Connect with us

EVENIMENT

Ministerul Transporturilor anunţă că se pot RELUA ZBORURILE către şi dinspre mai multe ţări

Publicat

avion-pasageri

Ministerul Transporturilor a venit sâmbătă cu o serie de precizări cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, începând cu 15 iunie 2020.

Potrivit unui comunicat al MT remis AGERPRES, în baza Hotărârii de Guvern nr. 465 din 11 iunie 2020 pentru modificarea şi completarea anexelor la Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la punctul 8 s-a prevăzut că „La anexa nr. 3 articolul 4, după punctul 1 se introduce un nou punct, punctul 1^1, cu următorul cuprins: Se pot relua zborurile prevăzute la pct. 1 pentru ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”.

Anterior, prin Hotărârea de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin art. 4 pct. 1 s-a stabilit: „Suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România”.

În consecinţă, „pe baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Comitetul National pentru Situaţii de Urgenta (CNSU) va hotărî cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, dar şi lista ţărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile”, se precizează în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Această listă se stabileşte de INSP pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situaţia în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

În România, în timpul celor două stări de urgenţă succesive (16 martie-14 aprilie şi 15 aprilie-14 mai), au fost impuse o serie de restricţii şi limitări de drepturi, între care: limitarea circulaţiei persoanelor şi suspendarea călătoriilor în străinătate. Odată cu trecerea la starea de alertă, începând cu 15 mai, o serie de restricţii au fost ridicate, gradual, din două în două săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemiologică.

Având în vedere expirarea actualei stări de alertă, la 15 iunie 2020, premierul Ludovic Orban a anunţat, la 11 iunie, că Guvernul va aproba săptămâna viitoare, în următoarea şedinţă, prelungirea stării de alertă după data de 16 iunie. „Hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de 16 iunie (…) Starea de alertă e indispensabilă pentru a putea menţine în vigoare toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecţia sănătăţii şi vieţii cetăţenilor”, a explicat Ludovic Orban în cadrul şedinţei de guvern din 11 iunie 2020. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

Peste 5.500 de firme au fost radiate în luna ianuarie a anului 2023

Publicat

Un număr de 5.511 de firme au fost radiate la nivel naţional în primă lună a anului 2023, cu 4,45% mai multe comparativ cu perioada similară a anului 2022, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai multe radieri au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 856 (plus 17,58% faţă de ianuarie 2022) şi în judeţele Timiş- 260 (plus 8,79%), Constanţa – 257 (plus 1,98%) şi Cluj – 254 (plus 14,93%).

La polul opus, cele mai puţine radieri au fost consemnate în judeţele Ialomiţa – 30 (în scădere cu 3,23% faţă de ianuarie 2022), Giurgiu – 37 (minus 27,45%), Covasna – 43 (plus 2,38%) şi Mehedinţi – 43 (minus 18,87%).

Creşterile cele mai semnificative ale numărului de radieri s-au înregistrat în judeţele Bistriţa-Năsăud (plus 122,22%), Bacău (plus 48,62%) şi Hunedoara (plus 37,21%).

În perioada analizată, cele mai mari scăderi ale numărului de radieri au fost consemnate în judeţele Neamţ (minus 31,03%), Vâlcea (minus 30,84%) şi Giurgiu (minus 27,45%).

Pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 1.440 (minus 1,3% raportat la ianuarie 2022), construcţii – 501 (plus 5,92%%) şi transport şi depozitare – 455 (plus 21,66%). Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact între un autoturism și un autobuz pe o stradă din Pitești. Două persoane, rănite

Publicat

colaj accident pitesti

Două persoane au fost rănite într-un accident rutier produs, luni seară, pe o stradă din Pitești. În coliziune au fost implicate un autoturism și un autobuz.

Potrivit ISU Argeș, accidentul a avut loc luni seară, pe strada Smeurei din municipiul Pitești.

accident 1

Din primele informații, coliziunea s-a produs între un autoturism și un autobuz.

accident 2

Au intervenit pompierii militari pentru asigurarea măsurilor specifice, precum și pentru a acorda primul ajutor calificat la nevoie.

Două persoane ar avea nevoie de îngrijiri medicale.

Știre în actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

O regiune din Antarctica se topeşte rapid. Nivelul mărilor lumii ar putea creşte cu peste un metru

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

O regiune din Antarctica se topește rapid. Gheața ar putea acoperi Manhattan-ul cu un strat gros de 61 de kilometri. De asemenea, apa rezultată ar putea duce la o creștere a nivelului mărilor lumii cu peste un metru.

Oamenii de ştiinţă care cercetează Amundsen Sea Embayment, o regiune din vestul Antarcticii, spun că gheţarii acesteia joacă un rol-cheie în creşterea nivelului mărilor lumii, deoarece au suficientă apă pentru a creşte nivelul global cu peste un metru, potrivit Sky News.

Peste 3 000 de miliarde de tone de gheaţă au fost pierdute în doar 25 de ani în regiunea din Antarctica care se schimbă cel mai rapid.

Dacă această cantitate de gheaţă ar fi îngrămădită pe Londra, ar fi stivuită pe o înălţime de 2 km, potrivit cercetăriloor efectuate de Universitatea din Leeds. În cazul în care ar fi îngrămădită deasupra Manhattan-ului, clădirea Empire State Building ar putea fi îngropată de 137 de ori, gheaţa având o înălţime de 61 km.

Situată în vestul Antarcticii, Marea Amundsen este formată din 20 de gheţari majori şi acoperă o suprafaţă de peste patru ori mai mare decât cea a Regatului Unit.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții temporare de trafic în Pasajul Unirii

Publicat

pasajul unirii

Timp de două nopți vor fi instituite restricții de circulație în Pasajul Unirii pentru instalarea sistemelor de presemnalizare a înălțimii maxime admise.

„În vederea instalarii sistemelor de presemnalizare a înălţimii maxime admise în Pasajul Unirii, se va restricţiona circulaţia vehiculelor în pasaj, pe sensul de mers dinspre Bd.Dimitrie Cantemir către Piaţa Universităţii, în perioada 27.03-29.03.2023, între orele 23:30-05:30”, a transmis Brigada Rutieră.

Pentru a preîntâmpina înregistrarea unor evenimente rutiere, Brigada Rutieră a Capitalei solicită şoferilor să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele/indicaţiile poliţiştilor locali.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe