Connect with us

EVENIMENT

Miniștrii europeni de Finanțe au votat propunerea României în Basel III: „Va fi asigurat accesul egal la finanțare în condiții similare pentru toate țările”

Publicat

miniștrii europeni de finanțe au votat propunerea româniei în basel

Veste bună pentru România, după ce Consiliul UE a fost de acord cu revizuirea normelor bancare ale UE pentru alinierea la prevederile Acordului Internațional Basel III la reuniunea Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN).

Consiliul UE a fost de acord cu propunerea României în Basel III

Aceste noi măsuri au ca unic întărirea rezilienței sectorului bancar, pus în fața unor posibile șocuri economice viitoare, ținând cont de situația cu care se confruntă întreg continentul, dar vor ajuta chiar și la redresarea economică post pandemie și la tranziția către neutralitate climatică.

„La propunerea țării noastre, a fost aprobată prelungirea cu doi ani a actualului regim de reglementare a datoriei publice emisă în moneda altui stat membru. Este un succes pentru noi și pentru restul statelor membre pentru că,…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident în Otopeni, soldat cu 4 victime! A intervenit elicopterul SMURD

Publicat

accident nou general ambulanta

Accident pe DN1 din Otopeni, la intersecția cu strada Radarului.

Primele verificări au arătat că accidentul rutier în care au fost implicate 3 autovehicule s-a soldat cu 4 victime.

Una dintre cele 4 victime a fost transportată la spital cu un elicopter SMURD, iar celelalte 3 au fost transportate cu echipajele medicale, sosite la fața locului.

Polițiști rutieri efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Un autoturism a „parcat” în magazinul unei stații de benzină, în municipiul Arad

Publicat

aa

Un autoturism pierdut de sub control a intrat, joi, în magazinul unei stații de benzină, în municipiul Arad.

a

 

Pompierii din Arad anunță că au intervenit la un eveniment rutier.

Practic, un autoturism a intrat în magazinul unei stații de alimentare cu carburanți, în municipiul Arad, Calea Zimandului.

aa

 

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime.

Citește mai departe

EVENIMENT

Tâlhărie ca-n filme în Dolj, pentru un simplu telefon. Cine este suspectul

Publicat

catuse bun e1662989154100.jpg

Un tânăr de 18 ani, din comuna Vela, județul Dolj, a fost reținut pentru tâlhărie.

Ieri dimineaţă, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat de 68 de ani, din Vela, că, în noaptea de 24/25 ianuarie, o persoană necunoscută, având fața acoperită și având asupra sa un cuțit, ar pătruns în locuința sa, de unde i-a sustras un telefon mobil.

A fost identificat principalul suspect în persoana unui tânăr de 18 ani din comuna Vela.

„În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânăr, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. În cursul acestei zile, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive”, transmite Poliția Dolj.

Citește mai departe

EVENIMENT

De mult și demult, cum le folosim corect  

Publicat

de mult și demult, cum le folosim corect  

Mai știți proverbul „Buturuga mică răstoarnă carul mare“? Ei bine, am putea spune că se aplică foarte bine și la capitolul gramatică. Cu toate că este relativ mică, diferența dintre cuvintele propuse în titlu reprezintă întocmai cheia scrierii lor corecte. Așadar, de mult și demult, cum le folosim corect?  

De ce este importantă gramatica? 

Fie că alegem să comunicăm prin scris sau oral, gramatica ne este de foarte mare ajutor dacă vrem să ne exprimăm corect. Regulile de scriere și de punctuație joacă un rol extrem de important, fapt pentru care este necesar să le cunoaștem și să le aplicăm corect.  

Gramatica pune bazele comunicării eficiente, reprezentând un ingredient vital în mixul de predare-învățare a limbii române. Gramatica necorespunzătoare poate afecta sensul și claritatea…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe