Connect with us

ACTUALITATE

Mexic a depăşit pragul de 200.000 de decese

Publicat

Mexic, a treia cea mai îndoliată de COVID-19 ţară din lume, după Statele Unite şi Brazilia, a depăşit joi pragul de 200.000 de decese asociate acestei maladii, transmite France Presse.

‘Este vorba despre 200.211 persoane care, din nefericire, au decedat din cauza complicaţiilor maladiei’ COVID-19, a declarat José Luis Alomia, directorul Direcţiei de epidemiologie din Ministerul Sănătăţii.

Pragul de 200.000 de morţi a fost depăşit joi, când au fost raportate încă 584 de decese.

Hugo Lopez-Gatell, responsabilul strategiei guvernamentale de luptă cu coronavirusul, a explicat proporţiile bilanţului prin faptul că ţara a trebuit să facă faţă epidemiei cu un sistem sanitar fragilizat de mulţi ani de corupţie.

El a subliniat că 87% dintre persoanele infectate cu coronavirus şi decedate ulterior sufereau de ‘cel puţin o boală cronică’.
Bilanţul deceselor depăşeşte cu mult previziunile iniţiale ale guvernului condus de preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, care estima la începutul epidemiei 8.000 de morţi.

Totuşi, ţara iese dintr-o perioadă de nouă săptămâni de coşmar, cu recorduri de infectări şi decese şi spitale suprasaturate, mai ales în capitală şi aglomerarea sa urbană.

Chiar dacă cifrele actuale arată o ameliorare, scenariul unui al treilea val nu poate fi exclus, varianta braziliană a SARS-CoV-2, mult mai virulentă, circulând în multe ţări din America Latină.

Autorităţile mexicane au raportat până acum doar în jur de zece cazuri de infectare cu varianta britanică şi doar trei cazuri cu varianta braziliană, unul din ele la o femeie revenită din Brazilia la sfârşitul lui ianuarie şi plasată imediat în izolare.

Acuzat de laxism de oponenţii săi, preşedintele de stânga Lopez Obrador răspunde că Mexicul a fost printre primele ţări latino-americane care au lansat o campanie de vaccinare. Guvernul său afirmă că a alocat circa 3,6 miliarde de dolari în lupta împotriva coronavirusului.

Cu toate acestea, vaccinarea progresează lent, prioritate având personalul medical şi persoanele vârstnice, a căror vaccinare ar trebuie încheiată în mai.

În trei luni, în Mexic au sosit aproape 10 milioane de doze, din care au fost administrate 6,1 milioane. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Un PORTAL DIGITAL din Piața Unirii va conecta Clujul cu 4 orașe din țară și STRĂINĂTATE, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

Publicat

283484569 1054540245159696 8702990765669298804 n e1653398792481.jpg

Asociația Art Mirror, cu sediul pe strada Baba Novac, numărul 1 din Cluj-Napoca, pregătește un eveniment internațional cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită în data de 5 iunie. 

„Organizăm o serie de activități, expoziții și evenimente menite să tragă un semnal de alarmă cu privire la nevoia reciclării.

În plus, vom arăta că arta și sustenabilitatea își pot da mâna într-un proiect inedit și spectaculos”, anunță aceștia.

Ar putea fi o imagine cu interior

Surprizele primei ediții

În cadrul ediției de anul acesta, locuitorii din 5 orașe – Cluj, Bistrița, Chișinău, Londra și Barcelona – se pot conecta în timp real prin intermediul unor instalații de tip portal digital cu transmisie live. Unul se va afla în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

„Portalurile sunt realizate din materiale reciclate la care lucrăm de zor chiar acum, vă arătăm în curând”, completează echipa.

De asemenea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 72%

Publicat

refugiati ucraina gara2

Gradul de ocupare în centrele de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) este de 44,3%, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Ministerul Afacerilor Interne.

IGI a emis, din 18 martie şi până în prezent, 28.306 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 953 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

Tot în ultimele 24 de ore, patru cetăţeni ucraineni au depus cerere de azil în ţara noastră.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 4.353 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională”, a precizat MAI.

În ultimele 24 de ore, în România au intrat 19.549 de mijloace de transport şi 75.921 de persoane, dintre care 7.709 de cetăţeni ucraineni.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, strânge semnături pentru amplasarea unei statui a lui Avram Iancu, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

monumentul lui avram iancu.jpg

Senatorul PSD de Alba, Calin Matieș, a inițiat o petiție on-line, prin care încearcă să strângă semnături pentru a primi avizele legale în vederea amplasării unei statui a lui Avram Iancu în Cetatea Alba Carolina. 

Inițiativa acestuia vine în urma dezvelirii statuii principelui Transilvaniei, Bethlen Gabor, în urmă cu câteva zile, dezvelire la care a participat și președintele Ungariei, Katalin Novak.

Imediat după momentul dezvelirii, Călin Matieș a amplasat lângă statuie un tablou cu Avram Iancu.

Momentan petiția a fost semnată de aproximativ 200 de persoane. În Cetatea Alba Carolina există în proximitatea Casei de Cultură a Studenților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Emanuel Petran mută greva foamei de la Cluj la București, sub aripa AUR și a lui George Simion

Publicat

petran.jpg

Fostul director al Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca, Emanuel Petran, continuă, marți, la Palatul Parlamentului din București, greva foamei începută în Piața Unirii în urmă cu trei săptămâni. De această dată sub oblăduirea AUR și a deputatului George Simion.
”Azi se împlinesc 3 săptămâni de când fac Greva Foamei, adică 21 de zile. Pentru că este o aniversare și la inițiativa
domnului George Simion, deputat AUR, voi încerca astăzi să-mi exprim punctul de vedere asupra gestului meu în Parlamentul României.
Am fost atacat de către unii dintre dumneavoastră, nu mulți, pentru faptul că mi-am asociat gestul meu, de a face Greva Foamei, cu partidul AUR și cu domnul Simion.

petran

Așa cum am spus, eu nu fac politică, doresc să scot la iveală niște…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate