Connect with us

ACTUALITATE

Ministerul Sănătăţii a modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2

Publicat

Ministerul Sănătăţii anunţă, vineri, că a modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, schimbările vizează creşterea accesibilităţii pacientului la tratament precoce în ambulatoriu.

„Conform modificărilor, medicaţia antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripţie medicală”, precizează sursa citată.

Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicat joi în Monitorul Oficial. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Se ridică majoritatea restricţiilor în Anglia

Publicat

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat miercuri că la 27 ianuarie se va pune capăt majorităţii măsurilor introduse pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron a noului coronavirus, urmând ca din martie să se renunţe la izolarea persoanelor testate pozitiv, transmite AFP.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi sau la anumite mari întruniri nu va mai fi necesar un certificat sanitar, a anunţat Boris Johnson în parlament.

‘În condiţiile în care COVID devine endemic, trebuie să înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări’, a explicat el.

Şeful guvernului britanic a afirmat că nu va mai prelungi regula ce impune izolarea persoanelor cu test pozitiv la coronavirus, atunci când măsura va expira la 24 martie, însă decizia ar putea fi chiar devansată.

‘Nu obligăm legal oamenii să se izoleze dacă au gripă’, a explicat el.

În Marea Britanie, unde mai mult de 152.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au decedat, cele mai recente date disponibile arată o scădere cu aproape 40% a numărului de cazuri noi săptămânale şi o stabilizare a numărului de pacienţi spitalizaţi. Concomitent scade şi numărul celor aflaţi la terapie intensivă, aflat oricum la un nivel redus în timpul valului Omicron.

Această relaxare a unor măsuri considerate de către o parte a majorităţii conservatoare ca îngrădind libertăţile survine mai devreme decât se aştepta şi într-un context de criză fără precedent pentru Boris Johnson, adâncit în scandalul petrecerilor de la reşedinţa sa din Downing Street în timpul perioadelor de lockdown.

În Regatul Unit, fiecare naţiune constitutivă îşi decide politica în materie de sănătate.

Marţi, guvernul scoţian a anunţat ridicarea majorităţii restricţiilor începând de lunea viitoarea. Discotecile se vor putea redeschide, iar capacităţile de primire ale sălilor de spectacole vor fi crescute.

Până acum, doar trei familii diferite puteau să se întâlnească în spaţii închise, dar această limită va fi la rândul ei anulată.

Totuşi, telemunca rămâne recomandată.

La rândul său, guvernul Ţării Galilor, unde valul Omicron a trecut de vârful de cazuri, a anunţat săptămâna trecută o ridicare treptată a restricţiilor.AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Finanţare de 42,8 milioane de lei pentru extinderea sistemului de termoficare, la Botoșani

Publicat

consiliul local focsani enet 603979170 601x600.jpg

Municipiul Botoşani va beneficia de o finanţare de 42,8 milioane de lei pentru extinderea sistemului de termoficare, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Cosmin Andrei, relatează AGERPRES.

Potrivit acestuia, finanţarea este asigurată Programul Operaţional Infrastructură Mare 2015- 2020, proiectul având în vedere reabilitarea reţelelor termice secundare din cinci ansambluri de locuinţe.

“Acest proiect substanţial pentru municipiul Botoşani îşi propune continuarea dezvoltării infrastructurii de termoficare din municipiu şi se referă la reducerea pierderilor de energie termică în reţelele de transport şi distribuţie, îmbunătăţirea parametrilor tehnici de transport şi distribuţie a energiei termice şi îmbunătăţirea siguranţei şi calităţii apei calde şi căldurii furnizate consumatorilor casnici şi non-casnici”, a afirmat Andrei.

În baza acestui proiect, vor fi racordate la reţeaua de termoficare administrată de societatea comercială Modern Calor SA cel puţin 20 de instituţii publice din municipiu, printre care mai multe unităţi de învăţământ, unităţi de cultură sau spitale.

De asemenea, va fi modernizat sistemul de pompare a agentului termic din centrala de producţie a Modern Calor.

Sursa: AGERPRES

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

George Simion și-a luat SICTIR de la niște clujeni. Cum a răspuns liderul AUR

Publicat

aur cluj george simion.jpg

Liderul AUR, deputatul George Simion, a fost primit cu brațele deschise, miercuri, la Cluj-Napoca de către grupul său de susținători. Acesta a venit în Transilvania să susțină caravana pentru demiterea președintelui României, Klaus Iohannis.

George Simion a primit în dar o icoană, pâine cu sare și un pahar mic de tărie.

La prânz a avut și o întâlnire cu primarul Emil Boc, în cadrul căreia și-a afirmat susținerea pentru proiectul de reorganizare administrativă a țării.

În fața Teatrului Național, un grup de tineri au afișat mesaje împotriva acestuia. ”AUR Legionar” și ”Hai sictir”

”Să se lase USR-iștii de apucături din astea, că fiecare are dreptul să existe în țara asta. Vă iubim și pe dumneavoastră, chiar dacă voi nu ne iubiți”, le-a dat replica George Simion.

 

foto: facebook Bogdan Stanciu

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Germania a depăşit 100.000 de cazuri zilnice de COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei

Publicat

Germania a depăşit 100.000 de cazuri zilnice de COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor publicate miercuri dimineaţă de Institutul Robert Koch (RKI), agenţia pentru controlul bolilor din Germania, relatează dpa.

Potrivit cifrelor RKI, în Germania au fost înregistrate 112.323 de cazuri de coronavirus în 24 de ore.

Vineri, numărul zilnic al infectărilor cu COVID-19 a depăşit pentru prima dată pragul de 90.000, iar în urmă cu o săptămână au fost înregistrate 80.430 de cazuri noi zilnice.

Incidenţa pe şapte zile a infecţiilor la 100.000 de locuitori a fost de 584,4 miercuri, faţă de 553,2 cu o zi înainte şi de 407,5 cu o săptămână mai devreme.

În Germania, au fost înregistrate 239 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, comparativ cu 384 cu o săptămână mai devreme.

RKI a raportat un total de 8.186.850 de cazuri de coronavirus în Germania de la începutul pandemiei. Numărul real însă este probabil mult mai mare în condiţiile în care multe contagieri nu sunt detectate.

Totodată au fost raportate 3,17 spitalizări la 100.000 de persoane.

Numărul persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 în Germania este în prezent de 7.098.400 şi în total au fost înregistrate 116.081 de decese asociate COVID-19. AGERPRES

Citește mai departe