Connect with us

ACTUALITATE

Metoda INEDITĂ prin care un bărbat și o femeie tâlhăreau persoanele luate la ocazie. Cei doi au fost reținuți de polițiști

PublicatUn bărbat şi o femeie din județul Bihor bănuiţi că ar fi tâlhărit două femei luate la autostop, au fost depistaţi cu operativitate şi reţinuţi de poliţişti.

Cei doi, şoferul şi femeia, au acţionat neobişnuit: bărbatul conducea autoturismul, în timp ce partenera lui stătea ascunsă în portbagaj, iar apoi ieşea în maşină ameninţând victimele cu un cuţit.

Primul caz a fost sesizat luni, 6 ianuarie a.c., la ora 17.02, prin apelul de urgenţă 112, de o femeie de 44 de ani, din municipiul Oradea. În cursul aceleiaşi zile, potrivit femeii, în jurul orei 15.10, ea a urcat într-un autoturism condus de un bărbat, cu care s-au deplasat dinspre Oradea înspre localitatea Nojorid. În timpul deplasării, din portbagajul autoturismului a ieşit o femeie, care, sub ameninţarea unui cuţit, a deposedat-o de toate bunurile pe care le avea asupra sa, respectiv geanta, geaca, pantofii şi telefonul mobil, obligând-o ulterior să coboare din autoturism, între Oradea şi Nojorid.

Valoarea prejudiciului provocat astfel a fost estimată la 800 de lei.

În urma măsurilor întreprinse şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene – Serviciul Rutier au identificat şi oprit în trafic autoturismul respectiv, pe raza localităţii bihorene Diosig, la scurt timp de la sesizarea faptei prin apelul 112.

Persoana care conducea autoturismul a fost identificată ca fiind un bărbat de 29 de ani, din localitatea Gura Humorului, judeţul Suceava. De asemenea, pasagera acestuia a fost identificată ca fiind o femeie de 32 de ani, din comuna bihoreană Tarcea.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea îi bănuiesc pe cei doi că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 16.00, ar fi comis o altă infracţiune cu acelaşi mod de operare, în aceeaşi zonă, deposedând o femeie de 37 de ani, din Oradea, de obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte în valoare totală de 300 de lei.

Prejudiciul cauzat în ambele cazuri a fost recuperat integral de poliţiştii orădeni de la cele două persoane bănuite de comiterea faptelor.

În urma administrării probatoriului în cauză, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea i-au reţinut pe bărbatul de 29 de ani şi pe femeia de 32 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Bihor.

Aceştia au fost prezentaţi marţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului şi a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de femeie a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor doi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cinci milioane de pensii vor fi recalculate, în 18 luni. Anunțul ministrului Muncii

Publicat

bani

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, joi, că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni, această evaluare fiind prima după cea realizată în perioada 2005 – 2010. „Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alții”, a spus Turcan.

Raluca Turcan a anunțat, în conferință de presă, la Ministerul Muncii, că începe evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii din România, așa cum prevede art. 157, alin. 2, din Legea 127 publicată în Monitorul Oficial în 9 iulie 2019, procedură care trebuia demarată din octombrie 2019.

„În baza Legii 127, acest ordin de evaluare a dosarelor este etapa premergătoare a recalculării pensiilor din sistemul public de pensii. Ultima mare recalculare a pensiilor din sistemul public a fost făcută în perioada 2005 – 2010 și a cuprins atunci aproximativ un milion de dosare. Am stabilit acum o perioadă de maxim 18 luni pentru evaluarea celor aproximativ 5 milioane de dosare de pensii”, a spus Raluca Turcan.

Potrivit ministrului Muncii, recalcularea pensiilor va însemna înlăturarea situațiilor când la muncă și pregătire egală, contribuție egală, pensiile sunt considerabil diferite.

„Recalcularea pensiilor este o măsură profundă în sistemul public, care aduce echitate pentru milioane de oameni într-un format sustenabil din punct de vedere economic”, a mai spus Turcan.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Slovacia a testat aproape 3 milioane de locuitori într-o campanie fulger

Publicat

Slovacia a testat mai mult de jumătate din populaţie în cadrul unei campanii fulger de depistare a infectărilor cu coronavirus, a anunţat miercuri prim-ministrul Igor Matovic, potrivit dpa.

Au fost testate cu teste rapide antigen circa 2,95 milioane de persoane cu vârsta de peste 10 ani, din cei 5,5 milioane de locuitori, şi 1,24% au dat rezultate pozitive, a indicat Matovic.

Testarea, întreprinsă între 18 şi 26 ianuarie, a fost în mod oficial pe bază voluntară, însă cine nu poate prezenta un rezultat negativ nu va avea permisiunea să meargă la locul de muncă până în ziua de 7 februarie.

Un test negativ este cerut chiar şi pentru plimbările în natură. Poliţia a anunţat în avans că de miercuri va începe o monitorizare strictă.

În faţa jurnaliştilor, premierul Matovic a justificat această campanie de testare în masă ca fiind singura posibilitate obiectivă de a se stabili situaţia reală a epidemiei în ţară.

Asociaţia municipalităţilor a acuzat însă că povara principală a organizării a căzut în sarcina autorităţilor locale fără o compensare adecvată.

Asociaţia a mai punctat că, înainte de testarea în masă, ar fi trebuit întrebaţi experţii dacă imensele cheltuieli cu personal şi resurse materiale nu depăşesc beneficiul real al campaniei.

La rândul lor, Asociaţia medicilor şi alte organizaţii din domeniu au criticat testarea masivă a persoanelor în cea mai mare parte sănătoase, considerând-o o utilizare ineficientă a resurselor sistemului de sănătate, aflat în pragul colapsului.

Ele au arătat că ar fi de preferat ca testările să aibă loc doar asupra grupelor la risc şi în focare, iar resursele să fie concentrate mai mult pe pregătirea programului de vaccinare.

Slovacia a atras atenţia internaţională cu campania sa de testare în masă organizată în octombrie-noiembrie. Deşi Austria şi alte state i-au urmat exemplul, măsura a fost una foarte controversată chiar în ţara iniţiatoare.

AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Risc foarte mare de avalanşe în Munţii Făgăraş, la altitudini de peste 1.800 metri

Publicat

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se aventureze în zona înaltă din Munţii Făgăraş, unde este risc foarte mare de producere a avalanşelor, la peste 1.800 de metri, în zona Bâlea Lac.

In urma ninsorilor din ultimele ore a fost emisa o avertizare de avalansa de grad 5 din 5 la altitudini de peste 1800m…

Publicată de Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu pe Miercuri, 27 ianuarie 2021

“În urma ninsorilor din ultimele ore a fost emisă o avertizare de avalanşă de grad 5 din 5 la altitudini de peste 1.800 metri în Făgăraş, iar sub 1.800 este gradul 4. SPJ Salvamont Sibiu recomandă turiştilor să nu se aventureze în zone montane, să evite drumeţiile cât şi practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone”, a anunţat Salvamont Sibiu.

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac a ajuns, joi dimineaţa, la 2,6 metri înălţime, potrivit meteorologilor. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

30 de percheziţii în cinci județe. Peste 800 mc de material lemnos, fără avize de însoțire, descoperite

Publicat

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, joi, că în urma celor 30 de percheziţii efectuate, miercuri, în cinci judeţe, a fost descoperită cantitatea de 830 mc de material lemnos care ar fi fost expediată fără avize de însoţire, plus 58 mc de cherestea căreia nu i s-a putut proba provenienţa.

“În urma celor 30 de percheziţii efectuate, ieri (miercuri n.r.), de poliţiştii din Mureş, au fost descoperiţi 830 mc de material lemnos care ar fi fost expediaţi fără avize de însoţire. De asemenea, alţi 58 mc de cherestea răşinoasă fără provenienţă legală, descoperiţi de poliţişti în depozite, au fost ridicaţi în vederea indisponibilizării. Totodată, au fost ridicate acte contabile şi avize în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 137.600 de lei”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

În urmă cu o zi, poliţiştii au efectuat 30 de percheziţii domiciliare, în cinci judeţe, la persoane bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic, dintre acestea 20 fiind efectuate în Mureş, şase în judeţul Tulcea, două în judeţul Constanţa, una în judeţul Suceava şi una în judeţul Bihor.

“Persoanele vizate sunt bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic, de la tăierea ilegală, fără drept, şi sustragerea de material lemnos, până la transformarea acestuia în cherestea şi valorificare. Concomitent cu această activitate, au fost efectuate controale de specialitate la zece depozite de material lemnos, aparţinând persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Acţiunile au avut loc în judeţele Mureş, Tulcea, Constanţa şi Bihor, cu sprijinul specialiştilor silvici din cadrul gărzilor forestiere Braşov, Focşani, Suceava, Oradea şi Bucureşti”, a arătat IPJ Mureş.

Acţiunea, organizată de poliţiştii din Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, Serviciului de Poliţie Delta Dunării, IPJ Tulcea, IPJ Constanţa, IPJ Bihor şi IPJ Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

IPJ Mureş a precizat că acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale şi jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene şi grupărilor de jandarmi mobile din judeţele unde au avut loc activităţile.

AGERPRES

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate