Connect with us

ACTUALITATE

Mii de turişti din ţară şi din Ungaria la Plaja Ghioroc, supranumită ”Litoralul Vestului” din Arad

Publicat

sursa foto: Plaja Ghioroc/Facebook

Mii de turişti din tot vestul ţării, dar şi din Ungaria, au venit, duminică, pe plaja Lacului Ghioroc, situată la 25 de kilometri de municipiul Arad şi supranumită „Litoralul Vestului”, după ce administraţia locală a investit în ultimii ani câteva milioane de lei pentru a reamenaja locul de agrement, în care se găsesc şi zeci de palmieri.

Duminică, plaja a fost cea mai aglomerată de la începutul acestui sezon, iar parcarea amenajată cu 600 de locuri a fost complet ocupată, astfel că alte câteva sute de maşini au fost parcate pe marginea drumului. Jumătate dintre maşini au avut numere străine de judeţul Arad, mai ales din Timiş, Bihor, Hunedoara şi Satu Mare, iar reprezentanţii Primăriei Ghioroc confirmă că în acest sezon foarte mulţi dintre vizitatori sunt din alte judeţe, dar şi din Ungaria.

Plaja a fost neîncăpătoare încă de dimineaţă, iar terasele au fost pline în permanenţă. Turiştii spun că au aflat despre acest loc din recomandările prietenilor sau de pe internet.

„Atmosfera este exact ca la mare, atât doar că avem un lac. Nisipul este fin şi curat, apa este caldă, am ales foarte bine venind aici cu familia. Copiii au şi loc de joacă”, a spus o doamnă din Salonta, Bihor.

Un turist din Timişoara spune că a venit pentru al doilea an şi a închiriat o căsuţă în camping pentru a sta în minivacanţa de Rusalii.

„De la Timişoara până aici facem mai puţin de o oră, dar am ales să stăm totuşi în camping, pentru că seara atmosfera este foarte faină, ca la Vama Veche, cu muzică pe plajă şi lumini colorate. Este al doilea an în care am venit la Ghioroc, dar acum observăm multe îmbunătăţiri”, a spus bărbatul.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a declarat pentru AGERPRES că investiţiile din ultimii ani se apropie de cinci milioane de lei, banii fiind alocaţi atât de la bugetul local, cât şi de la Consiliul Judeţean.

„Am realizat un camping cu 14 apartamente de închiriat, care a fost finalizat anul trecut, dar deja am început construirea altor cinci căsuţe, cu zece apartamente şi 20 de locuri de cazare. Noile investiţii sunt în parteneriat cu Consiliul Judeţean, în cadrul unui proiect prin care încercăm să obţinem statutul de staţiune de interes local”, a spus primarul.

Lacul Ghioroc are o suprafaţă de peste 10 hectare şi o adâncime maximă de aproximativ 15 metri, însă în zona plajei sunt instalate balize de delimitare a locului în care scăldatul este posibil fără risc de înec.

Plaja este amenajată cu nisip fin, palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apă, locuri de joacă pentru copii şi un camping. Accesul este liber, dar şoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.

În sezonul estival trecut, peste 100.000 de vizitatori au fost pe „Litoralul Vestului”, iar administraţia comunei Ghioroc estimează că în acest sezon, care se va încheia în 15 septembrie, vor fi cu cel puţin 25 la sută mai mulţi turişti. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Așa a vrut Dumnezeu: “Stâlpii” din jurul noului “Mesia” se prăbușesc. Șeful gărzilor de corp care îl apără pe Călin Georgescu, audiat la Poliție

Publicat

horatiu potra 1000x600.jpg

Publicitate

De mai bine de 8 ore, Horațiu Potra, susținător activ a lui Călin Georgescu și fost membru al Legiunii Străine, este audiat duminică 8 decembrie de polițiști din România, după ce într-o acțiune nocturnă a trupelor speciale, în nopatea de sâmbătă spre duminică, mai multe autoturisme ale apropiaților săi au fost descoperite arme albe, anunță surse G4Media.

Din câte se pare, Potra ar fi șeful gărzilor de corp care îl apără pe Călin Georgescu, susțin reporterii de la libertatea.ro.

Potrivit jurnaliștilor de la G4media, polițiștii au interceptat în trafic, în județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov și în municipiul București, mai multe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat de 36 de ani, din Corlăteni, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. A fost reținut

Publicat

retinut.jpg

Publicitate

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Corlăteni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 36 de ani, din comuna Corlăteni, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, la data de 30 noiembrie a.c. ar fi pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, creând un prejudiciu de peste 1.000 de lei.

La data de 6 decembrie 2024, au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la imobile aparținând persoanei bănuită de comiterea faptei sau folosite de aceasta.

Ulterior,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Rugăciune și binecuvântare la hramul Mănăstirii Popăuți din Botoșani

Publicat

nichifor botosaneanul manastirea popauti 2 1000x600.jpg

Publicitate

Mănăstirea Popăuți din municipiul Botoșani a îmbrăcat straie de sărbătoare vineri, cu prilejul hramului principal închinat Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

Evenimentul a adunat numeroși credincioși din oraș și din localitățile învecinate, care au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

YouTube video

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Expoziția de pictură „Iarna pe uliță”, realizată de elevi ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani

Publicat

afis iarna 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul de Etnografie Botoșani găzduiește, în perioada 4-16 decembrie 2024, expoziția de pictură intitulată „Iarna pe uliță”.

În așteptarea uneia dintre cele mai iubite perioade a anului, elevi ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, coordonați de profesorii Genoveva Dolhescu, Adina Strugariu și Ciprian Andrușcă, aduc în prim-plan lumea tradițiilor și a obiceiurilor de iarnă în algoritmul stabilit în secole de trăire rurală, invocând o atmosferă a firescului, dar, în același timp, a încărcăturii spirituale ce ne atinge sufletele.

Intrarea este liberă.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe