Connect with us

EVENIMENT

Ministerul Sănătăţii din România, ajutor pentru Turcia. Nici ONU nu stă deoparte, promițând să ajute toți sirienii

Publicat

ministerul sănătăţii din românia, ajutor pentru turcia. nici onu nu

În cursul zilei de ieri, Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie, a făcut un anunț important, spunând că va mobiliza profesioniştii din domeniu care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate de cutremurele din Turcia.

Turcia primește ajutor din partea Ministerului Sănătății

„Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie, mobilizează profesioniştii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate.

Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii. Sunt pregătite medicamente şi materiale…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

”STOP CAMION”: Trafic restricţionat temporar pentru automarfare pe teritoriul Ungariei

Publicat

Arhivă foto

Traficul automarfarelor va fi restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei din seara zilei de sâmbătă până duminică noaptea, a anunţat vineri, 24 martie 2023, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, într-un comunicat.

„Începând cu data de 25 martie 2023, de la ora 23.00 – ora României, până în data de 26 martie 2023, ora 23.00 – ora României, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că începând cu luna martie s-a introdus „STOP CAMION”, adică reglementări privind interdicţia pe teritoriul Ungariei în weekend-uri sau în zilele de sărbători legale pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone,” se arată în comunicat.

Sursa menţionează că restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură.

În acest context, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

Conducerea ITPF Oradea (cu atribuţii în judeţele Bihor şi Arad) precizează faptul că, în acest interval de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Trafic restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei pentru automarfare. Recomandările polițiștilor

Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

ATV răsturnat într-o localitate din Prahova. Un bărbat a fost rănit

Publicat

accident general 1 e1621935677301 590x354 1
Arhivă foto

Un accident s-a produs, vineri după-amiază într-o localitate din Prahova. Un bărbat a fost rănit după ce a căzut cu ATV-ul.

Potrivit ISU Prahova, un bărbat de aproximativ 33 de ani s-a răsturnat cu ATV, în comuna Drajna, sat Cătunu.

S-a intervenit cu o șenilată UTV și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Asistență medicală este asigurata de un echipaj SAJ.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Copil de 9 ani, atacat de un câine pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei

Publicat

ambulanta
Arhivă foto

Un băiețel de 9 ani, aflat cu bona pe stradă, a fost atacat de un câine, în Sectorul 1 al Capitalei.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 5 au fost sesizați vineri că, în timp ce un copil, însoțit de o persoană, se deplasa pe o stradă, din Sectorul 1, ar fi fost atacat de un câine.

La fața locului a mers un echipaj medical să dea îngrijiri medicale.

„Verificările sunt continuate în vederea stabilirii condițiilor în care a avut loc evenimentul”, informează Poliția Capitalei.

Conform unor surse, este vorba despre un băiat de 9 ani, aflat pe stradă cu bona. Un câine care ar fi ieșit dintr-o curte și l-ar fi atacat pe copil.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Agent de la Penitenciarul București–Rahova, cercetat pentru luare de mită și fals intelectual

Publicat

sentinta proces tribunal
Arhivă foto

Un angajat de la Penitenciarul Rahova, având gradul de agent operativ principal I, este acuzat de procurori că a primit mită de la mai mulţi colegi. Mita a fost primită cu scopul de a le întocmi ordine de serviciu care atestau deplasări fictive la Satu Mare, când în realitate aceştia se aflau în concediu de odihnă.

„În perioada aprilie – mai 2022, inculpatul, în calitate de agent operativ principal I – supraveghere şi secretariat în cadrul Penitenciarului Bucureşti – Rahova, având printre atribuţiile de serviciu şi pe cele de întocmire şi emitere a ordinelor de serviciu, de primire a acestora şi de introducere a lor în circuitul de decontare, a primit sume de bani de la mai mulţi angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti – Rahova în cadrul şi în legătură cu atribuţiile de serviciu anterior enumerate, respectiv pentru a emite pe numele acestora ordine de serviciu, ce atestau nereal deplasarea respectivilor angajaţi în Satu Mare pe durata concediilor de odihnă, solicitate de aceştia în cursul lunii aprilie 2022”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti transmis vineri AGERPRES.

Agentul a fost reţinut de procurori pentru luare de mită, fals intelectual, folosirea instrumentelor false şi complicitate la înşelăciune, iar vineri un judecător de la Tribunalul Bucureşti a dispus plasarea lui sub controlul judiciar pe o durată de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

În desfăşurarea anchetei, organele de urmărire penală au beneficiat de sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al Penitenciarului Bucureşti – Rahova. Agerpres

Citește mai departe