Connect with us

EVENIMENT

METEO: Vreme călduroasă în următoarele două săptămâni. Ploi slabe în unele zone, după 5 august

Publicat

În următoarele două săptămâni, media temperaturilor va fi în creştere, iar după 5 august apare probabilitatea apariţiei averselor, potrivit estimării pentru perioada 3 – 16 august, realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, în primele două zile, vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 32 de grade. În data de 5 august se va răci cu aproximativ 4 – 5 grade, apoi treptat se va încălzi uşor, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variaţii în general între 29 şi 32 de grade.

În tot intervalul, temperaturile minime se vor situa, în medie, între 16 şi 19 grade.

Vor fi posibile intervale de timp cu averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în jurul datei de 5 august.

În Crişana, în intervalul de prognoză, media temperaturilor maxime va avea oscilaţii în general între 30 şi 32 de grade şi va caracteriza o vreme călduroasă.

Excepţie va face ziua de 5 august, când se va resimţi o răcorire, iar media maximelor termice din întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Din dimineaţa zilei de 4 august, minimele termice nu vor mai avea variaţii semnificative, iar media lor se va situa între 16 şi 19 grade.

Vor fi averse în 4 şi în 5 august, apoi trecător, posibil, şi după data de 8 august.

În Muntenia, în tot intervalul de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 31 şi 34 de grade.

Temperaturile minime vor fi în creştere, de la o medie de 15 grade în prima zi, până spre 20 – 21 de grade în 8 august dimineaţa, apoi vor începe să scadă uşor şi treptat, iar în ultimele zile ale intervalului media lor ar putea coborî sub 18 grade.

Din data de 7 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse.

În Oltenia, vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va avea variaţii în general între 31 şi 33 de grade.

Media temperaturilor minime se va situa între 15 şi 16 grade în prima dimineaţă şi 18 – 19 grade în dimineţile zilelor de 8 şi de 9 august.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 5 şi 9 august.

În Moldova, până în data de 7 august, temperaturile vor fi în creştere, de la o medie a maximelor de 29 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în ultima, iar minimele de la 12 la 19 grade.

După această dată, valorile termice vor scădea treptat, media maximelor ajungând la 29 – 30 de grade în ultimele zile ale intervalului, iar cea a minimelor la 16 – 17 grade.

Din data de 7 august va creşte probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică.

În Dobrogea, vremea va fi în încălzire până în data de 8 august, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade, iar cea a minimelor va fi de 22 – 23 de grade.

Din 9 august, temperaturile vor scădea uşor şi treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade, iar cea a minimelor va fi de 19 – 20 de grade.

După data de 8 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.

În Transilvania, în prima săptămână, media temperaturilor va fi în creştere, cea a maximelor de la 28 la 31 de grade şi cea a minimelor de la 11 la 16 grade.

În cea de a doua săptămână, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 27 şi 30 de grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 13 şi 15 grade.

Vor fi averse în jurul datei de 5 august, apoi trecător, posibil, şi după data de 7 august.

În Maramureş, în ziua de 4 august se va încălzi, iar media maximelor termice va atinge 31 de grade. În ziua următoare se va răci cu 2 – 3 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în data de 7 august aceasta va atinge 32 de grade. Ulterior, maximele termice vor scădea uşor, iar în ultimele zile de prognoză media lor se va apropia de 28 de grade.

Temperaturile minime vor fi în creştere de la o medie de 12 grade în prima dimineaţă, până la 17 grade în dimineaţa de 5 august, apoi vor avea uşoare variaţii în general între 15 şi 17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 5 august şi în intervalul 8 – 16 august.

La munte, media maximelor termice va avea variaţii între 18 şi 22 de grade, iar cea a minimelor în general între 10 şi 14 grade. Din data de 4 august, local, vor fi perioade cu averse în fiecare zi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1.jpg

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe