Connect with us

EVENIMENT

Ministerul Mediului lansează un nou apel de proiecte pentru insule ecologice digitalizate prin PNRR

Publicat

tanczos barna scaled e1667725515397.jpg
Arhivă foto

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va lansa al doilea apel de proiecte pentru a construi insule ecologice digitalizate, prin PNRR. În prima rundă a apelului, peste 167 de solicitanți au cerut peste 8.300 de astfel de insule, evaluate la peste 140 de milioane de euro.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor lansează a doua rundă de atragere de fonduri pentru subinvestiţia I.1.b. Construirea de insule ecologice digitalizate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2020 – 2026.

Apelul de finanţare este deschis în perioada 20 aprilie 2023 – 20 iunie 2023.

„În cadrul primei runde, lansate în toamna anului trecut, au fost selectaţi 167 de beneficiari care au solicitat finanţarea a 8.395 de insule ecologice digitalizate, în valoare de 140.104.000 euro.

Alocarea financiară aferentă celei de-a doua runde este repartizată astfel: pentru insule supraterane încasetate cu containere de 1,1 metri cubi: 77.979.971,54 euro; pentru insule supraterane cu containere individuale: 31.662.349,22 euro; pentru insule subterane cu containere individuale: 10.383.679,24 euro”, transmite Ministerul mediului într-un comunicat.

Această subinvestiţie sprijină activităţi/acţiuni specifice pentru înfiinţarea şi dotarea de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere), pentru următoarele fluxuri de deşeuri colectate separat: deşeuri de hârtie şi carton, deşeuri de plastic şi metal, deşeuri de sticlă, deşeuri biodegradabile, deşeuri reziduale, acţiuni specifice pentru dezvoltarea platformei software necesară operării insulelor ecologice digitalizate şi administratorii datelor, acţiuni specifice de promovare a investiţiilor, precum şi pentru promovarea principiului „plăteşte pentru cât arunci”.

Ministerul Mediului lansează un nou apel de proiecte pentru insule ecologice digitalizate prin PNRR. Până la 30 septembrie 2024 se vor realiza şi operaţionaliza cel puţin 7.000 de insule ecologice digitalizate

„Apelul lansat în toamna anului trecut a demonstrat interesul crescut pentru finanţarea acestor insule ecologice digitalizate. Oferim şi posibilitatea instalării unor insule ecologice digitalizate subterane, care funcţionează foarte bine în zone de turism, în zonele urbane, unde nu pot fi amplasate celelalte tipuri de containere.

Aceste insule vor fi extrem de utile în managementul deşeurilor din România, având capacităţi pentru cele 5 fracţii: pentru biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton”, a declarat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tánczos.

Beneficiari eligibili sunt unităţile administrativ–teritoriale, Asociaţiile de dezvoltare intercomunitară (ADI – uri), alte asocieri de UAT-uri. Valorile eligibile corespund unor costuri unitare.

Astfel, pentru insule supraterane încasetate cu containere de 1,1 metri cubi preţul este 14.000 euro/insulă, fără TVA; pentru insule supraterane cu containere individuale – 19.000 euro insulă, fără TVA; iar pentru insule subterane cu containere individuale – 50.000 euro/insulă, fără TVA.

Ca urmare a implementării acestei subinvestiţii, până la 30 septembrie 2024 se vor realiza şi operaţionaliza cel puţin 7.000 de insule ecologice digitalizate, iar până la 30 iunie 2026 se vor realiza şi operaţionaliza cel puţin 13.752 de insule ecologice digitalizate.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

În duelul feroviarilor, Rapid a fost cu două clase peste CFR Cluj

Publicat

rapid cfr cluj.jpg

CFR Cluj a pierdut meciul derby din Superliga la fotbal cu Rapid Bucureşti, jucat în Capitală, cu scorul de 1-3.

Au marcat: Albion Rrahmani (5, 51), Claudiu Petrila (71), respectiv Ciprian Deac (10). Albion Rrahmani a ratat un penalty în min. 5 (a apărat Răzvan Sava)

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cresc salariile în construcții și TVA va rămâne la o singură cifră la alimente și medicamente. Precizările premierului Ciolacu

Publicat

cresc salariile în construcții și tva va rămâne la o

Premierul Marcel Ciolacu a făcut precizări despre TVA și salariile din construcții. Acesta spune că, prin măsurile fiscale pe care le ia, nu introduce taxe noi, ci scoate din excepţii şi niciun om de rând nu va fi afectat de aceste măsuri.

„Nu se mai măreşte nicio taxă. Noi am venit cu un pachet pe toate cele trei paliere. Noi avem excepţii, eu nu mai suport cuvântul ‘excepţie’. De când sunt prim-ministru, mie mi s-a acrit de acest cuvânt. Cu cât îmi vin mai multe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât vor crește pensiile în România și care sunt planurile pentru următoarea perioadă. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Publicat

cât vor crește pensiile în românia și care sunt planurile

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seara că dorește ca legea pensiilor să fie gata până la finalul anului și să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024. De asemenea, a dat detalii despre modalitatea în care pensiile vor fi majorate.

”S-au discutat trei variante pe Legea pensiilor. Sunt inechități foarte mari. Și Comisia caută un echilibru social.

Eu doresc să trec legea anul acesta și de la 1 ianuarie să intre în vigoare.

Vom lua anumite măsuri fiscale, poate o să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Accident la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit pe Calea Moților din municipiu

Publicat

video: accident la alba iulia. două mașini s au lovit pe

Un accident rutier s-a petrecut luni seara pe Calea Moților din Alba Iulia. Din primele date, au fost implicate două autovehicule.

Potrivit IPJ Alba, nu au fost persoane rănite, evenimentul rutier fiind încadrat ca tamponare.

La fața locului a fost prezent și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe alba24

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe