Connect with us

EVENIMENT

Ministerul Apărării Naţionale angajează peste 1.300 de rezerviști voluntari. Vezi până când se desfășoară campania de recrutare

Publicat

militari

Ministerul Apărării Naționale organizează o campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României, informează ziarul Alba24.ro. Campania se desfășoară până în data de 23 august.

Pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din 20 de judeţe .

Pentru înscriere, cetăţenii se pot prezenta atât la sediul centrului militar zonal/judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cât şi la oricare alt centru militar zonal/judeţean sau de sector, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu, a transmis MApN, într-un comunicat de presă.

Cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere.Totodată, vor avea asupra lor următoarele documente, astfel:

a) actul de identitate, în original şi în copie;

b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

c) acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală și unitatea militară/centrul de instruire în care se va executa programul de instruire iniţială, în cazul candidaţilor proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către arme/servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini.

Recrutările se fac pentru locuri disponibile în Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

AICI, detalii suplimentare.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, de la 1 mai. Începe oficial sezonul turistic la Alba Iulia

Publicat

garda apulum și garda cetății își reiau spectacolele, de la

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai. Reprezentanții Centrului Cultural ”Palatul Principilor” din Alba Iulia anunță deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina. 

”Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric.

Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Furtul de identitate în online poate fi anchetat penal. Pozele de pe Instagram ale unei tinere din Alba, folosite fără voia ei

Publicat

furtul de identitate în online poate fi anchetat penal. pozele

Furtul de identitate, în mediul online, poate fi infracțiune penală și se poate lasă chiar o pedeapsă. Fapta intră la fals informatic, iar dacă autorii sunt găsiți pot fi trași la răspundere. 

Recent, un caz de furt de identitate a fost detaliat de magistrații din Câmpeni. Cazul este detaliat într-o motivare de instanță, din 9 aprilie 2024.

Este vorba despre un fenomen care se întâmpla des. De cele mai multe ori victime sunt femei sau tinere, care au profile pe rețele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un coteț, ”mărul discordiei” într-o familie din Câmpeni: Femeie alergată cu toporul și lovită cu ouă de găină în cap, de un frate

Publicat

un coteț, ”mărul discordiei” într o familie din câmpeni: femeie alergată

Un coteț de găini a devenit ”mărul discordiei” într-o familie din Câmpeni, iar scandalul s-a terminat cu un ordin de protecție. Este vorba despre o ceartă între un bărbat, sora și nepoata sa, care a fost tranșat de instanță.

În data de 11 aprilie 2024, magistrații Judecătoriei Câmpeni au emis un ordin de protecție, iar motivare a devenit publică.

Din câte se pare, bărbatul nu era de acord cu un coteț montat în curtea victimelor și l-a distrus. S-a întâmplat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj pregătește CURĂȚENIA de vară. Ce jucător deschide lista PLECĂRILOR

Publicat

1713421543 cfr cluj 1.jpg

Deși Dan Petrescu n-a semnat încă, CFR Cluj pregătește curățenia de vară. Primul pe listă s-ar afla jucătorul adus ca un star în Gruia și anume Omar El Kaddouri.

Pe modelul ucraineanului Yevhen Konoplyanka, dat afară în ianuarie, clujenii se pregătesc să renunțe și la serviciile lui Omar El Kaddouri. Mijlocașul marocan, cu un CV impresionant, a fost adus în iarnă ca o speranță pentru câștigarea titlului, însă mijlocașul nu s-a impus până acum în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe