Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Elevii claselor primare vor putea purta măști textile la școală

Publicat

Elevii claselor primare vor putea purta măști textile la școală, nu doar medicale, spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. „Mi se pare cel puțin trist și cu siguranță îngrijorător” – afirmă ministrul despre profesorii nevaccinați.

Problema măștilor textile nu este că nu ar fi bune, ci că nu sunt standardizate, „au o paletă mult mai largă de variație în ceea ce privește eficiența și eficacitatea. Nu există un standar pe care măștile textile sunt obligate să le respecte”, a declarat, luni seara, Ioana Mihăilă la Digi24.

Citește și Începe școala. Structura anului școlar 2021 – 2022. Calendar: cursuri și vacanțe

„Concluzia la care am ajuns împreună cu specialiștii și cu Ministerul Educației a fost că vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și măști medicale, dar vom recomanda ferm, vom obliga practic, portul măștilor de uz medical la clasele gimnaziale și liceale”, a afirmat ministrul.

La orele de sport măștile nu trebuie purtate până la incidența de 2 la mie: „ipoteza de lucru pe care o avem acum pe masă este fără mască în sala de sport, dar cu recomandarea fermă ca activitățile sportive – acolo unde se poate – să fie efectuate afară, doar la nevoie în interior”.

Întrebată dacă pentru începerea anului școlar este târziu să se vaccineze copiii, Mihăilă a răspuns că „niciodată nu e târziu: „vedem în secțiile de terapie intensivă din ce în ce mai mulți copii internați, vedem și copii cu vârste foarte mici și aici am vrea să transmitem împreună mesajul că vaccinarea în sarcină este sigură, pentru că există copii de o lună internați, născuți din mame nevaccinate, și în toate situațiile de copii internați la terapie intensivă ei sunt internați cu mama sau cu tatăl, părinții sunt nevaccinați și infectați și atunci ce e important să transmitem este că părinții trebuie să se vaccineze, gravidele trebuie să se vaccineze și de la 12 ani încă nu e prea târziu să vaccinăm copiii”.

În ce privește procentul mare de profesori nevaccinați, ministrul Sănătății declară: „mi se pare cel puțin trist și cu siguranță îngrijorător. Profesorii, la fel ca și personalul medico-sanitar, ar trebui să fie printre vectorii care transmit și educă populația spre vaccinare și atunci da, e trist și îngrijorător că acești potențiali vectori nu au ales ce era bine pentru ei, în primul rând, și anume să se protejeze prin vaccinare și ce e bine pentru cei pe care îi învață și au în grijă”.

Ministrul crede că părinții ar trebui să să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați, iar școlile să promoveze mai activ vaccinarea în rândul cadrelor didactice.

În urmă cu câteva zile, ministrul anunța că măştile textile vor fi interzise în şcoli şi universităţi. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Lecții de curaj și prietenie: Jandarmii botoșăneni, aproape de tinerii români din diaspora

Publicat

foto lecții de curaj și prietenie: jandarmii botoșăneni, aproape de

Publicitate

În această după-amiază, jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor țării.

Centrul de Agrement Codrii de Aramă de la Agafton este una din cele nouă locații din România in care se desfășoară Programul de Tabere ARC 2025, organizat la nivel național de către Departamentul pentru Românii de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Sub ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare: Lumina care veghează peste Cătămărăști Deal

Publicat

video sub ocrotirea sfântului Ștefan cel mare: lumina care veghează

Publicitate

Două zile de rugăciune, jertfă și bucurie duhovnicească în inima unei comunități unite prin credință

În fiecare suflet de român, în ziua de 2 iulie, se aprinde o flacără veche și totuși neîntrerupt vie, aceea a dragostei și evlaviei față de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În Cătămărăști Deal, această flacără nu este doar simbolică, ci arde în inimile a zeci de credincioși care se adună, an de an, pentru a-l cinsti pe cel care a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Școlii la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona: O sărbătoare a recunoștinței, mândriei și speranței

Publicat

ziua Școlii la liceul tehnologic „Ștefan cel mare și sfânt”

Publicitate

Astăzi, curtea Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona a fost plină de emoție, culoare și forfotă veselă. Elevi, profesori, părinți și invitați de la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani au celebrat împreună Ziua Școlii, un moment devenit tradiție, în care comunitatea se strânge să-și cinstească trecutul și să-și afirme valorile.

Sărbătoarea a început cu un moment solemn: un tedeum de mulțumire pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe