Connect with us

EVENIMENT

Mese festive de Crăciun pentru peste 100 de bătrâni singuri şi persoane nevoiaşe, oferite de Crucea Roşie în județul Harghita

Publicat

Peste 100 de bătrâni singuri, din trei sate ale judeţului Harghita, sunt invitaţi de voluntarii Crucii Roşii, în această săptămână, la o masă festivă de Crăciun, urmând să primească daruri simbolice şi să se bucure de întâlnirea cu semenii lor.

Directoarea Crucii Roşii Harghita, Eva Zsigmond, a declarat presei că această acţiune este dedicată vârstnicilor singuri, care nu au cu cine să petreacă sărbătorile de iarnă şi familiilor aflate în dificultate, cu mulţi copii, la care Moş Crăciun nu prea ajunge, din localităţile Crişeni, Cinod şi Valea lui Pavel.

Mesele festive vor fi pline cu mâncăruri tradiţionale, gătite de voluntarii Crucii Roşii, invitaţii la eveniment având parte şi de mici surprize, precum daruri simbolice, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

„E o acţiune de suflet, e emoţionant, contează enorm şi pentru ei şi pentru noi. Având în vedere că, oricum, în decembrie oamenii sunt mai sensibili, mai sufleteşti, atunci este o acţiune pe care trebuie să o continuăm. Avem câţiva sponsori, dar aici nu e valoare enormă, sunt lucruri mici, comparativ cu ce un părinte avut dă copilului, dar am văzut oameni vârstnici plângând, că nu le-a dat Moşul nimic nici când erau copii. Şi le plac şi dulciurile. Că au primit ceva de la Moş, nu de la altcineva, e ceva, sunt ca nişte copii mari, dar tot sunt copii”, a spus Eva Zsigmond.

Această acţiune caritabilă se derulează în Harghita din anul 2007 şi reprezintă o bucurie pentru bătrânii singuri, care trăiesc în zone izolate, unde distanţa dintre case este considerabilă, aceasta fiind singura ocazie de a se întâlni cu consătenii lor şi de a simţi că sunt iubiţi şi apreciaţi.

În această lună, voluntarii Crucii Roşii Harghita derulează şi o altă acţiune extrem de iubită în judeţ, intitulată „Maratonul Moşului”, în cadrul căreia oferă daruri de Crăciun persoanelor aflate în dificultate.

Eva Zsigmond spune că bucuria oferită acestor oameni reprezintă cel mai frumos dar de Crăciun pentru voluntarii Crucii Roşii.

„În fiecare an zic că poate acţiunile nu-şi mai au rostul, poate că bombonica, nuieluşa nu-şi mai au rostul, dar în fiecare an văd că nu e adevărat, văd ce mult contează aceste lucruri mici şi dragostea de la om la om, asta contează enorm de mult şi în viaţa asta pe care unii o trăiesc, o trăim, asta lipseşte şi asta se vede, că e vorba de vârstnici, de copii, se vede, de aceea nu ne putem opri. Noi oferim dragostea unei persoane care are nevoie, care este în suferinţă. Asta înseamnă pentru mine decembrie, e foarte frumos, văd bucuria şi lacrimile în ochii copiilor şi oamenilor”, a conchis Eva Zsigmond. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

INCENDIU pe Autostrada A10, sensul de mers Turda-Aiud: O mașină a luat foc

Publicat

incendiu pe autostrada a10, sensul de mers turda aiud: o mașină

Un incendiu a izbucnit vineri, 19 aprilie 2024, pe Autostrada A10, pe sensul de mers Turda-Aiud. 

Incendiul a fost semnalat în jurul orei 16.00. Din câte se pare un autoturism a fost cuprins de flăcări.

La fața locului intervin pompierii din Aiud cu două autospeciale.

Misiunea pompierilor este în dinamică.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Casele de marcat, obligatorii și la automatele comerciale. ANAF anunță amenzi de la 1 octombrie, după alegeri

Publicat

casele de marcat, obligatorii și la automatele comerciale. anaf anunță

Casele de marcat, obligatorii și la automatele comerciale. ANAF anunță amenzi de la 1 octombrie, după alegeri, când intră în vigoare măsura.

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF).

Tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Primele trei aeronave F-16 achiziționate din Norvegia au ajuns la Câmpia Turzii

Publicat

photo 2024 04 19 13 40 11 2 scaled e1713525813285.jpg

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat vineri, 19 aprilie, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

„Achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mecanic de la secția Teiuș, felicitat de CFR. A evitat o tragedie după ce o autospecială ISU a forțat trecerea de cale ferată

Publicat

mecanic de la secția teiuș, felicitat de cfr. a evitat

Mecanic de la secția Teiuș, felicitat de CFR. A evitat o tragedie evitând o autospecială ISU care a forțat trecerea de cale ferată.

”El este Sorin Ioan Stan, mecanicul Depoului Brașov-Secția Teiuș, care în conducerea trenului IR 1734 Cluj Napoca-București, a întâlnit în deplasarea sa o autospecială SMURD care a ignorat indicatoarele rutiere și semnalele acustice date de tren.

Prin profesionalismul său și viteza de reacție, Sorin a reușit să oprească trenul în timp…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe