Connect with us

EVENIMENT

Mike Pence, dispus să fie audiat în Congres în investigaţia privind violenţele de la Capitoliu

Publicat

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence afirmă că va analiza o eventuală invitaţie de a fi audiat în Congres în ancheta privind violenţele produse la Capitoliu în ianuarie 2021 şi a cerut oprirea atacurilor la adresa FBI după percheziţia în reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump.

„În virtutea Constituţiei, avem trei ramuri co-egale în sistemul de guvernare, astfel că va trebui să analizez orice invitaţie care îmi este adresată. Ar fi fără precedent în istorie ca un vicepreşeidnte să fie convocat pentru a depune mărturie la Capitoliu. Dar nu vreau să mă antepronunţ. Dacă ni se va înmâna vreo invitaţie formală, o vom lua în considerare în mod corespunzător”, a afirmat Mike Pence, citat de site-ul Axios.com.

În altă ordine de idei, Mike Pence a cerut miercuri încetarea atacurilor asupra forţelor de ordine federale ca reacţie la percheziţia efectuată în reşedinţia lui Donald Trump din Florida. „Îl putem trage la răspundere pe procurorul general pentru decizia privind percheziţia fără a ataca personalul Biroului Federal de Investigaţii (FBI). Partidul Republican este partidul legii şi ordinii”, a declarat Mike Pence.

Luni, Donald Trump a cerut, la rândul său, acţiuni de reducere a tensiunilor, în contextul ameninţărilor la adresa autorităţilor federale după percheziţia efectuată în reşedinţa sa, dar a criticat operaţiunea Departamentului Justiţiei şi a Biroului Federal de Investigaţii (FBI). „Naţiunea este într-o situaţie foarte periculoasă. Există o furie enormă, cum nu am mai văzut până acum, referitoare la toate înşelătoriile, ani de înşelătorii şi vănători de vrăjitoare, iar acum aceasta nouă. Oamenii sunt foarte furioşi din cauza a ceea ce se întâmplă. Dacă putem face noi ceva să ajutăm, eu şi oamenii mei, noi suntem dispuşi să facem orice pentru a ajuta…, pentru că temperatura trebuie redusă în ţară. În caz contrar, se vor întâmpla lucruri teribile. Oamenii nu vor suporta o nouă înşelătorie”, a declarat Donald Trump într-un interviu acordat postului Fox News Digital.

 

Mike Pence, dispus să fie audiat în Congres în investigaţia privind violenţele de la Capitoliu: avertisment privind ameninţări la adresa agenţilor forţelor de ordine

 

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Departamentul pentru Securitate Internă au emis duminică un avertisment privind ameninţări la adresa agenţilor forţelor de ordine, pe fondul tensiunilor apărute după percheziţia la reşedinţa lui Trump.

Agenţii FBI au colectat 33 de articole în cursul percheziţiei efectuate în reşedinţa lui Donald Trump, inclusiv 11 seturi de documente clasificate. Însă Donald Trump susţine că documentele fusesere declasificate de el în timp ce era preşedinte. Investigaţia este separată de cea privind violenţele produse la sediul Congresului pe 6 ianuarie 2021.

Comisia specială a Camerei Reprezentanţilor care anchetează protestele violente produse la Capitoliu pe 6 ianuarie 2021 a solicitat în mai multe rânduri documente oficiale şi a citat apropiaţi ai fostului preşedinte Donald Trump. Violenţele produse pe 6 ianuarie 2021 la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine. Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru „instigare la insurecţie” în cazul protestelor violente din 6 ianuarie, dar Senatul a dispus achitarea. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

Publicat

cocos de munte foto captura video parcul natural apuseni.jpg

Imagini spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere în Parcul Natural Apuseni prezintă rotitul cocoșului de munte. Aceste imagini au fost postate pe contul de Facebook al administrației parcului. 

”Rotitul cocoșului de munte (tetrao urogallus) și musafirii nepoftiți la dans”, au scris cei de la Parcul Natural Apuseni în descrierea imaginilor, conform Alba24.ro.

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

„Rotitul” cocoșilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos, cu bani din PNRR. Achiziția, lansată în SEAP

Publicat

microbuz electric și stații de reîncărcare la crăciunelu de jos,

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos. Cetățenii din comuna Crăciunelu de Jos vor beneficia în curând de un mijlocul de transport – microbuz electric, ce urmează să fie utilizat pentru deplasarea pe raza comunei și în afara acesteia. 

Primăria comunei Crăciunelu de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția unui microbuz electric și stații de încărcare, aferent proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoză agro-meteo: Cum vor fi afectate culturile de câmp și speciile pomi-viticole, după fluctuațiile recente ale vremii

Publicat

prognoză agro meteo: cum vor fi afectate culturile de câmp și

Prognoză agro-meteo: Modul în care vor fi afectate culturile de câmp și speciile pomi-viticole, după fluctuațiile vremii, a fost descris de specialiști, într-o analiză realizată de Agerpres. 

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată în cea mai mare parte a ţării, astfel că procesele de creştere şi dezvoltare ale culturilor de câmp şi speciilor pomi-viticole se vor desfăşura pe ansamblu normal în majoritatea zonelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un nou val de aer rece va ajunge luni în România. Condiții de brumă și minime negative

Publicat

un nou val de aer rece va ajunge luni în

Un nou val de aer rece va ajunge luni în România, anunță meteorologii. Temperaturile se vor menține sub normalul climatologic al acestei perioade, respectiv temperaturi maxime doar între 10 și 19 grade, în general.

Vor fi temperaturi chiar mai coborâte luni pe partea de nord-vest a țării, unde vor fi 7-8 grade și de asemenea și temperaturile minime coboară marți dimineață spre – 2 sau – 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

Condiții de brumă pot apărea pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe