Connect with us

EVENIMENT

Ministerul Sănătăţii desfăşoară o campanie naţională de informare şi conştientizare privind vaccinarea

Publicat

vaccin
fotografie cu caracter ilustrativ

Sub sloganul „Ştiu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”, Ministerul Sănătăţii a demarat o campanie naţională amplă de informare şi conştientizare cu privire la importanţa vaccinării. Scopul acestei campanii este de a educa și încuraja populația să ia decizia înțeleaptă de a se vaccina, pentru a proteja atât ei înșiși, cât și comunitatea în care trăiesc.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, campania de informare şi conştientizare constă în promovarea a câte cinci spoturi audio şi video, adaptate principalelor categorii de public: cel general, bebeluşi, copii şi adolescenţi, vârsta a III-a, persoanele aflate în grupe de risc şi se va desfăşura în următoarele trei luni.

Obiectivul campaniei de vaccinare este creşterea interesului publicului pentru această „măsură esenţială” de sănătate publică. Informaţii privind vaccinarea pot fi accesate pe site-ul www.provaccin.ro, aflat în proprietatea şi administrat de Ministerul Sănătăţii.

„Trebuie să recunoaştem faptul că în perioada pandemiei COVID-19 a scăzut încrederea în vaccinare.

Acum, prin această campanie de informare şi conştientizare, dar şi prin altele care vor urma, Ministerul Sănătăţii îşi exercită rolul său esenţial, de a încuraja vaccinarea populaţiei, considerând însă că aceasta nu este o acţiune obligatorie, ci puternic recomandată pentru cetăţeni, iar decizia individuală trebuie luată în mod informat, pe baza datelor ştiinţifice.

Ministerul Sănătăţii desfăşoară o campanie naţională de informare şi conştientizare privind vaccinarea. Bugetul total al proiectului ROVAC- SIPOCA 708

Acest lucru îl face actuala campanie, care-i îndeamnă pe cetăţeni să se informeze asupra beneficiilor vaccinării pentru sănătatea lor şi a celor dragi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat în comunicat.

Obiectivul general al Ministerului Sănătăţii, cuprins şi în cadrul Strategiei Naţionale de Vaccinare 2023-2030, document aflat în curs de aprobare, îl reprezintă „asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure şi eficace, care să contribuie la o stare de sănătate mai bună a populaţiei, astfel încât oricine, oricând şi la orice vârstă să beneficieze de vaccinuri în folosul propriei sănătăţi şi a stării sale de bine”.

Campania de informare şi conştientizare este realizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea şi introducerea de sisteme şi standarde în Ministerul Sănătăţii ce optimizează procesele decizionale privind activitatea de vaccinare în România – ROVAC”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Bugetul total al proiectului ROVAC- SIPOCA 708 este de 21.915.927,05 lei cu TVA. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Data până la care românii vor plăti prețuri subvenționate la energie electrică și gaze. Anunțul ANRE

Publicat

data până la care românii vor plăti prețuri subvenționate la

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE) au anunţat data până la care preţurile la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate.

Românii vor plăti preţuri mai mici la facturile de la lumină şi gaze încă un an şi jumătate, până la sfârşitul lunii martie 2025.

Măsura plafonării se menţine pentru a asigura stabilitatea tarifelor pentru populaţie şi pentru consumatorii industriali.

În plus, românii primesc asigurări…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Interpretul de muzică populară Traian Stoiță din Sibiu, student la Drept în Alba Iulia. De ce a ales domeniul

Publicat

interpretul de muzică populară traian stoiță din sibiu, student la

Îndrăgitul interpret de muzică populară Traian Stoiță, profesor de canto la Palatul Copiilor din Sibiu, a devenit student al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Începând de luni, acesta va face naveta pentru a participa la cursurile Facultății de Drept. 

„La 30 de ani, din nou boboc! Începuturile sunt pline de farmec, iar finalurile sunt pline de realizări! Doamne ajută”, a scris Traian, vineri, pe pagina de Facebook.

Traian Stoiță este unul dintre cei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

DUMINICĂ: Caravana de vâslit pe Mureș, prima ediție. Tură de vâslit pe râul Mureș, de la Sântimbru la Alba Iulia. REGULAMENT

Publicat

duminicĂ: caravana de vâslit pe mureș, prima ediție. tură de

Pasionații de vâslit, sportivi amatori și profesioniști, sunt așteptați duminică, 1 octombrie, la debarcaderul de la Sântimbru, pentru a lua parte la Caravana de vâslit pe Mureș – ediția I. Evenimentul sportiv va presupune vâslit în aval pe râul Mureș, având ca punct de sosire debarcaderul de la Partoș (Alba Iulia). 

Principalul scop al competiției îl constituie promovarea disciplinei de kaiac-canoe, a unui stil de viață sănătos, care presupune activitate fizică…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alertă în Galați: Armata a depistat pe radare „o posibilă pătrundere neautorizată”. Autoritățile caută drone căzute

Publicat

alertă în galați: armata a depistat pe radare „o posibilă

Ministerul Apărării a transmis că sistemul de supraveghere radar al armatei a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Vineri seară, înainte de miezul nopții, locuitorii din județele Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert prin care erau anunțați să se adăpostească întrucât exista posibilitatea „căderii unor obiecte din spațiul aerian”.

Mai multe echipaje de la ISU, IPJ,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe