Connect with us

EVENIMENT

Ministerul Dezvoltării alocă peste 600 de milioane de lei pentru construirea a 15 cămine studenţeşti

Publicat

adrian vestea ministrul dezvoltarii fb
Arhivă foto

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri, ministrul Adrian-Ioan Veştea a declarat că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) are în prezent 15 cămine studenţeşti contractate şi în curs de implementare la nivel naţional. Aceste proiecte au o valoare totală de peste 600 de milioane de lei şi vor oferi peste 4.800 de locuri de cazare.

„În cadrul subprogramului Unităţi şi instituţii de învăţământ de stat, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, are contractate şi în curs de implementare, la nivel naţional, 15 cămine studenţeşti, cu o valoare totală de peste 607,98 milioane de lei şi 4.853 de locuri de cazare”, a subliniat ministrul Veştea, într-o vizită de lucru la Timişoara.

Oficialul s-a întâlnit cu autorităţile publice locale din judeţul Timiş, pentru a discuta despre proiectele pe care acestea le implementează şi care sunt finanţate prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi pentru a verifica stadiul unor proiecte din domeniul educaţiei, dezvoltate prin Compania Naţională de Investiţii.

Astfel, la Universitatea de Vest din Timişoara, ministerul finanţează construirea unui cămin studenţesc cu o capacitate de cazare de 902 persoane în 451 de camere (435 de camere de două locuri şi 16 camere cu un loc), dispuse pe un regim de înălţime S+P+4E+5E parţial. Camerele vor beneficia de condiţii moderne şi vor fi dotate cu grup sanitar propriu, mobilier şi balcon.

„Construcţia este şi cu spaţii comune, precum sală de mese cu o capacitate de 180 de persoane şi două spaţii de co-working cu o capacitate de câte 45 de persoane (acestea pot fi amenajate în funcţie de activităţile necesare – conferinţe, expoziţii, activităţi de lucru sau relaxare pentru persoanele cazate).

Totodată, pe fiecare etaj se vor construi şi săli de lectură, săli de mese cu chicinetă, spălătorii, uscătorii, spaţii tehnice şi ascensoare.

Ministerul Dezvoltării alocă peste 600 de milioane de lei pentru construirea a 15 cămine studenţeşti. Proiectul prevede şi amenajarea de alei pietonale şi locuri de parcare pentru autovehicule

Proiectul prevede şi amenajarea de alei pietonale şi locuri de parcare pentru autovehicule, motociclete şi biciclete.

Valoarea investiţiei este de 138.041.316,35 de lei, iar stadiul actual de execuţie a lucrărilor este de 20%”, precizează sursa citată.

De asemenea, în comuna Ghiroda, MDLPA finanţează construirea unor corpuri de clădire pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Proiectul prevede o clădire cu două amfiteatre (240 de locuri), 10 săli de seminarii (cu o capacitate totală de 500 de locuri), centru de conferinţe cu 4 săli (totalizând 730 de locuri), muzeu antropologic (de 150 persoane simultan), centru multicultural (de 400 de persoane simultan), centru expoziţional multifuncţional (de 200 de persoane simultan), bibliotecă, două săli de studiu şi discuţii (de 80 de persoane simultan), 50 de camere de cazare prevăzute cu grupuri sanitare proprii, un spaţiu de servire a mesei pentru 150 de persoane, funcţiuni medicale (bazin didactic acoperit, centru de recuperare cu vestiare şi sală de recuperare/studiu kinetoterapie şi de exerciţii de mobilitate), o sală de sport multifuncţională şi 5 terenuri de sport (2 terenuri de tenis, 1 teren de baschet şi 3 terenuri de minifotbal/handbal). Se vor construi şi un foişor cu o capacitate de 120 de persoane, precum şi un amfiteatru în aer liber pentru aproximativ 400 de persoane simultan. Valoarea investiţiei este de 121.516.282,52 de lei, în prezent fiind finalizată etapa de proiectare. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Publicat

vulpi scaled.jpg

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.

Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Publicat

politia 5 bun e1649668125144.jpg

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.

„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

Publicat

foto elevi cluj.jpg

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție  a acestei competiții internaționale fiind organizată la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Publicat

whatsapp image 2025 07 04 at 14.08.04 2.jpeg

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe