Connect with us

EVENIMENT

Ministerul Mediului lansează un nou apel de proiecte pentru insule ecologice digitalizate prin PNRR

Publicat

tanczos barna scaled e1667725515397.jpg
Arhivă foto

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va lansa al doilea apel de proiecte pentru a construi insule ecologice digitalizate, prin PNRR. În prima rundă a apelului, peste 167 de solicitanți au cerut peste 8.300 de astfel de insule, evaluate la peste 140 de milioane de euro.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor lansează a doua rundă de atragere de fonduri pentru subinvestiţia I.1.b. Construirea de insule ecologice digitalizate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2020 – 2026.

Apelul de finanţare este deschis în perioada 20 aprilie 2023 – 20 iunie 2023.

„În cadrul primei runde, lansate în toamna anului trecut, au fost selectaţi 167 de beneficiari care au solicitat finanţarea a 8.395 de insule ecologice digitalizate, în valoare de 140.104.000 euro.

Alocarea financiară aferentă celei de-a doua runde este repartizată astfel: pentru insule supraterane încasetate cu containere de 1,1 metri cubi: 77.979.971,54 euro; pentru insule supraterane cu containere individuale: 31.662.349,22 euro; pentru insule subterane cu containere individuale: 10.383.679,24 euro”, transmite Ministerul mediului într-un comunicat.

Această subinvestiţie sprijină activităţi/acţiuni specifice pentru înfiinţarea şi dotarea de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere), pentru următoarele fluxuri de deşeuri colectate separat: deşeuri de hârtie şi carton, deşeuri de plastic şi metal, deşeuri de sticlă, deşeuri biodegradabile, deşeuri reziduale, acţiuni specifice pentru dezvoltarea platformei software necesară operării insulelor ecologice digitalizate şi administratorii datelor, acţiuni specifice de promovare a investiţiilor, precum şi pentru promovarea principiului „plăteşte pentru cât arunci”.

Ministerul Mediului lansează un nou apel de proiecte pentru insule ecologice digitalizate prin PNRR. Până la 30 septembrie 2024 se vor realiza şi operaţionaliza cel puţin 7.000 de insule ecologice digitalizate

„Apelul lansat în toamna anului trecut a demonstrat interesul crescut pentru finanţarea acestor insule ecologice digitalizate. Oferim şi posibilitatea instalării unor insule ecologice digitalizate subterane, care funcţionează foarte bine în zone de turism, în zonele urbane, unde nu pot fi amplasate celelalte tipuri de containere.

Aceste insule vor fi extrem de utile în managementul deşeurilor din România, având capacităţi pentru cele 5 fracţii: pentru biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton”, a declarat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tánczos.

Beneficiari eligibili sunt unităţile administrativ–teritoriale, Asociaţiile de dezvoltare intercomunitară (ADI – uri), alte asocieri de UAT-uri. Valorile eligibile corespund unor costuri unitare.

Astfel, pentru insule supraterane încasetate cu containere de 1,1 metri cubi preţul este 14.000 euro/insulă, fără TVA; pentru insule supraterane cu containere individuale – 19.000 euro insulă, fără TVA; iar pentru insule subterane cu containere individuale – 50.000 euro/insulă, fără TVA.

Ca urmare a implementării acestei subinvestiţii, până la 30 septembrie 2024 se vor realiza şi operaţionaliza cel puţin 7.000 de insule ecologice digitalizate, iar până la 30 iunie 2026 se vor realiza şi operaţionaliza cel puţin 13.752 de insule ecologice digitalizate.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Publicat

euro e1585126946240.jpg

Calmul temporar existent între atacul Iranului asupra statului evreu și momentul în care Israelul va răspunde cu aceeași monedă, a redus aversiunea față de risc dar și prețul petrolului.

Cursul euro a scăzut miercuri de la 4,9763 la 4,9754 lei, într-o ședință în care tranzacțiile s-au înghesuit în culoarul 4,975 – 4,976 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Evoluția leului nu a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Are peste 340 de ani, iar drumul până la ea este o aventură în sine

Publicat

video: cum arată cea mai veche casă din comuna rimetea.

Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Comuna este una dintre cele mai atractive locuri din Alba pentru turiști.

Pe lângă casele albe, ospitalitatea gazdelor, gulașul tradițional și peisajul superb, comuna mai este cunoscută pentru încă un obiectiv turistic. 

Ascunsă de ochii lumii, într-o parte a localității se află cea mai veche casă din comună. O casă veche de peste 340 de ani.

Drumul până la ea este o aventură în sine. O stradă îngustă, de mai bine de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite

Publicat

peste 7 milioane de români utilizează tiktok în fiecare lună

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite pe care l-a lansat și are termen să o facă până joi. 

Asta în contextul în care există temeri că ar putea crește dependența copiilor de videoclipurile de pe platformă, transmite Radio România.

TikTok Lite, aplicație lansată în Franța și Spania în această lună, oferă utilizatorilor premii, cum ar fi vouchere Amazon, carduri cadou prin PayPal sau TikTok Coins pentru diferite…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor. Cum este sărbătorită la Sebeș

Publicat

18 aprilie: ziua internațională a monumentelor și siturilor. cum este

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este sărbătorită și la Sebeș, transmit reprezentanții primăriei orașului.

Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să atragă atenția asupra unor valori inestimabile și irepetabile, în multe cazuri puse în pericol și chiar amenințate cu distrugerea.

ICOMOS…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe