Connect with us

EVENIMENT

Mii de oameni au înfruntat ploaia să îl asculte pe Wynton Marsalis, legenda jazz-ului, la Sibiu

Publicat

Legenda jazz-ului, Wynton Marsalis, şi Jazz at Lincoln Center Orchestra din New York au umplut Piaţa Mare din Sibiu. Deşi a plouat torenţial, mii de iubitori ai genului au venit din toată ţara şi chiar din străinătate pentru unul dintre cele mai importante evenimente ale anului cultural.

Mii de oameni s-au adunat, sâmbătă noaptea, în Piaţa Mare din Sibiu înainte de a începe concertul susţinut de cel mai cunoscut trompetist contemporan. Este câştigător a 9 premii şi a unui premiu Pulitzer.

Nici ploaia torenţială nu i-a făcut pe iubitorii jazz-ului să plece. Pentru ei, un concert susţinut de Wynton Marsalis a însemnat şansa vieţii.

 

Ce spun spectatorii

 

Aşa a văzut asta Peter, care a studiat trompeta la Cluj şi acum a venit în Sibiu special pentru acest eveniment.

„Am venit pentru că am studiat trompetă în Cluj. Iar Wynton Marsalis este o legendă în viaţă. Pentru mine este un vis împlinit. Acesta este motivul pentru care am venit aici”, a spus Peter.

Iulius Valma, un sibian care a venit în concediu acasă, din SUA, nu se aștepta că va avea o asemenea surpriză.

„Eu trăiesc în America, deci sunt familiar cu aceşti cântăreţi şi această echipă. Sunt surprins că în Sibiu avem aşa ceva. Eu sunt originar din Sibiu şi e o plăcere excepţională pentru mine”, a spus Iulius.

Concertul a facut parte din proiectul „Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane”, organizat de Filarmonica de Stat din Sibiu.

Sub îndrumarea directorului muzical Wynton Marsalis, Jazz at Lincoln Center Orchestra a interpretat compoziţii şi aranjamente de Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson, Thelonious Monk, Mary Lou Williams, Dizzy Gillespie, Benny Goodman, Charles Mingus şi mulţi alţii.

„Este un om cu nouă premii Gramy, cred că este singurul om cu nouă premii Grammy, premiul Pulitzer. Ne mândrim şi cu faptul că este prieten inclusiv cu dirijorul Cristian Măcelaru, care a dirijat aproape toate lucrările simfonice ale lui Marsalis. Este un eveniment muzical, credem noi, cel mai mare al Sibiului şi, de ce nu, al României”, a declarat Cristian Lupaș, directorul Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Wynton Marsalis susține duminică ultimul concert din România, la Timişoara. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

De la începutul acestui an volatilitatea cursului euro a fost minimă și s-a menținut în jurul pragului de 4,97 lei.

Miercuri media monedei unice a scăzut marginal de 4,9712 la 4,9710 lei, iar tranzacțiile s-au realizat între 4,969 și 4,972 lei, valori identice cu cele de luni și marți.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Majoritatea participanților la sondajul realizat în februarie de către CFA România anticipează o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

curtea de apel e1641468442626.jpg

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare estimată de 353.450.340 lei (peste 70 de milioane de euro).

Astfel, până la termenul limită de depunere a ofertelor, 25 martie, au depus oferte trei asocieri de firme de contrucții, unele având în portofoliu lucrări de anvergură…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENT

Publicat

lista școlilor și liceelor din alba care primesc bani pentru

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENTUL poate fi consultat mai jos. 

Ministerul Educației a publicat lista intermediară care conține punctajele proiectelor depuse pentru renovarea sau construirea de “școli verzi” cu bani din PNRR, componenta C15, Educație.

Proiectele care au obținut peste 70 de puncte obțin contractarea. Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită. Ce prevede noul ordin al șefului CNAS

Publicat

valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită.

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Astfel, conform ordinului, adeverinţa înlocuitoare a cardului va fi valabilă până la emiterea cardului duplicat.

„Până acum, durata valabilităţii adeverinţei era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe