Connect with us

EVENIMENT

„Mi-am făcut doar datoria!” – Un jandarm din Iași, aflat în timpul liber, a fugit un kilometru după autorul unei tâlhării

Publicat

Jandarmii din Iași spun pe Facebook povestea intervenției unui coleg de-al lor care, deși aflat în timpul liber, a fugit un kilometru după autorul unei tâlhării.

Potrivit postării de pe Facebook, plutonierul Gabriel Faraon, aflat în timpul liber, a intervenit pentru prinderea a trei bărbați care, după ce loviseră cu pumnii și picioarele un bărbat din sat, luându-i acestuia 550 de lei, au luat-o la fugă. După o cursă de un kilometru, Gabriel l-a prins pe unul dintre autori. Ceilalți doi s-au predat.

„Mi-am făcut doar datoria!”, le-a spus colegilor Gabriel Faraon.

”De multe ori, în goana zilei, în vâltoarea evenimentelor, nu avem timp să ne cunoaștem toți colegii atât de bine. Am stat de vorbă cu Gabriel și am descoperit un om deosebit, cu o poveste impresionantă de viață.

Gabriel a fost șeful de promoție al Școlii de Subofițeri Fălticeni în anul 2015. S-a născut într-o familie cu posibilități modeste din comuna Răducăneni, județul Iași.

Școala a fost întotdeauna o prioritate. De educația lui Gabriel s-a ocupat îndeaproape mama sa, până în clasa a 4-a, atunci cand ea a murit”, au scris jandarmii din Iași pe Facebook.

„După, fără mama aproape, totul a fost mult mai greu, însă îi promisesem mamei că voi învăța în continuare și m-am ținut de cuvânt. La examenul de bacalaureat am luat nota 9.40. Nu-mi venea să cred! Am fost șef de promoție, puteam să-mi aleg orice loc în Jandarmerie, însă am ales să rămân alături de oamenii care mi-au fost aproape, care mi-au marcat copilăria. Aici, în Răducăneni, îi cunosc pe toti, știu pe de rost fiecare stradă, fiecare loc. Cea mai mare satisfacție a mea este atunci când, alături de ceilalți localnici, la diferite momente, mergem în sat să-i ajutăm pe cei în vârstă. Întotdeauna se ivește câte ceva de făcut prin gospodării, fie că este vorba de tăiatul lemnelor, de alimente sau pur și simplu de-o vorbă bună. Mă simt dator să dau ceva înapoi oamenilor din rândul cărora am plecat”, a declarat plutonierul Gabriel Faraon, potrivit postării de pe Facebook.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Primăria construiește o creșă în Dâmbu Rotund. Va avea 40 de locuri. Investiție de 35 de milioane de lei

Publicat

cresa dambu rotund2.jpg

O creșă cu 40 de locuri va fi construită în cartierul Dâmbu Rotund. Indicatorii tehnico-economici pentru această investiția au fost aprobați în Consiliul Local.

Creșa va fi construită pe strada Lombului nr. 50 din cartierul clujean.

Primăria construiește o creșă în Dâmbu Rotund. Va avea 40 de locuri. Investiție de 35 de milioane de lei

„Această creșă care va avea o capacitate de 40 de locuri și dotări de ultimă generație. Nu ne vom opri din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centre de recuperare pentru persoanele dependente de droguri. Unde vor fi construite. Lege aprobată la Senat

Publicat

alocația de stat pentru copii. modificări de stabilire și plată

Vor fi construite opt centre regionale de recuperare pentru persoanele dependente de droguri. Proiectul de lege a fost adoptat recent de Senat și a intrat în dezbatere la Camera Deputaților.

Inițiativa PNL are drept scop înființarea și organizarea centrelor în cele opt regiuni de dezvoltare ale României.

Vor fi centre de deintoxicare și recuperare a dependenților de droguri, ca instituții specializate pentru recuperarea socială a acestora.

Acestea se înființează prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Câți șomeri au fost angajați prin măsuri asigurate de ANOFM. Majoritatea au peste 45 de ani. Situația din Alba și din țară

Publicat

câți șomeri au fost angajați prin măsuri asigurate de anofm.

În primele două luni ale anului 2024, 31.895 de șomeri au fost angajați prin măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, anunță Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Majoritatea sunt în vârstă de peste 45 de ani.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 29 februarie 2024, 16.232 au peste 45 de ani. Alți 5.124 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 2.484 au între 30 și 35 de ani, 2.482 au între 25 și 30 de ani. Tineri sub 25 de ani…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară. Dormim mai mult sau mai puțin?

Publicat

când se schimbă ceasul și când trecem la ora de

Când se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară: Când se schimbă ceasul. În noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, se schimbă ora și România trece la ora de vară 2024.

Concret, ceasul se dă cu o oră înainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00, scrie Time & Date. Pentru că se schimbă ora, duminică devine cea mai scurtă zi din 2024.

Astfel, în mod popular se spune că ”dormim mai puțin”.

Ora de vară este o practică adoptată de multe țări din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe