Connect with us

EVENIMENT

METEO: Temperaturi de primăvară în următoarele două săptămâni. Valori mai scăzute, doar la munte

Publicat

primavara

Vremea va fi în general caldă, iar precipitaţiile vor fi moderate cantitativ pe toată durata următoarelor două săptămâni, arată estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabile pentru perioada 24 februarie – 8 martie.

În Banat

În primele trei zile din interval, vremea se va încălzi treptat, devenind deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge 16 – 18 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât maximele vor fi de 6 – 8 grade, spre finalul primei săptămâni. După aceste alternanţe se va încălzi din nou şi media maximelor se va situa între 12 şi 14 grade. Regimul termic nocturn se va menţine ridicat, concretizat prin valori medii de 2 până la 4 grade, cu două scăderi semnificative, în 25 şi 28 februarie, când minimele vor deveni uşor negative, cu valori medii de -2 grade. Precipitaţiile se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului şi vor fi moderate cantitativ pe 26 şi 27 februarie.

În Crişana

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor avea alternanţe semnificative, atât cele diurne, cât şi cele nocturne. Astfel, la început va fi cu mult mai cald decât în mod caracteristic datei, cu maxime de 12 – 16 grade, apoi se va răci semnificativ, la valori medii în jurul a 6 grade în data de 27 februarie, după care se va încălzi din nou şi mediile temperaturilor maxime vor fi de 10 – 12 grade, până la finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea variaţii de la -2 la 6 grade în prima jumătate a intervalului, după care se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea pot deveni moderate cantitativ pe 26 şi 27 februarie.

În Transilvania

În primele trei zile de prognoză, valorile termice diurne vor creşte treptat, ce vor determina o vreme deosebit de caldă, cu maxime ce vor porni de la 6 – 8 grade şi vor ajunge la 14 – 16 grade, în data de 26 februarie. În zilele de 27 şi 28 februarie se va răci accentuat, astfel încât maximele termice vor coborî spre 3 – 6 grade, apoi se va înregistra un proces de încălzire ce va determina valori maxime mediate regional între 10 şi 12 grade. Regimul termic nocturn va avea variaţii pe aproape tot intervalul. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 0 şi 4 grade, dar şi mai scăzute, în mare parte negative, pe 25, 28 şi 29 februarie, între -6 şi -2 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în aproape toate zilele, posibil mai însemnate cantitativ pe 26 şi 27 februarie.

În Maramureş

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă pe 25 şi 26 februarie, când se vor înregistra temperaturi maxime de 10 – 12 grade, dar se va răci semnificativ pe 27 şi 28 februarie, când maximele vor coborî spre 4 – 6 grade. Ulterior, se va încălzi treptat, dar vor mai fi uşoare alternanţe, astfel încât mediile maximelor termice se vor situa între 8 şi 12 grade. Regimul termic nocturn se va concretiza, în medie, prin valori cuprinse între 0 şi 4 grade, cu nopţi mai reci în 25 şi 28 februarie, când temperaturile minime vor deveni negative. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, cu cantităţi moderate între 26 februarie şi 1 martie.

În Moldova

Valorile termice diurne vor creşte treptat, când media maximelor va porni de la 8 – 10 grade şi va ajunge la 18 grade, în data de 26 februarie. După aceste intervale, temperatura va marca o scădere treptată, ajungând la valori de 5 – 7 grade, pe 28 februarie, iar mai apoi se va menţine la medii de 10 – 14 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori peste mediile multianuale specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime ale căror medii vor fi între 2 şi 4 grade, cu excepţia datelor de 25, 28 şi 29 februarie, când acestea vor deveni preponderent negative. Regimul pluviometric va fi în general deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar temporar fiind posibile precipitaţii, slabe cantitativ.

În Dobrogea

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor avea alternanţe semnificative, cu medii ale valorilor maxime de 8 – 10 grade, în zilele de 25 şi 28 februarie, dar cu mult mai ridicate pe 26, 27 februarie şi 1 martie, când media regională se va situa în jurul a 16 grade. În restul intervalului de prognoză, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal în această perioadă, iar temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 14 grade. Temperaturile minime vor avea variaţii în prima jumătate a intervalului, când se vor situa între două şi opt grade, apoi se vor menţine, în medie, între 4 şi 6 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, cu o probabilitate mai mare de precipitaţii pe 27 februarie.

În Muntenia

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va menţine în general mai caldă decât în mod normal în luna februarie. Totuşi, vor fi alternanţe de regim termic, astfel încât vor fi intervale în care abaterile pozitive faţă de specificul climatologic vor fi semnificative, dar şi intervale cu temperaturi mai ponderate. În zilele de 26 februarie şi 1 martie, dar şi în perioada 4 – 6 martie, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 14 şi 19 grade, în timp ce, în restul intervalului, sunt estimate valori diurne, în medie, de 8 – 12 grade. Temperaturile minime vor fi, în general, pozitive, cu valori medii între două şi şase grade, mai scăzute pe 25, 28 şi 29 februarie, când se vor înregistra şi temperaturi uşor negative. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai ridicată pe 27 şi 28 februarie, dar şi în intervalul 1 – 8 martie.

În Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în a doua jumătate a lunii februarie, cu valori maxime diurne ce se vor situa, în general, între 12 şi 18 grade. Totuşi, pe 27 şi 28 februarie se estimează o scădere a temperaturilor maxime, care se vor situa între 7 şi 11 grade. Temperaturile minime vor fi scăzute pe 25 şi 28 februarie, când se vor înregistra valori negative ce pot coborî spre -5 grade, dar în restul intervalului vor fi pozitive şi mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei, cu valori medii până la 6 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată, cu precădere în perioada 26 – 29 februarie şi, din nou, în a doua săptămână de prognoză.

La munte

Vremea se va încălzi treptat până pe 26 februarie, când temperatura medie diurnă va fi de 6 grade, apoi valorile termice vor fi în scădere, spre medii ale maximelor termice de -2 grade, în 27 şi 28 februarie. Ulterior, se va încălzi din nou, nu vor mai fi variaţii semnificative, iar media temperaturilor maxime va fi de 2 – 4 grade. Minimele vor avea alternanţe semnificative în prima săptămână, când se vor situa, în medie, între -10 şi zero grade, dar până la finalul intervalului de prognoză se vor menţine relativ constante, în jurul unor valori medii de -4 şi -2 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în aproape tot intervalul, iar probabilitatea ca acestea să devină moderate cantitativ va fi mai mare pe 26 şi 27 februarie. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident grav pe autostrada A1, zona la Veștem, Sibiu, cu patru mașini implicate. Trafic blocat. A fost solicitat elicopter SMURD

Publicat

elicopter smurd 2.jpg

Un accident rutier grav s-a petrecut joi după-amiaza pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu-Boița, în zona Veștem.

O persoană este prinsă în caroseria unei mașini și alte două sunt rănite. A fost solicitat elicopter SMURD.

Traficul rutier este blocat la km. 230, zona Veștem, sens Sebeș – Vâlcea, a anunțat IPJ Sibiu. În accident sunt implicate patru autovehicule.

Circulația a fost deviată la kilometrul 238, Mohu.

Potrivit ISU Sibiu, la fața locului sunt mobilizate următoarele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie de 63 de ani, lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni din Abrud. A fost rănită și transportată la spital

Publicat

69542889 696068144241826 669627118463746048 n wm.jpg

O femeie de 63 de ani a fost lovită pe o trecere de pietoni din Abrud. S-a întâmplat pe strada Republicii din oraș, miercuri, 17 aprilie. Cazul a fost comunicat de polițiștii din Alba, o zi mai târziu. 

La volanul mașinii care a lovit-o pe femeie se afla un bărbat de 53 de ani din Bistra. 

Potrivit IPJ Alba, în jurul orei 15.45, un bărbat de 53 de ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii din Abrud, a surprins și accidentat o femeie de 63 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Curtea de Apel Cluj respinge contestația în anulare a lui Cătălin Cherecheș, condamnat la închisoare pentru luare de mită

Publicat

chereches ca.jpg

Curtea de Apel Cluj a respins, joi, ca neîntemeiată, contestația în anulare a fostului primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, decizia fiind definitivă. 

Instanța a rămas în pronunțare după ce la termenul anterior din 5 aprilie a decis să admită, în principiu, contestația.

”În temeiul art. 475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aventura unui tânăr de 18 ani din Zlatna s-a terminat prost: beat, a furat o mașină și s-a răsturnat cu ea pe malul Ampoiului

Publicat

trafic îngreunat pe dn1, pe raza localității oiejdea. accident rutier

Un tânăr de 18 ani din Zlatna va avea de dat explicații în fața polițiștilor, pentru o aventură care s-a terminat prost. S-a întâmplat în 18 aprilie, dimineața. 

Cazul a fost detaliat de polițiștii din Alba, în buletinul de presă din 18 aprilie. Din câte se pare, tânărul s-a îmbătat și a furat o autoutilitară chiar din curtea firmei la care lucrează. 

Beat și fără carnet, a condus autoutilitara până s-a răsturnat cu ea.

Cum s-a răstrunat pe malul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe