Connect with us

EVENIMENT

VIDEO Microbuz cu 10 români, răsturnat pe o autostradă din Germania. O femeie din Mureș a decedat

Publicat

YouTube video

Grav accident rutier petrecut marți noapte, pe o autostradă din Germania. Un microbuz în care se aflau 10 români s-a izbit de o autoutilitară. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat de mai multe ori, până a ajuns de cealaltă parte a carosabilului.

accident

Potrivit presei locale, o femeie de 40 de ani, din județul Mureș, a murit, după ce, din cauza impactului puternic, a fost pur și simplu proiectată prin geamul microbuzului. De asemenea, alți 3 români au fost răniți grav, iar unul dintre aceștia, care era în stare critică la momentul sosirii ambulanlei la locul producerii accidentului, a fost transportat de urgență cu un elicopter, la cel mai apropiat spital.

Toţi românii din microbuzul implicat în accidentul de pe autostrada A3 au ajuns la spital. Polițiștii au deschis o anchetă pentru stabilirea imprejurărilor în care s-a produs tragedia.

sursa: observator.tv

 

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Se întâmplă cu bateriile de la telefoanele Samsung și este un avertisment important: ce trebuie să faci

Publicat

se întâmplă cu bateriile de la telefoanele samsung și este

Dacă folosești un telefon Samsung s-ar putea să te numeri printre cei care au observat că bateria nu funcționează cum te-ai aștepta, chiar dacă ai un smarthpone vechi de doar câțiva ani. Ca să preîntâmpini probleme mai grave, cum ar fi chiar explozia și incendierea dispozitivului – trebuie să ai în vedere anumite lucruri.

Se întâmplă cu bateriile de la telefoanele Samsung și este un avertisment important

Nu ai cel mai nou tip de Samsung, dar nici chiar cel mai vechi. Cu toate astea, parcă e ceva în neregulă cu bateria telefonului. În caz că ai această senzație, e bine să știi anumite lucruri, inclusiv să iei aminte la câteva sfaturi ce te pot feri de pericole și mai mari decât simpla consumare a bateriei.

Conform engadget. com, YouTube-rul Mrwhosetheboss (alias Arun Rupesh Maini), dar și alții, au…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci spitale din România vor beneficia de bani europeni pentru modernizare

Publicat

spital paturi

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a continuat semnarea de contracte de finanţare pentru modernizarea infrastructurii spitaliceşti din România. Ultimele cinci spitale sunt din judeţele Suceava, Dolj, Vâlcea şi Hunedoara.

Astfel, până în prezent au fost semnate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020) un număr de 380 contracte, cu finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene de 1,1 miliarde de euro.

„Domeniul sănătăţii publice, obiectiv de interes social major, este prioritar pentru investiţiile din fonduri nerambursabile. Aşa cum au arătat-o incidentele regretabile din anii trecuţi, culminat cu răspândirea SARS-CoV-2, fie că este pandemie sau nu, infrastructura de sănătate a României şi cadrul de furnizare a serviciilor trebuie să fie adaptate la tehnologiile moderne pentru a satisface nevoile medicale ale populaţiei.

În acest sens, pot spune că este o perioadă prolifică, în care semnăm numeroase contracte pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii instalaţiilor electrice, de fluide medicale şi de ventilare şi tratare a aerului, precum şi instalarea de sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare incendii. Trebuie menţionat că separat de aceste fonduri alocate din perioada de programare 2014-2020, dispunem de fonduri importante pentru domeniul medical atât în Programul Operaţional Sănătate, cât şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Potrivit unui comunicat al MIPE, raxele Prioritare 9 şi 10 din cadrul POIM au ca obiectiv Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 şi finanţează în principal achiziţia de consumabile şi echipamente de protecţie şi dispozitive medicale.

Beneficiarii acestui tip de proiecte sunt unităţi spitaliceşti, instituţii publice de învăţământ preuniversitar şi superior, instituţii cu competenţe în domeniul protecţiei sociale şi unităţi administrativ-teritoriale

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 700.000 de hectare de teren agricol, afectate de secetă. Cele mai afectate culturi

Publicat

seceta grau ars de soare sursa foto pixabay 1000x600

Suprafaţa agricolă afectată de secetă a ajuns, miercuri, la 715.802 hectare, în 38 de judeţe şi în Capitală, potrivit datelor transmise de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Principalele culturi de toamnă afectate sunt: grâu şi triticale – 189.977 hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară – 29.979 hectare, rapiţă – 26.805 hectare. De asemenea, sunt afectate următoarele culturi de primăvară: porumb – 271.398 hectare, floarea soarelui – 135.006 hectare, soia – 23.129 hectare, plante furajere – 20.530 ha.

Situaţia suprafeţelor calamitate pentru culturile de toamnă la care s-a încheiat raportarea pe 30 august 2022 şi pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor este finalizată la prefecturi.

Cele 38 de judeţe – inclusiv Capitala – care au raportat pagube din cauza secetei sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, zona municipiului Bucureşti, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj,Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Lovitură uriașă pentru Mark Zuckerberg. E știrea zilei în Statele Unite, pe ce s-au dus banii

Publicat

lovitură uriașă pentru mark zuckerberg. e știrea zilei în statele

Mark Zuckerberg a primit o nouă lovitură, după toate acuzațiile și controversele apărute în ultima perioadă legate de compania sa. Este pentru prima oară, din 2014, când fondatorul Facebook ajunge în această situație. Omul de afaceri a pierdut o sumă uriașă de bani.

O nouă lovitură pentru Mark Zuckerberg

Perioada în care Mark Zuckerberg stătea confortabil pe primele poziții ale topului celor mai bogați americani se pare că au ajuns la final. A fost anunțat clasamentul Forbes, iar schimbările din clasament sunt greu de trecut cu vederea. Averile celor din top 20 sunt cu 235 de miliarde de dolari mai mici decât în anul precedent.

Pe primul loc este Elon Musk, iar pe locul al doilea, la o distanță de nu mai puțin de o sută de miliarde de dolari, este Jeff Bezos. Podiumul este completat de Bill Gates,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe