Connect with us

EVENIMENT

Ministerul Sănătăţii extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populaţie

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală pentru toate grupele populaţionale, fără a mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc.

„Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue şi în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esenţială. Riscurile de co-infecţie COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat ştiinţific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populaţie”, a declarat ministrul Voiculescu, citat într-un comunicat de presă.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

„Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii, care recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

Măsurile de igienă personală – spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – sunt „esenţiale” pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, mai transmite ministerul. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Plafonarea prețurilor la energie: ANRE propune o perioadă de tranziţie de un an pentru ieşirea din schema de plafonare

Publicat

plafonarea prețurilor la energie: anre propune o perioadă de tranziţie

Plafonarea prețurilor la energie. Ministerul Energiei a lansat vineri, în dezbatere publică, un proiect de ordonanță pentru modificarea OUG 27/2022 privind plafonarea preţurilor la energie. Obiectivele acestuia vizează un preţ corect pe facturile românilor, în contextul scăderii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. De asemenea, se urmărește crearea cadrului pentru trecerea etapizată la o piaţă mai competitivă și se propune eliminarea „taxei pe soare”.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Future Economy Summit & Networking la Cluj. Clujenii interesați se mai pot înscrie la eveniment

Publicat

event.jpg

Ritmul și natura schimbărilor economice din era „instantului” pot crea provocări oamenilor de business în trasarea unei viziuni pe termen lung.

Future Economy Summit & Networking, event organizat prin platforma X Party and Networking (XPN) alături de Cluj IT Cluster, reunește în 21 martie la Cluj-Napoca, reprezentanți de top ai sectoarelor de business, academice si de reglementare din sfera tehnologiei și inovației, industriei si energiei pentru discutii tematice…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: În Cetatea Alba Carolina se găsesc opt ceasuri și cadrane solare, unele vechi de câteva sute de ani. Câte sunt funcționale

Publicat

foto: În cetatea alba carolina se găsesc opt ceasuri și

În Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia se găsesc nu mai puțin de opt ceasuri și cadrane solare, vechi și de câteva sute de ani. Două dintre acestea sunt încă funcționale. 

Ceasurile solare sunt cele mai vechi dispozitive utilizate pentru a măsura timpul. Acestea depind de rotația și mișcarea soarelui.

Pe măsură ce soarele se deplasează de la est la vest, umbra tijei indicatoare, denumită gnomon, se „așează” pe suprafața gradată a ceasului și indică orele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Postul Paștelui 2024. Cum se ține corect și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Ce este interzis să faci în Postul Mare

Publicat

postul paștelui 2024. cum se ține corect și care sunt

Postul Paștelui 2024. Anul acesta Creștin ortodocșii au de ținut 48 de zile de post înainte de Paște. Acestea încep pe 18 martie și se sfârșesc pe 5 mai. Începutul postului diferă de la un an la altul, în contextul în care data Sfintelor Paști nu are o dată fixă de prăznuire. În perioada postului, credincioșii trebuie să se roage pentru curățarea sufletului.

Dea asemenea, este interzis consumul de carne, brânză, ouă și lapte. În schimb, există și zile în care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe