Connect with us

ACTUALITATE

Milioane de utilizatori de iPhone din Marea Britanie ar putea primi despăgubiri în urma unei acțiuni în justiție

Publicat

Milioane de utilizatori de iPhone ar putea fi eligibili pentru despăgubiri, în urma inițierii unei acțiuni în justiție care acuză Apple că a încetinit în secret performanța telefoanelor mai vechi, scrie BBC.

Inițiatorul acțiunii susține că firma a indus în eroare utilizatorii cu privire la o actualizare despre care a spus că va îmbunătăți performanța, dar care, de fapt, a încetinit telefoanele. El solicită despăgubiri de aproximativ 768 de milioane de lire sterline pentru până la 25 de milioane de utilizatori de iPhone din Regatul Unit.

Apple afirmă că nu a redus „niciodată” în mod intenționat durata de viață a produselor sale.

Cererea, care a fost depusă la Tribunalul de Apel pentru Concurență, susține că Apple a încetinit performanța iPhone-urilor mai vechi, într-un proces cunoscut sub numele de „throttling”, pentru a evita rechemările sau reparațiile costisitoare.

Aceasta se referă la introducerea unui instrument de gestionare a consumului de energie lansat într-o actualizare de software pentru utilizatorii de iPhone în ianuarie 2017, pentru a combate problemele de performanță și pentru a împiedica dispozitivele mai vechi să se închidă brusc.

Milioane de utilizatori de iPhone din Marea Britanie ar putea primi despăgubiri în urma unei acțiuni în justiție: Modele vizate

Modelele vizate de reclamație sunt modelele iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus și iPhone X.

Într-o declarație, Apple a spus: „Nu am făcut niciodată și nu am face niciodată nimic pentru a scurta în mod intenționat durata de viață a vreunui produs Apple sau pentru a degrada experiența de utilizare pentru a determina actualizările clienților. Scopul nostru a fost întotdeauna să creăm produse pe care clienții noștri să le iubească, iar a face ca iPhone-urile să dureze cât mai mult posibil este o parte importantă a acestui obiectiv.”

Acțiunea vine la doi ani după ce un caz similar a fost soluționat în Statele Unite. În 2020, Apple a fost de acord să plătească 113 milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile potrivit cărora ar fi încetinit iPhone-urile mai vechi. Treizeci și trei de state americane au susținut că Apple a făcut acest lucru pentru a-i determina pe utilizatori să cumpere dispozitive noi.

Milioane de oameni au fost afectați atunci când modelele de iPhone 6 și 7 și SE au fost încetinite în 2016, în ceea ce a fost numit scandalul batterygate.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

UBB înființează „Centrul de Prevenție Covid-19 și alte Boli Infecțioase”, în cadrul programului UBBMed

Publicat

test covid pixabay.jpg

Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a înființat „Centrul de Prevenție Covid-19 și alte Boli Infecțioase” care va funcționa în cadrul programului UBBMed (Postgraduate Progam for Bio-Behavioral Integrative Medicine), anunță universitatea.

Cu o investiție inițială de aproximativ 1.000.000 lei, din fonduri nerambursabile și proprii, care va fi ulterior completă în funcție de activitățile derulate, obiectivul general al Centrului îl reprezintă creșterea capacității de gestionare a crizelor sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecțiilor în cadrul comunității UBB,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenție, șoferi. Restricții de circulație duminică, cu ocazia Maratonului Internațional. Ce străzi vor fi închise

Publicat

restrctii curculatie1.jpg

Mai multe restricții de circulație vor fi instituite duminică, 2 aprilie, anunță Primăria Cluj-Napoca. Circulația auto va fi restricționată, cu ocazia Wizz Air Cluj-Napoca Marathon.

Restricțiile de circulație vor fi în vigoare în intervalul orar 05.00 – 15.00.

Atenție, șoferi. Restricții de circulație duminică, cu ocazia Maratonului Internațional. Ce străzi vor fi închise

Restricțiile vor fi impuse pe următorul traseu: Cluj Arena – Splaiul Independenței – str. Uzinei Electrice – Aleea Stadion – str. G. Coșbuc – str. Moților – str. P. Maior – Piața Lucian Blaga – str. Napoca…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Imagini cu IMPACT emoțional. Câine SPÂNZURAT și animale în PUTREFACȚIE la o fermă de lângă Gherla

Publicat

ferma2.jpg

Imagini greu de digerat au fost filmate de un clujean la o fermă de lângă Gherla.

Acesta a transmis imaginile cu „locul morții” Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB Cluj.

Imagini cu impact emoțional. Câine spînzurat și animale în putrefacție la o fermă de lângă Gherla

În imagini se poate observa un câine spânzurat la intrarea în hambar, un alt câine legat peste un cadavru și câteva leșuri de animale mari, probabil bivoli, potrivit OPMCB Cluj.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. PERCHEZIȚII în Cluj și alte județe într-un dosar de ÎNȘELĂCIUNE cu mobilă la comandă. Prejudiciu de 4 MILIOANE de lei

Publicat

perchezitii mobila 1.jpeg

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi efectuează, marţi, nu mai puțin de 42 de percheziţii domiciliare în București și alte județe, inclusiv la Cluj.

Perchezițiile au loc într-un dosar privind infracțiuni de înșelăciune în domeniul contractării de mobilă la comandă, potrivit Poliției Române. Sunt cel puțin 130 de persoane vătămate.

perchezitii mobila (2)


Percheziții în Cluj și alte județe într-un dosar de înșelăciune cu mobilă la comandă. Prejudiciu de 4 milioane de lei

Polițiștii efectuează percheziții în județele Cluj, Iași, Brașov, Ilfov, Galați,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe