Connect with us

ACTUALITATE

Ministerul Educaţiei, rubrică nouă pentru profesori. Omul sfinţeşte locul

Publicat

mec

O rubrică numită „Omul sfinţeşte locul” a fost lansată de către Ministerul Educaţiei pentru profesori.

„Începând de săptămâna aceasta, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, vom fi prezenți cu rubrica săptămânală <Omul sfințește locul>”, în semn de recunoștință pentru oamenii care schimbă în bine comunitățile educaționale din care fac parte. Pentru viitoarele postări, vă invităm să ne ajutați să-i găsim și să le mulțumim profesorilor buni ai României, printr-o menționare a numelor lor în comentarii (tag). Noi îi vom căuta, îi vom prezenta pe pagină și le vom mulțumi. Reluăm, de azi, și comunicarea pe contul de Instagram al ministerului”, informează Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei, rubrică nouă pentru profesori. Omul sfinţeşte locul: deschiderea

Rubrica este deschisă de profesorul Viforel Dorobanțu, directorul Școlii numărul 1 din Curcani, județul Călărași.

„Școala din comuna Curcani (județul Călărași) este exemplul viu că există educație de calitate în mediul rural. În ciuda greutăților pe care mulți dintre copiii din Curcani le au acasă, metodele atractive de predare și dăruirea profesorilor îi fac să uite de griji și să nu înceteze să viseze la un viitor frumos. Învață geometria și fizica pe terenul de sport sau pătrund, la clubul de lectură, în lumea fantastică a seriei Harry Potter în școala-pilot din comuna cu resurse financiare puține, dar cu oameni inimoși”, arată ministerul.

Ministerul Educaţiei, rubrică nouă pentru profesori. Omul sfinţeşte locul: Arhitect al schimbărilor

„Arhitect al schimbărilor” la școala din Curcani este domnul director Viforel Dorobanțu, profesor de fizică și de informatică, absolvent al unui masterat în management educațional (în anul 2011), cu studii postuniversitare în Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC): „Înțelegând nevoia de schimbare a școlii românești și de corelare a metodelor de predare cu nevoile copiilor, în anul 2019, directorul a început dotarea fiecărei clase cu câte un calculator și un televizor conectate la internet prin fibră optică. Cu sprijinul mediului ONG, la școală și la grădiniță, au fost organizate cluburi de lectură pentru elevi și pentru părinții preșcolarilor și ore suplimentare gratuite pentru copiii din clasele primare”. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atenționare Cod Galben de ceață și ghețuș în Alba și alte județe din țară, duminică dimineața

Publicat

122071217 675418840077123 1778650695466535666 n.jpg

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări de ceață și formare a ghețușului, pentru județul Alba și alte șapte zone din țară, duminică dimineața.

Atenționările sunt până la ora 9.00, pentru Alba (zona joasă) Cluj, Bistrița-Năsăud, Covasna, Brașov, Mureș, Harghita și Sibiu.

Local este semnalată ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

sursă: meteoromania.ro

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Junii satului”. Festival-concurs la Măguri Răcătău. Colindatul de ceată bărbătească de la Cluj, înscris în patrimoniul UNESCO

Publicat

juni colinde.jpg

Cea de a patra ediție a Festivalului-concurs de obiceiuri și tradiții de iarnă „Junii Satului” din în comuna clujeană Măguri-Răcătău, va avea loc în perioada 10-11 decembrie.

Festivalul urmărește redescoperirea valorilor tradiționale, a obiceiurilor de iarnă autentice locale, promovarea și orientarea acestora spre tânăra generație, pentru păstrarea și punerea în valoare a creațiilor populare autentice, a portului popular, a obiceiurilor și tradițiilor românești.

Festival-concurs de obiceiuri și tradiții la Măguri Răcătău. „Junii satului”

Sâmbătă, 10 decembrie, în prima zi a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Angajări la STAT: POSTURILE vacante la instituții publice din județul Alba. LISTA, condiții și calendarul concursurilor

Publicat

laptop job birou munca pixabay free.jpg

Mai multe posturi sunt vacante în această perioadă în instituții publice din județul Alba.

Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

  • are cetățenia română, cetățenie a altor state…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cod GALBEN de ceață la Cluj. Atenție, ȘOFERI

Publicat

ceata noaptea.jpg

Începând cu ora 20 și până la 23, meteorologii anunță cod galben de ceață în județul Cluj.

„Se va semnala ceață locală, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului”, se arată pe meteoromania.ro.

Șoferilor li se recomandă luarea măsurilor de siguranță necesare pentru a preveni accidentele cauzate de ghețuș și lipsa vizibilității.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe