Connect with us

ACTUALITATE

Militarii vor începe să livreze benzină în Marea Britanie. Prețurile carburanților vor crește

Publicat

Militarii vor începe de luni să livreze benzină în Marea Britanie, a anunțat Guvernul, conform BBC.

Aproape 200 de militari, dintre care 100 de șoferi, vor oferi un sprijin „temporar”, pentru a reduce presiunea asupra benzinăriilor.

Liber la lucru, pentru șoferii de cisterne de combustibil

Miniștrii au anunțat, de asemenea, că până la 300 de șoferi de cisterne de combustibil din străinătate vor putea imediat lucra în Marea Britanie, până la sfârșitul lunii martie.

Săptămâna aceasta s-au format cozi lungi la benzinării după ce lipsa șoferilor a perturbat livrările de combustibil.

Miniștrii – care au susținut că există suficient combustibil dacă oamenii cumpără cantitățile obișnuite – spun că situația de la benzinării se îmbunătățește.

Dar recunosc că unele părți ale țării sunt mai afectate decât altele.

În unele regiuni situația s-a ”îmbunătățit”

Brian Madderson, președintele Asociației comercianților cu amănuntul de benzină, care reprezintă aproape 5.500 din cele 8.300 de benzinării din Marea Britanie, a declarat că în Scoția, nordul Angliei și în unele părți din Midlands s-a înregistrat o „îmbunătățire clară”.

Dar a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că a rămas o „mare problemă” în Londra și în sud-estul Angliei, unde „în orice caz, situația s-a înrăutățit”.

El a spus că șoferii militari vor fi de „mare ajutor”, dar că este nevoie „imediat” de o „prioritizare a livrărilor la stațiile de carburanți, în special la cele independente”.

Prețurile la carburanți vor crește

Madderson a avertizat că șoferii vor vedea o creștere a prețurilor la carburanți săptămâna viitoare, dar din cauza „factorilor globali” și nu din cauza profitorilor.

În plus față de cei 300 de șoferi de cisterne de combustibil cărora li se permite să lucreze temporar în Marea Britanie, se oferă vize temporare și celor 4.700 de șoferi de transport de alimente care pot sosi de la sfârșitul lunii octombrie și pleca până la 28 februarie 2022.

Vize sunt oferite altor 5.500 de lucrători în domeniul avicol care pot veni de la sfârșitul lunii octombrie și pot rămâne până la 31 decembrie.

Anterior, guvernul a declarat că aceste vize temporare vor dura până în ajunul Crăciunului.
(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Ilfov: 38 din cele 40 de localități au incidențe de peste 10 la mie

Publicat

Potrivit datelor prezentate luni de DSP Ilfov, 38 dintre cele 40 de localități din județ au incidențe de peste 10.

În 7 dintre localitățile din Ilfov se înregistrează peste 20 de cazuri la mia de locuitori.

Conform DSP Ilfov, incidențe peste 20 la mie se înregistrează în Bragadiru (20.33), Chiajna (22.40), Clinceni (21.32), Corbeanca (22.47), Domnești (22.14), Popești-Leordeni (20.16) și Tunari (23.92).

Cele mai mici incidențe se înregistrează în Dascălu (9,19) și Nuci (9,96).

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA demarează plata în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021

Publicat

apia

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara, începând de luni, Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021, anunţă un comunicat al agenţiei.

Potrivit sursei citate, APIA îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”, se menţionează în comunicat. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Studiu: Turismul şi urbanizarea conduc la dispariţia masivă a insectelor pe insulele tropicale

Publicat

Turismul şi urbanizarea conduc la o dispariţie masivă a insectelor pe insulele tropicale, potrivit unui studiu realizat de cercetători germani în Maldive, relatează duminică dpa.

Pe insulele cu urbanizare progresivă, cercetătorii de la Universitatea din Bayreuth, Germania, au documentat în medie 48% mai puţine specii de insecte decât pe insulele nelocuite, iar pe cele turistice chiar 66% mai puţine specii de insecte.

„Fragmentarea habitatului şi o reducere a densităţii vegetaţiei au efecte semnificative asupra biodiversităţii pe insulele urbane”, se arată în studiu.

Descoperirile au fost publicate în revista „Open Science” a Societăţii Regale Britanice.

Insulele oceanice reprezintă puţin mai mult de 2% din suprafaţa terestră a Pământului. Cu toate acestea, ele găzduiesc circa 20% din toate speciile de animale şi plante cunoscute şi aproximativ jumătate din toate speciile pe cale de dispariţie.

„Extincţia speciilor indusă de om este deosebit de drastică pe insulele oceanice de la tropice”, a afirmat autorul principal al studiului, Sebastian Steibl, citat într-un comunicat publicat de Universitatea din Bayreuth.

În Maldive, trei tipuri de insule, situate una lângă alta, au fost clar diferenţiate unele de altele de către cercetători: insule nelocuite, insule locuite de populaţia locală şi insule folosite pentru turism.

„Pe insulele turistice, utilizarea pesticidelor reprezintă probabil principala cauză a scăderii drastice a diversităţii insectelor”, a spus Streibl, adăugând că, deşi pesticidele sunt utilizate împotriva ţânţarilor, sunt afectate şi alte specii.

Potrivit cercetătorilor, consecinţele pe termen lung ale mortalităţii insectelor pe insule trebuie clarificată de noi studii. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri COVID din ultimele trei luni

Publicat

5.140 de cazuri noi COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie, fiind cel mai mare număr zilnic de infectări de la jumătatea lunii iulie încoace.

Marea Britanie a raportat duminică 45.140 de noi cazuri COVID-19, scrie Reuters.

Este cel mai mare număr zilnic de la mijlocul lunii iulie.

Este a cincea zi în care noile infectări depășesc 40.000.

Numărul total de internări în spitale a rămas sub nivelul de alertă, la aproximativ 7.000, în timp ce numărul deceselor a scăzut la 57 față de 145 sâmbătă.

Marea Britanie, redeschisă din 19 iulie, are în continuare o rată de infectare mai mare decât Rusia, însă cu 80% din populația de peste 12 ani vaccinată față de 32% în Rusia are de 9 ori mai puține decese.
(sursa: Mediafax)

Citește mai departe