Connect with us

EVENIMENT

Metodologia pentru concursul de directori de unităţi de învăţământ, pus în dezbatere publică

PublicatMinisterul Educaţiei a pus în dezbatere publică proiectul de metodologie privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Potrivit proiectului, pentru a ocupa funcţia de director sau de director adjunct, un cadru didactic trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:

* să fie absolvent de învăţământ superior cu diplomă de licenţă sau atestat de echivalare potrivit legislaţiei în vigoare;
* să fie titular în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată;
* să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de minim 5 ani;
* să aibă calificativul ‘Foarte bine’ acordat în ultimii 2 ani şcolari lucraţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere din unităţi de învăţământ/inspectorate şcolare/casele corpului didactic/Palatul Naţional al Copiilor/Ministerul Educaţiei ori în funcţii de îndrumare şi control din inspectorate şcolare/funcţii de specialitate specifice Ministerului Educaţiei;
* să nu fi fost sancţionat disciplinar în ultimul an şcolar anterior anului desfăşurării concursului;
* să nu fi fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;
* să fie apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei;
* să nu fi avut statutul de ‘lucrător al Securităţii’ sau ‘colaborator al Securităţii’.

Proiectul prevede că probele din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ sunt următoarele:

* O probă scrisă care constă în rezolvarea de către candidaţi, în maximum 120 de minute, a unui test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacităţi şi competenţe relevante pentru activitatea de management educaţional. Fiecare item corect rezolvat se notează cu două puncte. Nota se obţine prin împărţirea la 10 a sumei punctajelor obţinute.

* Un interviu susţinut în faţa unei comisii de evaluare, cu durata de 60 de minute pentru fiecare candidat, în cadrul căruia se evaluează competenţele de management strategic, operaţional şi de comunicare, prin prezentarea unui plan de dezvoltare al şcolii pentru care candidează, abilităţile de rezolvare a unor situaţii-problemă, raportat la contextul şi specificul unităţii de învăţământ pentru care candidează, competenţele digitale, printr-o probă practică de utilizare a calculatorului.

“Este declarat “admis” la proba scrisă candidatul care a obţinut cel puţin nota 7. Pot participa la proba de interviu doar candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă”, se precizează în proiect.

Conform calendarului, între 21 şi 30 iunie se vor depune dosarele de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată. În perioada 1-8 iulie se vor evalua dosarele de înscriere.

Proba scrisă a concursului se va desfăşura pe 27 iulie şi în aceeaşi zi vor fi afişate rezultatele.

Contestaţiile vor putea fi depuse pe 27 şi 28 iulie, iar rezultatele finale – pe 30 iulie.

Proba de interviu se va desfăşura între 11 octombrie şi 26 noiembrie, iar deciziile de numire se vor face în perioada 13 – 20 decembrie. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Motocicliști spulberați de o mașină, în Sibiu

Publicat

Doi motocicliști au fost răniți, marți seara, în municipiul Sibiu, de o mașină.

Un șofer în vârstă de 31 de ani a virat la stânga spre o stradă fără să dea prioritate și a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă regulamentar din sens opus de către un bărbat de 35 de ani.

În urma impactului a rezultat rănirea motociclistului și a pasagerei de pe moto, o femeie de 30 de ani.

Cei doi răniți au fost transportati la spital.

Toate persoanele implicate sunt din municipiul Sibiu, conform Poliției.

Citește mai departe

EVENIMENT

Problema cu care se confruntă Simona Halep înaintea turneului de la Wimbledon

Publicat

halep dubai

Simona Halep, numărul 3 WTA, este pregătită pentru turneul de la Wimbledon, pe care l-a câştigat în anul 2019. Anul trecut nu s-a desfăşurat din cauza pandemiei.

Simona Halep are, însă, o mare problemă înaintea turneului care va începe pe 28 iunie. Nu suportă bula în care stau sportivii înaintea unui astfel de turneu, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Nu-mi plac condiţiile de cantonament, restricţiile pentru mine sunt foarte dificile. Nu-mi place bula, mă consumă, mă stoarce de enrgie, iar faptul că stau numai în cameră şi nu am voie să ies mă oboseşte, nu mai pot să fiu lucidă pe teren. Dar sunt restrictii pe care trebuie să le respectăm. Nu o să stau prea mult să mă plâng”, a spus Halep.

Dacă pierde în primul tur, sportiva din Constanţa va ieşi din Top 10.

Simona a ajuns deja pe Terenul Central de la All England Club şi a scris pe Twitter: „Fără cuvinte.” MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Două mașini s-au înfipt într-un gard, după un accident în Neamț

Publicat

Accident rutier, marți seara, în comuna Poiana Teiului, județul Neamț.

Pompierii au mers la accident cu două echipaje de pompieri de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane.

Ambele autoturisme au părăsit partea carosabilă, intrând în gard.

Unul din șoferi, un bărbat de 68 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul accidentului, refuzând transportul la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

Continuă traficul cu deşeuri prin România. Peste 17.000 kilograme deșeuri din aluminiu în Giurgiu

Publicat

Sursă foto: Arhivă

Un TIR cu peste 17.000 de kilograme de deşeuri din aluminiu a fost oprit să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu și angajații Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unui control, 17.020 kilograme deșeuri din aluminiu, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente complete de transfer.

Poliţiştii de frontieră au făcut, în weekend, controlul unui TIR condus de un cetățean român, în vârstă de 36 de ani.

Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu.

Din verificări a reieșit că deșeurile, în cantitate totală de 17.020 kilograme, au fost încărcate din Grecia pentru o societate comercială din municipiul București, iar documentația de transfer prezentată de către șofer, pentru transport, era incompletă. MEDIAFAX

Citește mai departe