirmat că actuala criză de securitate din Europa, provocată de agresiunea militară brutală și nejustificată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, a subliniat din nou importanța Forțelor Terestre române în protejarea securității țării noastre și a Flancului Estic al NATO.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, în care spune că în contextul războiului din Ucraina importanţa Forţelor Terestre române a fost scoasă încă o dată în evidenţă, asigurând securitatea ţării şi a Flancului estic al NATO.

„Aducem un omagiu tuturor celor care au servit sau servesc cu dăruire şi patriotism sub drapelele de luptă ale unităţilor Forţelor Terestre, în ţară sau în misiuni în afara teritoriului României, sub egida ONU, NATO sau a Uniunii Europene.

Totodată, cinstim astăzi memoria celor care şi-au sacrificat viaţa, slujind cu onoare şi credinţă patria şi poporul român.

De-a lungul timpului, Forţele Terestre şi-au dovedit profesionalismul şi relevanţa pe timpul misiunilor executate în ţară şi în teatrele de operaţii, în cadrul acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor producerii unor urgenţe civile sau pe timpul pandemiei de COVID-19. Astăzi, Forţele Terestre sunt o componentă modernă a Armatei României, cu un rol determinant în garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale.

Actuala criză de securitate din Europa, generată de agresiunea militară neprovocată şi brutală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, a scos în evidenţă încă o dată importanţa Forţelor Terestre române în asigurarea securităţii ţării noastre şi a Flancului Estic al NATO”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, duminică, de Ziua Forţelor Terestre, una dintre cele mai importante categorii de forţe ale Armatei României, al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre. „Ţara noastră îşi va consolida capacitatea de apărare şi rezilienţă şi va continua să fie un pilon de stabilitate”

Potrivit preşedintelui, Forţele Terestre, împreună cu celelalte componente ale Armatei României şi alături de contingentele aliate prezente pe teritoriul ţării noastre, au o contribuţie importantă la întărirea posturii de descurajare şi apărare a NATO la nivel regional.

„Având în vedere actualele provocări de securitate cu care România şi întregul spaţiu euroatlantic se confruntă, este necesară continuarea procesului de creştere a interoperabilităţii Forţelor Terestre române cu structuri similare ale NATO, prin executarea în comun de misiuni şi activităţi de instruire.

Ţara noastră îşi va consolida capacitatea de apărare şi rezilienţă şi va continua să fie un pilon de stabilitate şi un furnizor de securitate în regiune”, a mai spus Klaus Iohannis.

Modernizarea şi înzestrarea Armatei României cu noi tipuri de armament şi echipamente constituie o prioritate pentru perioada următoare, potrivit preşedintelui României, iar alocarea, începând cu acest an, a 2,5% din PIB pentru Apărare oferă premisele ca aceste obiective să fie atinse rapid.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre. „Veţi fi capabili să faceţi faţă tuturor ameninţărilor cu care România şi spaţiul euroatlantic se confruntă”

„Profesionalismul şi abnegaţia probate în misiunile şi activităţile de instruire pe care le desfăşuraţi împreună cu aliaţii noştri reflectă nivelul ridicat de pregătire pe care îl aveţi şi ambiţia de a vă perfecţiona permanent.

Continuând pe aceeaşi linie, veţi fi capabili să faceţi faţă tuturor ameninţărilor cu care România şi spaţiul euroatlantic se confruntă şi veţi consolida prestigiul şi profilul ţării noastre la nivel regional şi aliat.

Vă felicit pentru modul remarcabil în care vă îndepliniţi cu succes misiunile încredinţate şi vă urez La mulţi ani!”, le-a transmis preşedintele Klaus Iohannis militarilor.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat arestat pentru trei infracțiuni în Florești. Conducea drogat o mașină cu numere false fără a avea permis

Publicat

drugtest etilotest politie 3 scaled e1658723232264.jpg

La data de 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au dispus măsură reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 29 de ani, din comuna Florești, cercetat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, în baza informațiilor de interes operativ, polițiștii au interceptat în trafic autoturismul condus de acesta pe strada Răzoare din localitatea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

2025 – „Anul Cardinalului Iuliu Hossu”, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla

Publicat

1695765742 iuliu hossu 1.jpg

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege pentru instituirea anului 2025 drept „Anul Cardinalului Iuliu Hossu”, transmite Agerpres.
Potrivit iniţiativei, se vor organiza evenimente culturale, diplomatice, artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţii, operei, personalităţii cardinalului, rolului determinant în realizarea Marii Uniri şi a eforturilor depuse de acesta pentru salvarea evreilor în perioada Holocaustului.
Vezi şi:

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poliția Cluj verifică anunțurile suspecte semnalate de studenții FSPAC. Bănuieli de racolare a tinerelor în scop sexual

Publicat

politist bun.jpg

Poliția Cluj anunță că întreprinde verificări în legătură cu informațiile apărute în spațiul public, referitoare la anunțuri publice cu un conținut suspect, semnalate de mai mulți studenți de la FSPAC care aveau suspiciuni că se încerca racolarea în scopuri sexuale a unor tinere.

”Situația în cauză a fost expusă ieri, 25 septembrie a.c., polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, prin intermediul unui redactor al unei publicații…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Licitație pentru amplasarea a două automate bancare (ATM) la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

Publicat

aeroport cluj facebook.jpg

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj organizează în 5 octombrie o licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale destinate amplasării unor automate bancare (ATM-uri).

Astfel, se închiriază 2 mp în lotul 1, pentru instalarea unui automat bancar (ATM) în  Terminal Pasageri Sosiri parter zonă publică, având o suprafață de 2 mp, în partea de est, lângă uşa automată 1, și 2 mp în lotul 2 pentru un ATM similar în partea de vest,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe