Connect with us

ACTUALITATE

Ministerul Energiei lucrează la legislaţia care va permite instalarea de turbine eoliene în Marea Neagră

Publicat

eoliene pe mare maritima sursa foto pixabay
sursa foto> pixabay

Ministerul Energiei lucrează în prezent la legislaţia care va permite instalarea de turbine eoliene pe mare (offshore). Ținta este ca România să fie pionier în acest sector în Marea Neagră, a declarat, marţi, George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Copenhaga.

„Pentru sectorul energetic, avem din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă peste 1,5 miliarde de euro. Pe 31 martie am lansat call-ul pentru proiecte în valoare de 460 de milioane de euro. Investitorii pot depune până la 31 mai proiecte pentru a cere finanţare. Vrem să finanţăm peste 950 de MW de energie regenerabilă: 450 de MW în eolian şi 400 de MW în panouri fotovoltaice”, a arătat Niculescu, în cadrul conferinţei organizate de Asociaţia Centrul Român al Energiei, în parteneriat cu Ambasada României în Danemarca.

Ministerul Energiei lucrează la legislaţia care va permite instalarea de turbine eoliene offshore în Marea Neagră. ”Acesta este doar începutul”

„Pentru că în octombrie vom lansa Fondul de Modernizare, care este de circa 1,4 miliarde de euro pe an, deci o resursă financiară foarte importantă pentru a realiza noi capacităţi de producţie curată de energie în România. Îndrăznesc să vă sfătuiesc să analizaţi aceste oportunităţi, pentru a veni în România şi a dezvolta proiecte aici. România în această perioadă se află în a doua fază de dezvoltare a proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile”, a arătat Niculescu.

Ministerul Energiei lucrează în prezent la legislaţia din sectorul eolian offshore, unde România are un potenţial uriaş.

„Am început acest proces la finele anului trecut. Draftul de lege care este în Parlament din 2019 nu mai este fezabil, aşa că am decis să lucrăm cu Banca Mondială, ca şi consultant, pentru a avea un cadru legislativ stabil şi predictibil pentru investiţii în sectorul eolian offshore din Marea Neagră. Avem studii care arată că potenţialul este mare, de altfel Dobrogea, cunoscută pentru potenţialul său eolian, a atras cea mai mare parte din proiectele eoliene din primul val. Deci este natural să continuăm şi ne dorim să fim prima ţară care implementează proiecte offshore wind în Marea Neagră”, a completat oficialul ministerial.

Agerpres

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Valeriu Iftime, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

valeriu iftime 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Valeriu Iftime a explicat care au fost motivele pentru care a intra în politică, dar și de ce vrea să devină președinte al C.J. Botoșani și ce ar vrea să schimbe în județ dacă ar avea acces la această funcție alături de echipa sa de la PNL Botoșani . Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botosani: Au dat foc la hectare întregi de stuf și vegetație uscată, dar pericolul planează asupra gospodăriilor. Pompierii avertizează

Publicat

img 20240502 wa0003 1000x600.jpg

Publicitate

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:

✔️ Gulioaia – au ars aproximativ două hectare de stuf și patru tone de furaje. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale, un alt depozit de furaje și o casă. Au fost salvate două bovine.

Publicitate

✔️…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe