Connect with us

EVENIMENT

Metodologia pentru concursul de directori de unităţi de învăţământ, pus în dezbatere publică

Publicat

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică proiectul de metodologie privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Potrivit proiectului, pentru a ocupa funcţia de director sau de director adjunct, un cadru didactic trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:

* să fie absolvent de învăţământ superior cu diplomă de licenţă sau atestat de echivalare potrivit legislaţiei în vigoare;
* să fie titular în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată;
* să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de minim 5 ani;
* să aibă calificativul ‘Foarte bine’ acordat în ultimii 2 ani şcolari lucraţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere din unităţi de învăţământ/inspectorate şcolare/casele corpului didactic/Palatul Naţional al Copiilor/Ministerul Educaţiei ori în funcţii de îndrumare şi control din inspectorate şcolare/funcţii de specialitate specifice Ministerului Educaţiei;
* să nu fi fost sancţionat disciplinar în ultimul an şcolar anterior anului desfăşurării concursului;
* să nu fi fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;
* să fie apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei;
* să nu fi avut statutul de ‘lucrător al Securităţii’ sau ‘colaborator al Securităţii’.

Proiectul prevede că probele din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ sunt următoarele:

* O probă scrisă care constă în rezolvarea de către candidaţi, în maximum 120 de minute, a unui test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacităţi şi competenţe relevante pentru activitatea de management educaţional. Fiecare item corect rezolvat se notează cu două puncte. Nota se obţine prin împărţirea la 10 a sumei punctajelor obţinute.

* Un interviu susţinut în faţa unei comisii de evaluare, cu durata de 60 de minute pentru fiecare candidat, în cadrul căruia se evaluează competenţele de management strategic, operaţional şi de comunicare, prin prezentarea unui plan de dezvoltare al şcolii pentru care candidează, abilităţile de rezolvare a unor situaţii-problemă, raportat la contextul şi specificul unităţii de învăţământ pentru care candidează, competenţele digitale, printr-o probă practică de utilizare a calculatorului.

„Este declarat „admis” la proba scrisă candidatul care a obţinut cel puţin nota 7. Pot participa la proba de interviu doar candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă”, se precizează în proiect.

Conform calendarului, între 21 şi 30 iunie se vor depune dosarele de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată. În perioada 1-8 iulie se vor evalua dosarele de înscriere.

Proba scrisă a concursului se va desfăşura pe 27 iulie şi în aceeaşi zi vor fi afişate rezultatele.

Contestaţiile vor putea fi depuse pe 27 şi 28 iulie, iar rezultatele finale – pe 30 iulie.

Proba de interviu se va desfăşura între 11 octombrie şi 26 noiembrie, iar deciziile de numire se vor face în perioada 13 – 20 decembrie. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vești importante de la meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea până pe 12 februarie

Publicat

vești importante de la meteorologi. ce se întâmplă cu vremea

Vești bune de la meteorologi. Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie ANM, vremea începe să se încălzească în următoarea perioadă. În următoarele două săptămâni, maximele se vor încadra între 5 și 6 grade, iar minimele vor fi cuprinse în general între minus 2 și minus 6 grade.

Prognoza meteo pentru perioada 30 ianuarie – 12 februarie

Probabilitatea de precipitații este mai mare în prima săptămână, arată prognoza pe următoarele două săptămâni transmisă luni de ANM.

Vremea în  Banat în perioada 30 ianuarie – 12 februarie

Temperatura maximă va avea variații mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va crește în primele zile până la medii de 6…7 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 1…2 grade. În a doua săptămână din interval,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Surse: PNL îl propune pe Sorin Cîmpeanu vicepreşedinte la Senat, iar pe Florin Roman vicepreşedinte la Cameră

Publicat

pnl sigla.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Liberalii au votat, luni, 30 ianuarie 2023, ca Sorin Cîmpeanu să fie propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului, iar Florin Roman să fie propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, conform unor surse din partid.

Senatorul Sorin Cîmpeanu îl va înlocui pe Virgil Guran în funcţia de vicepreşedinte în Biroul permanent al Senatului.

De asemenea, tot la Senat, Roberta Anastase va deveni secretar din partea PNL în Biroul permanent, poziţie ocupată până acum de Eugen Pârvulescu.

Totodată, deputatul Florin Roman va fi vicepreşedinte din partea liberalilor în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor în locul lui Florin Alexe. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod galben de vânt puternic pentru zona de munte din trei județe

Publicat

vant iarna.jpg
Arhivă foto

Administrația Națională de  Meteorologie a emis, luni seară, 30 ianuarie 2023, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru zona de munte din trei județe.

Avertizarea este valabilă până la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, în zona de munte de peste 1.800 de metri în zona din județele Bihor, Gorj și Vâlcea se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h, asociate cu ninsoare.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Diana Enache de la Pro TV, culisele poveștii de dragoste cu soțul ei, regizorul Adrian Horobeț: „A fost exact ca în evul mediu”. VIDEO EXCLUSIV

Publicat

diana enache de la pro tv, culisele poveștii de dragoste

Diana Enache, prezentatoarea jurnalelor de prânz de la Pro TV, este pasionată de scris și pregătește o carte despre culisele meseriei de jurnalist. În interviul exclusiv, acordat pentru Impact.ro, vedeta ne-a povestit cum este în viața de zi cu zi, despre marele regret că nu a făcut dans contemporan, dar și cum a fost unica ei experiență ca actriță amatoare, pentru a ajuta o prietenă. Măritată cu regizorul Adrian Horobeț, Diana Enache ne-a spus și cum a debutat povestea lor de iubire, cea mai mare realizare fiind fiul lor, Tomas.

Diana Enache, detalii din culisele poveștii sale de iubire

Diana Enache este una dintre figurile emblematice ale Pro TV. Diana și soțul ei sunt împreună de 13 ani și s-au căsătorit abia în 2019. Au un fiu, pe Tomas, în vârstă de 9 ani.

Impact.ro: Lumea te știe ca prezentatoare…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe