Connect with us

EVENIMENT

METEO: Ploi puternice şi instabilitate atmosferică accentuată, în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pentru perioada 15 – 28 iunie

Publicat

ploi

În următoarele două săptămâni (15 – 28 iunie) vremea se va caracteriza prin instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor, iar pe arii extinse vor fi averse importante cantitativ, potrivit prognozei Administraţiei Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în prima săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic diurn va caracteriza o vreme uşor răcoroasă, media regională a temperaturilor maxime urmând a fi de 24 – 25 de grade Celsius, în perioada 15 – 21 iunie. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere de la o zi la alta, astfel încât, între 26 şi 28 iunie, maximele vor fi de 28 – 29 de grade, apropiate de normele perioadei. Regimul termic nocturn nu va avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză şi se va concretiza prin valori de 15 – 16 grade Celsius.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată, astfel încât vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate.

În Crişana, în perioada 15 şi 20 iunie, vremea va fi răcoroasă, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 24 de grade, apoi va avea loc un proces de încălzire, iar în intervalul 23 – 28 iunie valorile diurne de temperatură vor fi, în medie, de 27 – 28 de grade, normale pentru final de iunie.

Temperaturile minime nu vor avea variaţii importante în decursul intervalului de prognoză, iar media lor regională se va situa în jurul a 15 grade. Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni ale prognozei şi se va concretiza prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate, cu precădere în intervalul 15 – 19 iunie. Ulterior, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precădere în timpul după-amiezelor.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză (15 – 21 iunie) se vor înregistra temperaturi maxime de 23 – 24 de grade, în medie. Ulterior, regimul termic diurn va marca o creştere uşoară, iar media regională a maximelor se va situa în jurul a 26 de grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Media temperaturilor minime va fi de 13 – 14 grade Celsius, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă aversele vor fi pe arii mai extinse şi importante cantitativ, îndeosebi în intervalul 15 – 21 iunie.

În Maramureş, media regională a valorilor diurne de temperatură va caracteriza, în intervalul 15 – 21 iunie, o vreme normală termic pentru această perioadă şi se va situa în jurul valorii de 24 de grade. După acel interval, vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel încât, în ultimele zile ale intervalului de prognoză, media maximelor va atinge 27 de grade.

Media temperaturilor minime nocturne nu va avea variaţii semnificative şi se va situa în jurul a 15 grade. Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, însă aversele se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi mai importante cantitativ îndeosebi în intervalul 15 – 19 iunie.

În Moldova, în intervalul 15 – 21 iunie, media maximelor termice va fi de 24 – 26 de grade, apoi va avea loc o uşoară încălzire, iar spre finalul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge 28 de grade Celsius. Media temperaturilor minime se va menţine relativ constantă pe parcursul intervalului şi se va situa în jurul valorii de 14 grade. Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până spre 22 – 23 iunie, dată până la care vor fi averse pe arii extinse, local importante cantitativ. Ulterior, între 25 şi 28 iunie, ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

În Dobrogea, regimul termic diurn va marca o creştere treptată pe întreg parcursul intervalului de prognoză şi se va concretiza prin medii regionale ale temperaturilor maxime de 23 de grade la începutul primei săptămâni şi de 27 de grade la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Nopţile vor fi calde, iar la nivelul întregii regiuni media temperaturilor minime va fi de 17 – 18 grade, cu cele mai ridicate valori spre sfârşitul intervalului de prognoză. Aversele se vor semnala şi în această regiune în intervalul 15 – 23 iunie, după care probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi în diminuare.

În Muntenia, intervalul va debuta cu vreme uşor răcoroasă, caracterizată printr-o valoare medie regională a temperaturilor maxime de aproximativ 25 de grade, după care se va încălzi uşor şi treptat, iar spre finalul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză, se va atinge o valoare medie de 29 de grade, normală pentru sfârşit de iunie. Media temperaturilor minime va fi de 14 – 16 grade pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni de prognoză. Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată şi, mai ales în intervalul 15 – 23 iunie, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate.

În Oltenia, regimul diurn al temperaturii aerului va marca o creştere uşoară, astfel încât media termică la scara întregii regiuni va fi de 24 de grade în primele zilei ale intervalului de prognoză şi va atinge aproximativ 29 de grade în jurul datei de 28 iunie, apropiată de media multianuală a perioadei.

Media minimelor nu va avea variaţii semnificative, urmând a fi de 15 grade în prima săptămână a prognozei şi de 16 grade în cea de-a doua săptămână. Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, dar îndeosebi în intervalele 15 – 18 iunie şi 21 – 24 iunie aversele se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi mai importante cantitativ.

La munte, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. La nivelul zonei montane nu vor fi variaţii semnificative de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime se vor situa, în general, între 16 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori spre finalul intervalului de prognoză, iar media minimelor termice va fi relativ constantă şi se va situa în jurul a 9 grade în prima săptămână şi 10 grade în cea de-a doua.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi, mai ales în prima săptămână, acestea vor fi mai importante cantitativ. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Galda de Jos va fi modernizat. Valoarea lucrărilor

Publicat

foto: centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la galda

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) din Galda de Jos va fi modernizat și transformat în Centru de Abilitare și Reabilitare (CABR). Investiția de peste 15,6 milioane de lei vizează, printre altele, scăderea consumului anual de energie convențională, utilizarea energiei din surse regenerabile, asigurarea serviciilor de calitate în condiții de siguranță și creșterea gradului de confort a persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate. 

Direcția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Echipa de la Liceul de Informatică din Cluj, premiul I la etapa județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială

Publicat

locul 1.jpeg

Echipa de la Liceul de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca a câștigat premiul I, de 3.000 de lei, la etapa județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Sucursala Cluj a organizat în premieră semifinala județeană „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” – ediția a II a, competiție de planuri de afaceri.

Competiția este parte a programului național omonim adresat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosarul Mineriadei: fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu, puși sub acuzare

Publicat

dosarul mineriadei: fostul premier petre roman și fostul vicepremier gelu voican

Dosarul Mineriadei. Fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu au fost puși sub acuzare de procurorii militari în dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990”, pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.

De asemenea, au fost puşi sub acuzare fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cozma, gl.(r) Vasile Dobrinoiu (fost comandant al Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri a Ministerului de Interne) şi gl.(r) Peter Petre (fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Meteo în Alba, în weekend 26 – 28 aprilie. Cum va fi vremea de Florii. Prognoza pe localități

Publicat

meteo în alba, în weekend 26 – 28 aprilie. cum

Cum va fi vremea de Florii. Meteo în Alba, în weekend 26 – 28 aprilie. Prognoza pe localități. În ultimul weekend din aprilie vom avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi în creștere.

Ploile se opresc în sfârșit, iar soarele va fi tot mai prezent. Cea mai frumoasă zi va fi chiar de Florii, cu temperaturi maxime de 22 – 24 de grade Celsius și minime cuprinse între 5-7 grade Celsius.

Vezi și Vremea în România până la jumătatea lunii mai: Variații mari de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe