EVENIMENT
Ministerul Educaţiei va actualiza periodic lista cu încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic
Ministerul Educaţiei a anunţat vineri, 24 februarie 2023, că va actualiza săptămânal lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor unităţilor de învăţământ într-o clasă de risc seismic.
„Începând de astăzi, 24 februarie, Ministerul Educaţiei va face cunoscută, prin afişare pe site-ul instituţiei, situaţia clădirilor aşa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităţilor de învăţământ în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR).
Lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii”, a informat Ministerul Educaţiei.
Potrivit sursei citate, lista va cuprinde informaţiile introduse la nivelul instituţiilor/unităţilor de învăţământ preuniversitar privind starea tuturor clădirilor, fie că acestea sunt în conservare/în uz/cu activitate didactică relocată/în reabilitare/consolidare.
Totodată, lista cuprinde informaţii privind toate clădirile aparţinând instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar, indiferent de destinaţie.
Ministerul Educaţiei va actualiza periodic lista cu încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic. Ce apel a făcut Ministerul Educației la autoritățile publice locale
„Precizăm că menţiunea „Altă destinaţie” face referire la clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc, neîncadrându-se în categoriile săli de clasă/laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport.
Reamintim faptul că lista făcută publică de Ministerul Educaţiei în data de 21 februarie 2023 s-a bazat pe informaţiile introduse în SIIIR la acel moment şi a inclus doar clădirile în uz încadrate în RS1 şi care necesită intervenţie rapidă. Eventualele diferenţe se datorează actualizărilor ulterioare operate în SIIIR”, se arată în informare.
Ministerul Educaţiei a făcut un apel la autorităţile publice locale, în calitate de administratori ai clădirilor, să pună la dispoziţia unităţilor de învăţământ, acolo unde există, actele oficiale care atestă o situaţie distinctă faţă de informaţiile din SIIIR, pentru corecta informare atât a comunităţii educaţionale, cât şi a opiniei publice. Agerpres
EVENIMENT
Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă
Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie.
Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Prețul unui bilet și meniul
Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Băile Sărate din Ocna Mureș organizează în acest an un Revelion 2025 aparte, neconvențional. Cei prezenți la Revelion Pool Party vor schimba rochia de gală și costumul cu o ținută lejeră, pentru a se bucura de multă bălăceală și dans în jurul piscinelor interioare din cadrul complexului.
Cetățenii care vor alege să petreacă trecerea dintre ani…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Dragoș Damian: N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? Participă la un târg de cariere și fură de la competiție
CEO Terapia, Dragoș Damian, critică lipsa de investiție reală în formarea resursei umane de către companii și o practică frecventă: recrutarea agresivă de la competitori.
„N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? În învățământ dual? În burse și practică pentru studenți? În laboratoare scumpe în facultăți? Nici o problemă! Participă la un târg de cariere și fură de la competiție câți angajați ai nevoie!
Povești de adormit…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Program de formare pentru profesorii de gimnaziu, pentru a putea preda educație media digitală. Când și unde se pot înscrie
Centrul pentru Jurnalism Independent a anunțat că au început înscrierile pentru programul de formare de educație media digitală, adresat profesorilor de gimnaziu, care predau discipline umaniste.
”75 de profesori de gimnaziu, care predau științe umaniste, ne vor deveni parteneri în Programul de Educație Media și vor fi pregătiți să ducă către elevii lor concepte precum analiza critică a mesajelor media, fapte și…
Citește mai mult pe Alba24.ro