EVENIMENT
Ministerul Sănătăţii desfăşoară o campanie naţională de informare şi conştientizare privind vaccinarea

Sub sloganul „Ştiu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”, Ministerul Sănătăţii a demarat o campanie naţională amplă de informare şi conştientizare cu privire la importanţa vaccinării. Scopul acestei campanii este de a educa și încuraja populația să ia decizia înțeleaptă de a se vaccina, pentru a proteja atât ei înșiși, cât și comunitatea în care trăiesc.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, campania de informare şi conştientizare constă în promovarea a câte cinci spoturi audio şi video, adaptate principalelor categorii de public: cel general, bebeluşi, copii şi adolescenţi, vârsta a III-a, persoanele aflate în grupe de risc şi se va desfăşura în următoarele trei luni.
Obiectivul campaniei de vaccinare este creşterea interesului publicului pentru această „măsură esenţială” de sănătate publică. Informaţii privind vaccinarea pot fi accesate pe site-ul www.provaccin.ro, aflat în proprietatea şi administrat de Ministerul Sănătăţii.
„Trebuie să recunoaştem faptul că în perioada pandemiei COVID-19 a scăzut încrederea în vaccinare.
Acum, prin această campanie de informare şi conştientizare, dar şi prin altele care vor urma, Ministerul Sănătăţii îşi exercită rolul său esenţial, de a încuraja vaccinarea populaţiei, considerând însă că aceasta nu este o acţiune obligatorie, ci puternic recomandată pentru cetăţeni, iar decizia individuală trebuie luată în mod informat, pe baza datelor ştiinţifice.
Ministerul Sănătăţii desfăşoară o campanie naţională de informare şi conştientizare privind vaccinarea. Bugetul total al proiectului ROVAC- SIPOCA 708
Acest lucru îl face actuala campanie, care-i îndeamnă pe cetăţeni să se informeze asupra beneficiilor vaccinării pentru sănătatea lor şi a celor dragi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat în comunicat.
Obiectivul general al Ministerului Sănătăţii, cuprins şi în cadrul Strategiei Naţionale de Vaccinare 2023-2030, document aflat în curs de aprobare, îl reprezintă „asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure şi eficace, care să contribuie la o stare de sănătate mai bună a populaţiei, astfel încât oricine, oricând şi la orice vârstă să beneficieze de vaccinuri în folosul propriei sănătăţi şi a stării sale de bine”.
Campania de informare şi conştientizare este realizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea şi introducerea de sisteme şi standarde în Ministerul Sănătăţii ce optimizează procesele decizionale privind activitatea de vaccinare în România – ROVAC”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Bugetul total al proiectului ROVAC- SIPOCA 708 este de 21.915.927,05 lei cu TVA. Agerpres
EVENIMENT
FOTO. Legende și EROI mai mari sau mai mici, un PROIECT eTwinning la care au participat și elevi din Cluj-Napoca

În acest an școlar, elevii clasei a VI-a C de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-au implicat în proiectul eTwinning „Legends and heroes among us”, inițiat de două profesoare din Slovacia și Cehia, proiect la care au participat 178 de elevi și 17 cadre didactice din 9 țări.
„Începând cu luna octombrie, participanții la proiect au desfășurat diverse activități comune, menite să le pună în valoare creativitatea, spiritul de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO: Gala Sportului în Alba. Cei mai buni sportivi și antrenori, premiați de Consiliul Județean. LISTA performerilor

Gala Sportului în Alba. Peste 250 de sportivi și antrenori din Alba au fost premiați, joi, 15 mai 2025, de Consiliul Județean, pentru rezultate deosebite obținute anul trecut. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.
Gala Sportului în Alba a fost fost organizată de Consiliului Judeţean Alba, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport și cu sprijinul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba.
Au fost acordate premii sportivilor și…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Un bărbat a fost recent trimis în judecată pentru furt, după ce a sustras un telefon mobil, din Gara CFR din Alba Iulia.
Deși furtul s-a petrecut în martie 2024, bărbatul a fost trimis în judecată, un an mai târziu în data de 12 mai 2025. Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.
Din câte se pare bărbatul este în prezent încarcerat la Penitenciarul Aiud.
Cum s-a petrecut furtul
Furtul s-a petrecut în…
Citește mai mult pe Alba24.ro

În data de 15 mai a.c., în jurul orei 12:00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că nepoata sa, Kanalas Iolanda, în vârstă de 34 de ani, a plecat voluntar, în urmă cu aproximativ trei luni, de la domiciliul din Cluj-Napoca și, până în prezent, nu a mai revenit, neavând informații despre locul în care s-ar afla.
SEMNALMENTE : Înălțime aproximativă – 1,60 m, greutate de circa 80 kg, ochi negri, păr brunet.
Ați…
Citește mai mult pe Cluj24.ro